vanat Odesláno 24. květen 2015 Odesláno 24. květen 2015 Zdravím chlapi, mám dost závažný problém, že mi už nejde má 406tka nastartovat. Svíčky jsem vyměnil, zapalovací rampy mám na zkoušku dvě, benzín mi do vstřikovací lišty taky jde a navíc v celém autě smrdí když začnu startovat a jde mi do výfuku. Snahu má chytnout, ale nechytne. Nevíte čím by to mohlo být? Mám podezření na skočené rozvody. Děkuji za každou radu Citovat
OK406 Odesláno 24. květen 2015 Odesláno 24. květen 2015 Podezdření na skočené rozvody, tak se vozidlo může chovat tímto způsobem. A nebo to může být snímač otáček. Citovat
vanat Odesláno 24. květen 2015 Autor Odesláno 24. květen 2015 snímač polohy klikové hřídele jsem dával úplně nový a mám ho tam tak měsíc, ale je možné že i nový může být špatný. Když je špatný ten snímač, tak auto má snahu chytnou a nebo ji nemá? Citovat
krtek 2 Odesláno 24. květen 2015 Odesláno 24. květen 2015 (upraveno) premeraj ho ,rele v kastliku cvaka?alebo tam namontuj stary ked je funkcny Upraveno 24. květen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
vanat Odesláno 24. květen 2015 Autor Odesláno 24. květen 2015 myslíš to dvoucívkové relé vedle řídící jednotky co je pro sepnutí napětí do zapalovací rampy a pro sepnutí čerpadla? To je funkční a spíná jak má. Mám i dvě náhradní. Zkusím tam dát zpět ten starý snímač, ale v něm to asi nebude se obávám pak jedině ty rozvody, že? Citovat
krtek 2 Odesláno 24. květen 2015 Odesláno 24. květen 2015 (upraveno) no ked to tym nebude mal by si skontrolovat rozvody aretaciu vaciek a kluky ci to sedi ale nemusi to byt tym Upraveno 24. květen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
vanat Odesláno 24. květen 2015 Autor Odesláno 24. květen 2015 to mám teda radost Pořád stím autem něco je a měním jen díly a pořád tam něco blbne. Je to nekonečné Citovat
vanat Odesláno 24. květen 2015 Autor Odesláno 24. květen 2015 chlapi chtěl jsem se ještě optat, jak se dá změřit ten snímač jestli je dobrý? Citovat
krtek 2 Odesláno 24. květen 2015 Odesláno 24. květen 2015 (upraveno) pojdes na to vylucovacou metodou a prides na to snimac ma 3 vyvody a medzi niektorymi dvoma vyvodami musis namerat odpor cca 370-400 ohmov Upraveno 24. květen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
vanat Odesláno 24. květen 2015 Autor Odesláno 24. květen 2015 budu muset jít krok po kroku a pak se ten problém snad objeví. Zkusím první přeměřit ten můj starý snímač a to samé by měl ukazovat i ten nový co mám v autě, ale i tak ho kdyžtak radši vyměním a když to bude beze změny, tak se musím vrhnout na ty rozvody Díky za radu, zítra na to vletím a uvidím Citovat
vanat Odesláno 25. květen 2015 Autor Odesláno 25. květen 2015 Zdravím chlapi, tak jsem se na to dnes díval a tím snímačem to taky není, takže jediné co tam může být jsou ty rozvody Prý to ale není jen tak je nastavit u tohoto modelu a je zapotřebí nějakého přípravku Nevíte někdo kdo by to tady někde na Zlínsku zvládl nastavit? Běžný servis to asi nedovede Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. květen 2015 Odesláno 25. květen 2015 Běžný servis by to měl zvládnout naprosto s přehledem, pokud to neumí tak doporučuju změnit servis Tady maš manual na rozvody u 1,8 16V, je to stejný Rozvody_peugeot_1,8_16V.rar Citovat
vanat Odesláno 25. květen 2015 Autor Odesláno 25. květen 2015 Mně právěže jeden mechanik říkal, že to není jen tak jednoduché a že se na to musí udělat přípravek aby se správně nastavily. Jsou určitě přeskočené a nevím ani jak zjistit jak a kde to skočilo. Na co se zaměřit Citovat
