Přejít na obsah

ringojr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

O uživateli ringojr

  • Datum narození 8. srpen

Věci klubové

  • Auto
    Citroën
  • Rok výroby
    2019

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

ringojr's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

11

Popularita

  1. Automatické vypnutí Start&Stopu může signalizovat že baterka není v dobré kondici, tak aby v pohodě zvládala opakované startování. Někde jsem četl, že u současných aut se baterka nabíjí zejména když se brzdí motorem, aby její nabíjenípři běžném chodu nezvyšovalo spotřebu a tím nezvyšovalo emise.
  2. ringojr

    Disky pro Rifter

    Nyní mají u Citroenu poriginál pleháče (je na nich samolepka Citroen Peugeot ) za 1340,-.
  3. ringojr

    Pojištění

    U auta i jeho pojistky existují tři "osoby": vlastník, provozovatel, pojistník., přičemž můžou být stejní a nemusí. Bonusy se většinou vztahují na pojistníka. Chytrému napověz,...
  4. ringojr

    Disky pro Rifter

    Chtěl bych se zeptat jestli už má někdo zkušenosti s neoiginálními Alu disky na Rifter? Koukal jsem na tu škvíru mezi brzdičem a originálním 16" diskem u Berlinga je fakt dost malá tak že by s neoriginálními disky mohl být opravdu problém.
  5. ringojr

    Disky pro Rifter

    Zkoušel jste už někdo neoriginální disky v reálu? U Berlinga někdo psal že má velké brzdiče a na disky které měli momentálně k vyzkoušení by se pak nevešla závaží.
  6. ringojr

    Spotřeba Rifter

    Berlingo Puretech 110 k celkem 8 207 km a průměrka 7,5. Nasprostá většina z toho najeta na dálnicíc při klasických 130km/hod, va Německu i více (korigováno dlouhýmy úseky s omezenímy ) a překvapilo mě že se do tohoto průměru vejdu. Předchezí Renault Grand ScénicTce 1,4 130k při stejném stylu jízdy nad 10 l a vozil podstatně méně.
  7. @Packy Pocitově tem motor stačí v pohodě. Po městě akcelerace vynikající. Prodejce mi dokonce říkal, že mu to přijde i svižnější než s nejsilnějším turbodieselem. Na tu šestku ale 1.2 už na dálnici moc neakceleruje, a při jízdě na tempomat mě pak v dlouhém prudkém stoupání překvapilo že se rychlost snižuje a musím podřadit (adaptivní tempomat se při přeřazení nevypne). Ale za ten rozdíl ceny benzín/130k diesel mu to odpouštím @All - V pátek mi k Berlingu XL 7 míst přišla výzva, ať se dostavím do servisu ke kontrole upěvňovacích prvků sedadel třetí řady.
  8. ringojr

    Tažné zařízení

    Dnes jsem poprvé za Berlingo s tažným s výroby poprvé zapojil přívěs. Auto nic nehlásilo, jen automaticky deaktivovalo hlídání jízdníh pruhů a rozsvítila příslušná kontrolka. Příště prověřím ty další věci jak píše Kirkiz.
  9. V červnu jsem s XL s benzínem1.2 (Berlingo) absolvoval cestu na jih Chorvatska a zpět (2 dospělí+2 děti + zásoby) . Celkem 2346 km (chybí ni v tom jedna cesta po ČR na hranice) s průměrnou spotřebou 7.3 l/100km. Cesta tam v noci (když jsem začal měřit na hranicích ČR/Rakousko byla mnohem plynulejší(+většinou bez klimatizace) dokonce 7.1 l/100km. Je pravda že v některých dálničních stoupáních již naloženému autu docházel dech a bylo nutno podřadit na pětku. Tento týden Polsko 2x 550 km, převážně po německých dálnicích a převážně rovinách (střídavě cca 140km/hod dálnice bez omezení, ale velmi často i 100 km/hod), tentokrát 4 dospělí a dvě děti. Průměrná spotřeba opět 7.3 l/100 km. Z hlediska spotřeby jsem tedy s motorem velmi spokojen. Velká spokojenost i s adaptivním tempomatem a systémem udržování v jízdním pruhu, které jsou pro dlouhé cesty vynikající a umožní je jet téměř bez přestávek.
  10. ringojr

