Fremen Odesláno 22. duben 2015 Odesláno 22. duben 2015 Zdravím, mám vyhlídnutou krásnou 407čku v jednom bazaru. Prodejce se trápil s nefunkčním ESP a bylo mi řečeno, že problém je v páčkách u volantu, které je prý potřeba vyměnit. Origo páčky prý stojí kolem 5-6 tisíc ale dají se sehnat (asi bazar) i za "dvojku". Problém je v tom, že to musí být přesně páčky k danému VINku jak mi řekl prodejce. Pokud by to bylo tak jednoduché tak by je prodejce jednoduše vyměnil a hotovo, ale "prodavač" mi řekl, že se jim to nepodařilo vyměnit z nějakého důvodu??! Tak teď nevím vlastně čemu mám věřit a jestli je závada opravdu v tom, jak mi byla sdělena od prodejce. Hlavně jsem ani nepochopil, jak by mohl být problém s ESP způsoben závadou na páčkách u volantu ?? Díky za jakékoli info. Fremen. Citovat
P607Olda Odesláno 22. duben 2015 Odesláno 22. duben 2015 ESP má snímač úhlu volantu, a pokud se nemýlím, také gravitační snímač (tedy příčné zrychlení = odstředivá síla v zatáčce). Deska i s čidly je umístěna u páček pod volantem. Pokud je vadná deska, musí se vyměnit, a opravdu k danému VIN. Někdy může být závada způsobena i vadnými páčkami, viz můj inzerát v mém podpisu. Mě ta sranda stála 14 t. a to jsem měl jenom vadnou páčku. A pak jsem funkční desku prodal za 1500... Je fajn, že to prodejce přiznal. Ať sníží cenu tak o 10 až 15 t., a pak přijeď do Zábřeha (viz můj podpis a inzerát) a buď to půjde opravit, nebo vyměnit za plnou cenu. Řešitelné to je v každém případě. Ve špatném případě pak zaplatíš plnou cenu za novou desku, v dobrém případě se to podaří opravit. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. duben 2015 Odesláno 22. duben 2015 hlavně nevěř prodejci , když sežene nové páčky za 6 tisíc, ať je koupí a necháš je vyměnit...,můžete se domluvit na poloviční úhradě Citovat
P607Olda Odesláno 22. duben 2015 Odesláno 22. duben 2015 Zjisti si VIN a zavolej do Zábřeha, kolik by stály nové páčky a deska (komplet). Podle toho vyjednávej dále slevu. Je mnoho provedení, opravdu to nelze jen tak zkombinovat z vrakáče. Citovat
HonzaZ Odesláno 22. duben 2015 Odesláno 22. duben 2015 Cena nového bloku ovládání se pohybuje od cca 10600,- do 12000. Pokud to hlásí chybu ESP, tak nejspíš bude vadný snímač úhlu volantu. S jistotou se to nechá zjistit na diagnostice. Někdy stačí na diagnostice snímač úhlu volantu zkalibrovat a je pokoj. Jinak se nechá podstatně levněji sehnat na vrakovišti, ale tam je to sázka do loterie. Hlavně je problém poznat, zda se hodí do tvého auta. Citovat
Laďa Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Pokud se jím to nepodařilo nebo nechce měnit, tak prodejci řekni, že nové stojí cca 12000,-Kč + cca 3000,-Kč za práci, takže ať dá 15000,-Kč slevu. Pokud nebude chtít, tak běž o dům dále. Citovat
Fremen Odesláno 27. duben 2015 Autor Odesláno 27. duben 2015 Super, díky moc za odpověď !! Pořeším s bazaristou a uvidíme, každopádně 10-15k to je docela mazec, to se bude kroutit jak had Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.