vanat Odesláno 25. květen 2015 Autor Odesláno 25. květen 2015 Auto jsem právě odvezl do servisu k výměně a novému nastavení rozvodů, tak uvidím jestli to tím bude Pak dám vědět až to bude udělané, ale obávám se že to do konce týdne ani nestihne jak toho má moc. Nikoho jiného kdo by si na to troufl jsem nesehnal Citovat
krtek 2 Odesláno 25. květen 2015 Odesláno 25. květen 2015 rozvody si mohol sam skontrolovat u tychto motorov sa vie pretocit remenica kluky a potom nesedi aretacna diera mozno to mal mechanik na mysli ale da sa aj inak bez novej remenice alebo pripravku skontrolovat Citovat
vanat Odesláno 25. květen 2015 Autor Odesláno 25. květen 2015 takže když zaaretuji vrchní dvě vačky, které by měly sedět do dír, tak by mi měla sedět i spodní řemenice na aretační díru, že? A pokud nesedí, tak shodit řemen, zaaretovat řemenice na díry, nasadit řemen a dobře našponovat a mělo by to být nastavené správně, že? Citovat
krtek 2 Odesláno 25. květen 2015 Odesláno 25. květen 2015 (upraveno) tou pretocenou remenicou nemam na mysli ze sa ti rozsteluju rozvody s tym to nema nic ale koli pretoc remenici na tej gume ti to znemozni postavit kolesa rozvodov na znacky (aretacne diery) a ty potom nevies ci je ko remenica alebo je to fakt skocene, remenica moze byt pretocena ale rozvody budu ok chapes? preto staru remenicu das prec a das tam novu alebo ten pripravok nastavis to na znacky zaaretujes a menis potom komponenty rozvodov ja som ti pisal ze urobit kontrolu si mohol sam nic by si nemenil len by si zistil ci casovanie je ok alebo nie ,keby nebolo potom by si to dal do servisu keby bolo ok patral by si dalej inak daval si new cerpadlo bzuci po otoceni klucika? Upraveno 25. květen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
vanat Odesláno 26. květen 2015 Autor Odesláno 26. květen 2015 Vím jak to myslíš, akorát jsem to možná jinak podal Jinak čerpadlo tlačí úplně normálně a benzín s jiskrou tam jde. Při startu to má snahu chytnout, ale nechytne. V autě akorát smrdí benzín a jde mi do výfuku. Proto jsem usoudil, že budou asi skočené rozvody. Navíc mi poslední dobou začala mizet chladící kapalina, která vždy byla vytečená na pravé straně auta a vypadá to na to že začala asi téct vodní pumpa. Pokud ta pumpa doopravdy teče, tak je jasné, že to pak na rozvodech skočilo, jestli se chladící kapalina dostala na řemen.Myslím si, že ty rozvody už jsou skočené minimálně o jeden zub dlouho, protože auto je už dlouho slabší a navíc mi to dost střílelo při sešlápnutí plynu, jak kdyby byl špatně nastavený předstih. A bouchalo to i zpět do sání Nejvíc to dělalo za studena.Auto při rozjezdu za studena cukalo a střílelo a musel jsem jet na půl plynu, jinak při plném sešlápnutí se zadusilo a bouchlo to do sání. Citovat
vanat Odesláno 30. květen 2015 Autor Odesláno 30. květen 2015 Zdravím chlapi, takže auto už konečně jede a přišlo se na závadu Bylo to v benzínových vstřikovačích, dva se zasekly a neustále vstřikovaly, takže jsem sehnal všechny čtyři, vyměnil a šlape jak hodinky I cukání vymizelo a chytá teď na drc a hlavně na všechny čtyři válce Děkuji všem za pomoc a za super rady Citovat
krtek 2 Odesláno 30. květen 2015 Odesláno 30. květen 2015 (upraveno) ja ti vravel zmeraj tlak paliva v inom vlakne ,ty- nie lebo cerpadlo je nove ,a bolo by jasne hned ale super ze uz to jazdi Upraveno 30. květen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.