Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, koupil jsem dlr svetla, klasika 3 draty (kostra, + po klicku,a ,,zhasinaci drat". Kostra je jasná, zhasinaci chci zapojit k parkovačce aby to zhasnulo když se rosviti svetla tj.mi taky jasny, ale : Nebude to vadit ridici jednotce ? Že jedna žarovka bude mit nepatrne vetsi odber ? Nebo to tam muzu bezobav pripojit ?

Druha vec plus po klicku si nekde najdu to je v poho. Ale nekde jsem tu cetl ze to pripojovali nekam k radiu nebo kamsi ze se DLR zozsvitila uz pri odemknuti... nevite presne kam bych to mel zapojit?

Jeste jedna vec mimo: to zozsviceni po odemknuti bych chtel dat do zrcatek kdyz odemknu aby mi to osvetlilo prostor pred dverma napriklad kvuli louzi atd. Napada me zapojeni ke stropni lampicce ale tahnou draty okolo skla nahoru zrovna nechci, nejde to zapojit nekde dole? Napr u pojistek nebo tak?

Auto 206 cc rv. 2003 vin v profilu

Předem díky

Odesláno

Ten "větší odběr" je v řádech miliamper, tak bez starostí. Je to jen řídící signál. ŘJ to opravdu vadit nebude. Myslím, že v ŘJ světla i tak půjdou nejspíš přes relé, nebo jiné kontaktní zařízení (vypínač v páčce). Plus po klíčku... hledej potenciál +CC, ten je aktivní v poloze 3 a 4 klíčku, může být i +AA, ten je aktivní v poloze 2 a 3 klíčku. Důsledky jednotlivých řešení snad pochopíš :-) V pojistkové skříňce u řidiče je jistě dostatek volných pozic... dá se tedy vzít fast-on sameček, mírně ho přistřihnout na šířku a tam najít kde bude vhodný signál. Na to rádio by to opravdu vhodné nebylo.

Světlo v zrcátkách: Nemám schema, ale jsem si poměrně jist, že někde dole se to najít musí... nejspíš u nějakého konektoru BSI. U mýho P406 by to byl 26Be.

Odesláno (upraveno)

Diky za info skusim to promerit co a jak. Popř když se zadaří dam sem fotečku popř. Video co a jak jsem udělal. Jinak pokud někdo ví jak tam ta el. vede rád se nechám inspirovat. Akorát u tohohle mám docela strach neco k něčemu připojovat. Kamarád má Fiata a tam je ta elektrika háklivá na každou blbost. Resp řidici jednotka je háklivá a nechá se snadno odpálit.

Edit: nevíte co se v autě aktivuje při odemknutí. Vím o stropním světýlku a co dál ?

Upraveno uživatelem kocmar60
Odesláno

DRL musia svietiť až po naštartovaní vozidla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odesláno

DRL musia svietiť až po naštartovaní vozidla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nikoli "až po nastartování"... ale DRL musejí svítit po nastartonání. To rozhodně neznamená, že by nesměla svítit už před tím. To Tvé tvrzení jsi mimochodem našel kde?

Odesláno

Děkuji za odpovědi, to kdy mají a nemají dlr svítit vím.

Poradí mi někdo kam to zapojit aby se rozsvitili už když odemknu ? A zustali svitit i po nastartování?

A kam popř zapojit ty světla do zrcátek (wellcome lights) aby se rozsvitili pri odemknuti a zhasli pri nastartovani ? Zajima me jestli tam ne nejaky kabel(obvod ktery se takto chová)

Odesláno

Nekdo tu psal ze se mu povedlo to tak zapojit ze se to rozsviti uz kdyz odemkne ... a pak sviti pri bezicim motoru. Snat ten kabel nasel nekde u radia nebo kde ... jak budu doma pridam sem odkaz na to tema. Jen bych chtel upresnit ktery kabel.. Popř by mě zajimalo které obvody ,,obživnou'' když auto odemknu... Relatkum se nebráním, ale zase jich nesmí moc abych neposlouchal jen cvakani ☺

Odesláno (upraveno)

Nikoli "až po nastartování"... ale DRL musejí svítit po nastartonání. To rozhodně neznamená, že by nesměla svítit už před tím. To Tvé tvrzení jsi mimochodem našel kde?

Aspon na Slovensku platí toto....

....na strane 5

Denné svetlá.pdf

Upraveno uživatelem ferinko2
Odesláno (upraveno)

Tak to máte jinak, než to máme my... U nás je výslovně zakázáno, aby se světly pro denní svícení svítila obrysová světla. Nevím, proč tam dokonce píšou o nejednoznačnosti. Myslím, že v tom předpisu EHK by se to našlo docela jednoznačně. Koukám, že vám do toho zanesli tolik blbostí, že se v tom fak nikdo nevyzná. My to máme naprosto jednoznačné a jednoduché.Nahlídni do našeho zákona (spíš, než do nějakých vyjádření - Jak to přímo v zákoně máte vy?)

Upraveno uživatelem Edison
Odesláno (upraveno)

ked trvalych 12v tak priamo z baterie samozrejme s poistkou ale ta by na kabelu mala byt ,ked 12v od spinacky tak bud od nej alebo kabinovy ventilator pred regulatorom alebo motorcek stieracov v bsm urcite nieco najdes vezmi multimeter a meraj ked zapnes klucik kde sa zjavi 12 voltov na poistke

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

myslim ze ano vezmi multimeter a hladaj jak som pisal meraj poistky otocis klucik zjavi sa 12 v  vypnes kluci strati sa 12v  alebo vezmi schemu poistiek a vytipuj si nieco a premeraj 

ked nebude tak uz len poistkovka v interieri ale nieco najdes podla mna napr stava na relatka klimi a podobne len ti bude treba asi nejaka schema abi si vedel ktory kabel (cislo) prislucha danej poistke a tam by si sa pripojil

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Uz jsem to tam zkousel zarovkovou zkouseckou ... vrhnu se na o asi poradne o vikendu venku je strasne teplo ... pichnuj jsem do jednoho konektoru a rozjeli se sterace :-) mam obavy abych neco neodpalil .. prece jenom to neni felicie kde si muzu dovolit lecos... Tj spis otazka na nekoho kdo ma 206ku a zapojoval to, to by mi pomohlo sel bych na jistotu ....

Jinak  co myslis jak ty svetla vypadaj ? Neni to tak hrozny ne ?  

Upraveno uživatelem kocmar60

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...