Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

remen 5750 VS

no ti si pisal ze to mas od remenice tak polmilimetra neviem ci doslovne alebo obrazne si to napisal 

ja to mam od remenice cca 3-4 cm remenica vlavo moc ju na foto nevidno

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Ted jsem si vzpoměl, že jsem snad poprvé od té doby co to klepalo pustil klimatizaci, Je možný, že ten rachot dělala klimoška? Dnes jsem ji měl puštěnou a zmizelo to.

Upraveno uživatelem Cpt._Redeemer
Odesláno

Teď jsem měl zas auto na špalku a s matky přítelem jsem na to znovu koukal.

To rachtání uplně zmizelo. Je docela nelogické, aby se věc mechanicky poškozená, tedy řemenice s utrženým silentblokem, sama dala do kupy. Pokud by to byla ta řemenice, težko by to z ničeho nic přestalo ne? Ještě včera to bouchalo. Vezl jsem kamoše a řikal, něco ti tam mlátí jak svině. To samé řekli v servisu. Když jsem jel ráno do práce, tak jsem tomu nějak nevěnoval pozornost, ale myslím, že to také mlatilo. Šel jsem z prace, v autě bylo 1000°C. Tak jsem nastartoval a hned pustil klimošku. Dojel jsem 300 metru do Tesca a tam si všiml, že už neslyším rachtání. Když jsem přijel domu tak jsem si to tedy šel poslechnout a opravdu nic nerachtalo. Teď jsme to měli na špalku, zkoušeli volnobeh, vyšší otáčky zapínat a vypínat klimošku ale nic. Občas trošku něco zarachtalo, ale nevypadalo to že to s tím souvisí. Pak jsem si uvědomil, že když jsem poprvé lezl pod auto tam jsem poslouchal řemenici jež sem měl par cm nad hlavou a od ní rachot šel. Ted když jsem na to koukal, tak mi docvaklo, že to byla řemenice klimatizace. Ta je totiž níž než řemenice klikovky. Popletl jsem si je. Každopadně už to mám objednáné, zítra to prijde a vyměním jak řemen tak řemenici. Tim nic nezkazím. Nikdy to měněné nebylo, takže to na škodu nebude. Na jednu stranu jsem rád, že je rachot pryč, ale spíš jsem víc naštvaný, že nemužu 100% říct ano byla to řemenice klikovky nebo ano byla to řemenice klimošky nebo něco uplně jiného. Asi ještě budu týden jezdit jestli se to neozve, pak to vyměním

Odesláno (upraveno)

možná o tom víc píšeš, než bys to měl řešit fyzicky, myslím vyměnit a pak koumat dál, zvlášť když furt nevíš, která je řemenice kompresoru klimy a která řemenice na klice :myslim , to se pak těžko radí...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Redemer- si nepozeral to video co som tu vlozil do vlakna? nevidel si co tam ten chlapik menil?  ze remenicu kluky,viem je to anglicky ale

video staci myslim

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Ja vim ktera remenice je na klikovku i na klimosku. Nejsem debil. Jen jsem psal kdyz jsem lez poprve pod auto s tim ze jsem nic nevidel, tak jsem si je poplet a myslel jsem ze mam nadhlavou remenici klikovky. Kazdopadne kdyz jsem mel sundany podbeh tak rachot sel od klikovky. Ono se to tam rozleha. To uz je fuk. Ted to nerachta, vymenim to stejne a bude to

Odesláno

kdyz jsem mel sundany podbeh

ono je dobre si o tom co najviac popisat...paci sa mi  :) sundany podbeh :) .....

co tak uz konecne zlozit pomocny remen a zistit , kde je problem....

tiez sa mi paci // Když ted od řemenice a napící kladky je cca pul milimetrua // medzera , z ktorej neskor bol uz centimeter....

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím.

Včera jsem byl v servisu. Přivezl jsem si řemenici aby mi ji vyměnili. Řemenici vyměnili. Dojel jsem domu. Otevíram vrata a slyšel jsem od motoru silný vibrace. Tak jsem otevřel kapotu. Napínací kladka při volnoběhu vibrovala v rozmezi cca pul cm až cca cm. Když jsem se podíval pod auto, tak řemen v místech mezi klikovou řemenící a klimoškou vibroval a jakoby to vypadalo že se i kroutí. Když se ale přidá plyn na 1000 otáček, tak veškeré vibrace přestanou a řemen se ustálí. Řikal jsem si jestli se třeba nezničila šponovací kladka. Nedalo mi to a jelikož jsem okoukal včerejší výmenu. (Zjistil jsem kde se aretuje setrvák) Tak jsem doma sundal novou řemenici a dal tu starou. (Když jsem měl tu starou, držel jí a hýbal středem tak bylo jasně vidět že je utržený silentblok. Dalo se s tim dost hýbat.) Se starou řemenicí na volnoběh řemen nevibroval a napínací kladka taky byla ustálená. Naopak zase řemen začínal vibrovat ve vyšších otáčkach. Caa 2000 a vyše. To ale svádím na to, že když je utržený silentbolk že to v těch vyšších otáčkách dělá neplechu. Možná se pletu.

Lze tedy podle toho jendoznačně říct že ta nová řemenice je špatná? Nebo že má třeba jiný silentblok nebo nemá žádný? Řemenice je rozměrově stejná jak ta stará, jen vzhledově vypadá trochu jinak.

Dál auto bylo na diagnsotice: Ukazoval mi že vstřiky neběží tak jak by měli. Smazal chybu a dal mi přípravek do njádrže, který by měl vstřiky vyčistit. Je možné že jak smazal chybu, že ten motor se třeba nějak na volnoběh háda a zpusobuje to ty vibrace? To asi ne že když to u té staré je v pořádku.

Děkuji za odpověďi

Edit: Stará řemenice:

remenice-klikove-hridele-febi-fb-24628-c

Nová řemenice:

emenice.jpg

Nerad bych koupil, vyměnil za jinou řemenici a ta by dělala to samé. Potřebuji vyloučit zda to dělá kladka nebo řemenice.

Upraveno uživatelem Cpt._Redeemer
Odesláno

No v té nové asi nějaký silentblok bude. Z jedné strany je pruh gumy a zdruhe strany je plastová krytka. Pod ní asi bude taky guma. No ale asi tedy nebude tak dobre odpruzena jako ta puvodní že?

Takže tedy bude chyba v řemenici?

Našel jsem tuto:

http://www.autodily-cardo.cz/rozvody/remenice-klikove-hridele-febi-fb-24628/

Vzhledově je to uplně stejná řemenice jako ta moje, takže by tam mohla být ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...