Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Displej při vyšších teplotách - jiný typ nebo vývoj?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

zkoušel jsem hledat, ale nic pozitivního jsem nenašel, tak zakládám tohle.

O co se jedná?

Mám peugeot 307, rv2001, 1.6 benzín a chtěl jsem mít funkční palubní PC. Nechal jsem kvůli tomu vyměnit i displej, protože jsem měl vadný řádek. Ale když je venku teplo a v autě horko, tak se postupně ztrácejí pixely a není skoro nic vidět. Podsvícením to asi není, protože je to náhodný jev a podsvícení funguje. 

Zkoušel jsem už 3 displeje a všechny stejné. Takže se ptám. Nemá někdo zkušenost s výměnou přímo jen displeje v kapličce? Případně za jaký? 

Pokud neexistuje ekvivalent s lepším teplotním rozsahem, pak bych uvažoval o jiném displeji. Klidně bych i naprogramoval nějaký převodník nebo něco. Ale pak by mě zajímalo jestli máte někdo schéma? Případně nějaký popis? Předpokládám, že to bude nějak zapojeno na sběrnici, ale mám pocit, že v mém autě ještě CAN není. 

Poradí někdo? Případně někdo nějaký nápad? Budu rád i když se někdo bude podílet se mnou na vývoji a rád potom poskytnu všechny informace nebo udělám další za cenu součástek i pro ostatní. 

Díky

Odesláno

Co jsem viděl 307, ty starší do roku cca 2004 tak u všech po zahřátí se ty pixely nějak ztrácely. Asi je to špatným typem LCD od výroby. Jsou LCD které mají asi vyšší provozní teplotu ale to není asi případ 307.

Odesláno

Ano, to jsem se tady dočetl. Proto bych chtěl schéma nebo řadič toho displeje, abych tam dal nějaký průmyslový a jen k němu doprogramoval nějaký procák. Myslím, že by se dalo vybrat i něco z automotiv... 

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...