Slepec86 Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Zdravím, potřeboval bych pomoc. Polámaly se mi kabely v přechodce ke dveřím. Chci si je sám vyměnit, ale bohužel nikde nemůžu zjistit jejich průřezy. Jsou tam celkem 4 různý tloušťky, ale nemám je čím změřit. Nemá náhodou někdo tyto informace? Děkuji Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 přesný průřez kabelů v tomto místě není až tak důležitý, ustřihni si cca 5cm kousky od každého průřezu co potřebuješ a v autosoučástkách ti prodají náhradu Citovat
Slepec86 Odesláno 9. červen 2015 Autor Odesláno 9. červen 2015 To se mi právě nechtělo, co kdyby náhodou nějaký kabel neměli. Zajel jsem přímo k prodejně, ale prodavač byl línej zajít k autu. Chtěl po mě průřez, jinak ať ho neotravuju... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 tipuju to na průřezy 1mm2, 1,5mm2 nebo 2,5mm2, běžně je máme na krámě. spíše než do mototechny zajeď do obchodu s elektroinstalačním materiálem. Citovat
Slepec86 Odesláno 9. červen 2015 Autor Odesláno 9. červen 2015 Taky jsem odhadoval tyto průřezy, ale chci mít jistotu - celý svazek je dost natěsno. Byl jsem v elektroinstalačním velkoobchodě. Napsal jsem si teď seznam všech prodejců v okolí, tak to jdu objet. Snad bude někdo z nich ochotnější. Mám na opravu už jen 2 dny. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 Větší ochotu asi najdeš v malých prodejnách Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 Na tom průřezu až tak nezáleží, pokud jde o malou délku. Koukni, jak tenké jsou kablíky k hlavním světlům. Může tě potkat jiná zrada. Když koupíš kabel v elektroinstalačním obchodě, tak bude mít izolaci na 230 V, to znamená silnější = tlustší, Takže i 0,5 mm2 bude přes venek tlustá. Jednoduše: kup v Mototechně od každého druhu 2 nebo 3 metry a nějak to dáš dohromady. Spíše záleží na jejich ohebnosti. Citovat
Slepec86 Odesláno 9. červen 2015 Autor Odesláno 9. červen 2015 Tak jsem nakonec nakoupil. Zajel jsem do VaPu, kde se prodejce ochotně zašel podívat do auta. Sice neměli všechny barvy a průměr jsme vybrali odhadem, ale jako nouzovka než zjistím přesné průřezy to postačí. Aspoň rok by to mohlo vydržet, pak to udělám pořádně. S tou tlustší izolací bohužel nic nenadělám, tak snad to tam narvu. Musí přece existovat nějaká dokumentace, ve které ty průřezy budou. Či se pletu? Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 Je to jedno, nehledej problém, kde není. I barvy jsou lhostejné, propískáš to a jakmile to zapojíš, tak na to na 10 let můžeš zapomenout. Soustřeď se na to, aby kabely byly ohebné a aby průměr včetně izolace nebyl větší, než původní. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 dokumentace bude v autorizáku, hned si tam objednej origo instalačku do dveří, když si nechceš dát poradit Citovat
Slepec86 Odesláno 9. červen 2015 Autor Odesláno 9. červen 2015 No právě že jsem byl prvně v autorizovaným servise, kde mě ale bohužel nepomohli (nebo možná nechtěli - prý se to nedá objednat ). Proto už na to kašlu a vše si dělám sám. Auto už mám připravený na rozborku a ráno se na to vrhnu. Snad to pujde dobře. Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 http://www.peugeot-club.com/topic/44671-p306-kabel-do-dveri/ Citovat
Slepec86 Odesláno 9. červen 2015 Autor Odesláno 9. červen 2015 (upraveno) Jj, to jsem četl. Ale takové řešení se mi nelíbí. Raději nahradím postupně všechny káblíky, hlavně aby to ve výsledku vypadalo úplně stejně. Pár pinů už mám změřených, zítra doměřím zbytek. Příště už budu hned vědět, po kterým káblíku sáhnout Tak jsem to dneska zbastlil. Vše přepájeno, ale bohužel žádná změna. Takže bude asi chyba jinde Upraveno 10. červen 2015 uživatelem Slepec86 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.