Přejít na obsah

Sroty

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

O uživateli Sroty

  • Datum narození 9. duben

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 206
  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Sroty's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

13

Popularita

  1. Sroty

    Automechanik chce moc

    Já bych se ještě opřel o téma náhradních dílů jako takových, pokud dovolíte. Mám 15 let staré auto a kupovat do něho náhradní díly u běžnýc dodavatelů je lehce neekonomické. To bych za chvíli přeplatil cenu auta. Nicméně musí se to udělat. Proto to řeším nákupem náhradních dílů na vlastní pěst a dohodou se servisem, kde mi to namontují. Někdy ty rozdíly v ceně dílů bývají i 50%. Zatím jsem se setkal s tím, že většina servisů je to ochotna akceptovat. Pro mě je to na oplátku určitá vizitka servisu, konkrétně že si sám na sebe dokáže vydělat prací a nemusí se hojit na ceně ND.
  2. Sroty

    Automechanik chce moc

    Jsem rád, že se to nakonec takto vyřešilo. Ať auto jezdí Musím se přidat na stranu Krtka2. Kdybych si v obchodě dovolil to, co pan mechanik, tedy dodat něco za cenu, která je neúměrně vyšší, než se původně předpokládalo a zákazník mi jednoznačně neřekl, že mu na ceně nezáleží, se zlou bych se potázal. Tady se to vcelku vyřešilo samo, buď si mechanik uvědomil, že udělal chybu při jednání se zákazníkem nebo to byla levárna od začátku a tohle je takové pyrhovo vítězství a možnost, jak si zachovat tvář, i když to nevyšlo. Na tom už vcelku nezáleží. Příště to chce jen jasnější pravidla. Pokdu spolupráce fungovala doteď, určitě bude fungovat i v budoucnu.
  3. Sroty

    Automechanik chce moc

    Nechci to tu strhnout v nějakou diskuzi o tom, co mechanikovi tolerovat a nebo ne. Nakonec záleží na tazatelce, jak se rozhodne. Nicméně bych pro příště jasně nastavil mantinely obchodu a minimálně chtěl znát cenu a případné výkyvy v rámci několika tisíců konzultoval. Kdyby mechanik nešel jenom po penězích a vzal do ruky telefon a zavolal, nemuseli bychom tu tohle téma vůbec řešit.
  4. Sroty

    Automechanik chce moc

    Tady jde také trochu o princip. Nevím jak slečně/paní, ale mě by šlo určitě. Když se mě pokusí někdo podvést, už třeba jenom tím, že mi nezavolá, pokud kupuje drahý díl, už mě tam nikdy neuvidí, i za cenu toho, že mu budu muset zaplatit práci a odtáhnout auto jinam.
  5. Sroty

    Automechanik chce moc

    Obě mnou doporučovaná čerpadla mají 21 zubů, takže tam musí pasovat.
  6. Sroty

    Automechanik chce moc

    Můj oblíbený prodejce náhradních dílů mi našel toto: https://granex.cz/vyhledavani?search=1001+C9. Myslím, že není moc co řešit. Koupil bych to za 1569,- a odvezl auto jinam.
  7. Sroty

    Automechanik chce moc

    Krtek2: Ukazuje ti to i číslo dílu ?
  8. Sroty

    Automechanik chce moc

    To tvrdí on. Krtek ti podle VIN zjistí číslo dílu a budeme vědět přesně, co tam pasuje.
  9. Sroty

    Automechanik chce moc

    Jinak já jsem na P206+ 54Kw našel tohle: https://granex.cz/autodily/peugeot/206/1.4-i-54kw/motor/mazani/olejove-cerpadlo-prislusenstvi?productId=133124
  10. Sroty

    Automechanik chce moc

    Je to celé nějaké divné. Podle mě to na tebe zkusil a teď, když zjistil, že nezaplatíš, tak couvá. Dal bych auto jinam. Edit: Dodavatel ti přeci nedodá bez oznámení dražší věc, aniž by dal předem vědět. Musel o tom vědět, i když bral na fakturu.
  11. Nech vyměnit těsnění pod hlavou a uvidíš, jak se to bude chovat. Ohledně prasklé hlavy - záleží jaké ty úniky byly. Těžko soudit, jestli je 2 cm za 14 dní hodně nebo málo. Podle mě bude stačit hlava jen přebrousit.
  12. Sroty

    Servis na Praze 4

    Já měl svoji 206 v Autoservis Miniguru v Záběhlicích. Měnili mi vadný snímač tlaku oleje. Fungovali rychle a na Prahu mi to nijak drahé nepřišlo. Hlavně tam jsou od 7 ráno, takže si můžeš vyzvednout auto ještě před prací.
  13. Kdykoliv jsem volal do Peugeotu, vždycky mi tvrdili, že to může být řídící jednotka. Ale k tématu - měl jsem stejný problém. Na své 206 1.4i 55 Kw jsem měl úplně stejný projev. Vyměnil jsem třípinové čidlo teploty chladící kapaliny a je pokoj. Jakmile to zase bude dělat, zkuste čidlo odpojit a nastartovat, mělo by to jít bez potíží. Pak stačí jen vyměnit čidlo.
  14. Sroty

    Peugeot 206 za tepla nestartuje

    Zdá se, že za špatné starty může opravdu čidlo teploty chladící kapaliny - po jeho odpojení auto nastartuje normálně a nechcípne. Po chvilkovém zahřátí a znovuzapojení čidla už i s ním nastartuje bez potíží. Nové čidlo jen a cestě, tak uvidíme jaká bude realita až ho namontuji.
  15. Sroty

    Peugeot 206 za tepla nestartuje

    Ahoj, tak startér byl vyčištěnej, jinak prý vypadal v pohodě. Nicméně auto zlobí stále. Jak se venku ochladilo, zlobí už i studené starty. Motor naskočí, a jak klesají otáčky, tak chcípne. Chcípne jak samovolně, tak i po přidání plynu. Chytne se většinou až na několikátý pokus. Jakmile se motor trochu ohřeje, tak již startuje dobře. Mechanik mi říkal, že může být špatné čidlo chladící kapaliny nebo volnoběžný ventil. Je pravda, že auto má na studený motor neklidný volnoběh, ale není to nic dramatického. Co myslíte? Už z toho začínám být zoufalý. Minulou zimu to startovalo v pohodě a teď už to mám problém natočit při 12-ti stupních.
×
×
  • Vytvořit...