    Android auto, Mirror link

    Pro Samsung S7 jsem instaloval aplikaci Car mode přímo od Samsungu a s ní se zdá že to funguje. V praxi ale nevyužívám, protože na displeji mám raději vestavěnou navigaci která na rozdíl od mobilu umí i tunely
  11. Mezi výrobcem a prodejcem figuruje ještě importér , který řídí strategii prodeje vozidel v dané zemi, vystavuje techničáky,... a stanovuje nákupní ceny pro prodejce, ze kterých může udělit vyjímku(např. pro různé skupiny profesí, fleety, zaměstnance spolupracujících společností a pod). Samotný prodejce má ten prostor na slevy velmi malý v řádech jednotek tisíců (ale někdy mu jde o to splnit jen počet prodaných aut aby se dostal u importéra do lepší rabatové skupiny,..). U importéra je ten prostor mnohem větší a chce to najít prodejce, který to s importérem "umí" a najde důvod pro snížení ceny. Mnoho společností je např. v programu Opel partner, kde např. Combo byla sleva 22,5% (a to je ještě Combo o dost levnější než sestry) no a když je Opel součástí PSA...
  12. U toho asistenta hodně záleží kde člověk jezdí. V okolí domova na úzkých okreskách vypínám -tam je to spíš k vzteku, naopak př delších jízdách na dálnících a rychlostních silnicích a lepších silnicích 1. třídy skvělá věc. A hlavně je to v hlavě - ze začátku při prvních korekcích řidič má dojem že se chytlo kolo v díře na silnici a ještě instinktivně povolí ve směru asistence, když si na to člověk zvykne tak směr drží naprosto v pohodě ať se asistent snaží jak chce.
  13. Ještě k těm spotřebám - na základě statistik co jsem si dělal mi to vycházelo průměr pro naftu 6.0 l/100km ze vzorku 70 aut a pro benzín 7.6 l/100km ze cca 40 aut tak jak reálně tankují na spritmonitoru.de. (bráno pro všechny tři značky bez ohledu na verzi krátká/dlouhá). Tyhle reálné průměry mohou napovědět nerozhodnutým.
  14. Pardon, špatně jsem se vyjádřil -u Scénica mělo být spíše před sedadly než pod (již jsem v původním příspevku opravil) - skutečně v podlaze, přikryty tvrdým krytem na kterém se dalo normálně stát. To samé ty zadní prostory v podlaze před zadními sedadly- u Renaultu se tam vešly do každého minimálně tři dvoulitrové lahve + několik menších opět zakryto tvrdým krytem, u Berlinga je to spíše pod sedačkou kam se z bídou vleze hever plus nářadí, zakryto pouze tvarovaným filcem který se tam navíc velmi špatně ukládá. Drobnou útěchou je jeden odkládací prostor o kterém se nemluví a to napříč přímo pod zadnímy sedadly mezi jejich úchyty, který zůstává v určitém objemu zachován i při sklopených sedadlech - tam, se např. vejde smotaná ta vertikální siťka, trojúhelník a dokonce i krátké lyže.
  15. ringojr

    Dodací lhůta Rifter

    Dlouho jsem vybíral mezi Rifterem/Combem/Berlingem až nakonec zvítězilo Berlingo a to i díky nejkratší nabízené dodací době a speciální cenové nabídce. Objednáno v benzínu a téměř maximální výbavě v půlce prosince, dorazilo koncem března. Doprava byla lodí ze Španělska tuším do Belgie a odtamtud kamionem do fabriky do Kolína a pak teprve k dealerovi. Dle informací nejdéle trvá vestavba nezávislého topení, protože to se řeší mimo hlavní linky. A pak prý každý z trojky má přiděleny určité kvóty na konkrétní motory a převodovky a konkrétní týdny kdy se vyrábí daná značka. Výraznější zpoždění do toho taky vnesl i náběh užitkových verzí. Hodně jsem si hrál z konfiguracemi a tam vychází Combo ve srovnáni s břatříčky mnohem levněji (stačí porovnat rozdíli v cenách krytu motoru, rezervy...) a pak tam má ještě takové vychytávky, že nemusíte objednávat dělené zadní sedačky ale mnohem levnější přihrádky v podlaze a k nim vám ty dělené sedačky dodají zdarma. A podobných "chyb v ceníku" tam mají více a díky nim potom vychází cena lépe vybavených Comb o dost levněji. PSA však dělá vše možné, aby vzájemné porovnání bylo co nejobtížnější (jiné sady výbav, prodloužené Combo nemá nejvyšší stupeň výbavy a musí se poskláda ručně,...).
×
×
  • Vytvořit...