Přejít na obsah

Sroty

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

Vše od uživatele Sroty

  1. Sroty

    Automechanik chce moc

    Já bych se ještě opřel o téma náhradních dílů jako takových, pokud dovolíte. Mám 15 let staré auto a kupovat do něho náhradní díly u běžnýc dodavatelů je lehce neekonomické. To bych za chvíli přeplatil cenu auta. Nicméně musí se to udělat. Proto to řeším nákupem náhradních dílů na vlastní pěst a dohodou se servisem, kde mi to namontují. Někdy ty rozdíly v ceně dílů bývají i 50%. Zatím jsem se setkal s tím, že většina servisů je to ochotna akceptovat. Pro mě je to na oplátku určitá vizitka servisu, konkrétně že si sám na sebe dokáže vydělat prací a nemusí se hojit na ceně ND.
  2. Sroty

    Automechanik chce moc

    Jsem rád, že se to nakonec takto vyřešilo. Ať auto jezdí Musím se přidat na stranu Krtka2. Kdybych si v obchodě dovolil to, co pan mechanik, tedy dodat něco za cenu, která je neúměrně vyšší, než se původně předpokládalo a zákazník mi jednoznačně neřekl, že mu na ceně nezáleží, se zlou bych se potázal. Tady se to vcelku vyřešilo samo, buď si mechanik uvědomil, že udělal chybu při jednání se zákazníkem nebo to byla levárna od začátku a tohle je takové pyrhovo vítězství a možnost, jak si zachovat tvář, i když to nevyšlo. Na tom už vcelku nezáleží. Příště to chce jen jasnější pravidla. Pokdu spolupráce fungovala doteď, určitě bude fungovat i v budoucnu.
  3. Sroty

    Automechanik chce moc

    Nechci to tu strhnout v nějakou diskuzi o tom, co mechanikovi tolerovat a nebo ne. Nakonec záleží na tazatelce, jak se rozhodne. Nicméně bych pro příště jasně nastavil mantinely obchodu a minimálně chtěl znát cenu a případné výkyvy v rámci několika tisíců konzultoval. Kdyby mechanik nešel jenom po penězích a vzal do ruky telefon a zavolal, nemuseli bychom tu tohle téma vůbec řešit.
  4. Sroty

    Automechanik chce moc

    Tady jde také trochu o princip. Nevím jak slečně/paní, ale mě by šlo určitě. Když se mě pokusí někdo podvést, už třeba jenom tím, že mi nezavolá, pokud kupuje drahý díl, už mě tam nikdy neuvidí, i za cenu toho, že mu budu muset zaplatit práci a odtáhnout auto jinam.
  5. Sroty

    Automechanik chce moc

    Obě mnou doporučovaná čerpadla mají 21 zubů, takže tam musí pasovat.
  6. Sroty

    Automechanik chce moc

    Můj oblíbený prodejce náhradních dílů mi našel toto: https://granex.cz/vyhledavani?search=1001+C9. Myslím, že není moc co řešit. Koupil bych to za 1569,- a odvezl auto jinam.
  7. Sroty

    Automechanik chce moc

    Krtek2: Ukazuje ti to i číslo dílu ?
  8. Sroty

    Automechanik chce moc

    To tvrdí on. Krtek ti podle VIN zjistí číslo dílu a budeme vědět přesně, co tam pasuje.
  9. Sroty

    Automechanik chce moc

    Jinak já jsem na P206+ 54Kw našel tohle: https://granex.cz/autodily/peugeot/206/1.4-i-54kw/motor/mazani/olejove-cerpadlo-prislusenstvi?productId=133124
  10. Sroty

    Automechanik chce moc

    Je to celé nějaké divné. Podle mě to na tebe zkusil a teď, když zjistil, že nezaplatíš, tak couvá. Dal bych auto jinam. Edit: Dodavatel ti přeci nedodá bez oznámení dražší věc, aniž by dal předem vědět. Musel o tom vědět, i když bral na fakturu.
  11. Nech vyměnit těsnění pod hlavou a uvidíš, jak se to bude chovat. Ohledně prasklé hlavy - záleží jaké ty úniky byly. Těžko soudit, jestli je 2 cm za 14 dní hodně nebo málo. Podle mě bude stačit hlava jen přebrousit.
  12. Sroty

    Servis na Praze 4

    Já měl svoji 206 v Autoservis Miniguru v Záběhlicích. Měnili mi vadný snímač tlaku oleje. Fungovali rychle a na Prahu mi to nijak drahé nepřišlo. Hlavně tam jsou od 7 ráno, takže si můžeš vyzvednout auto ještě před prací.
  13. Kdykoliv jsem volal do Peugeotu, vždycky mi tvrdili, že to může být řídící jednotka. Ale k tématu - měl jsem stejný problém. Na své 206 1.4i 55 Kw jsem měl úplně stejný projev. Vyměnil jsem třípinové čidlo teploty chladící kapaliny a je pokoj. Jakmile to zase bude dělat, zkuste čidlo odpojit a nastartovat, mělo by to jít bez potíží. Pak stačí jen vyměnit čidlo.
  14. Sroty

    Peugeot 206 za tepla nestartuje

    Zdá se, že za špatné starty může opravdu čidlo teploty chladící kapaliny - po jeho odpojení auto nastartuje normálně a nechcípne. Po chvilkovém zahřátí a znovuzapojení čidla už i s ním nastartuje bez potíží. Nové čidlo jen a cestě, tak uvidíme jaká bude realita až ho namontuji.
  15. Sroty

    Peugeot 206 za tepla nestartuje

    Ahoj, tak startér byl vyčištěnej, jinak prý vypadal v pohodě. Nicméně auto zlobí stále. Jak se venku ochladilo, zlobí už i studené starty. Motor naskočí, a jak klesají otáčky, tak chcípne. Chcípne jak samovolně, tak i po přidání plynu. Chytne se většinou až na několikátý pokus. Jakmile se motor trochu ohřeje, tak již startuje dobře. Mechanik mi říkal, že může být špatné čidlo chladící kapaliny nebo volnoběžný ventil. Je pravda, že auto má na studený motor neklidný volnoběh, ale není to nic dramatického. Co myslíte? Už z toho začínám být zoufalý. Minulou zimu to startovalo v pohodě a teď už to mám problém natočit při 12-ti stupních.
  16. Sroty

    Peugeot 206 za tepla nestartuje

    Koukal jsem dneska na baterku. Kontakty vypadají v pohodě, bez koroze a doléhají. Baterka měla po nočním stání kolem 12.5 V. Jen mě trochu zaráží, že po nastartování tam alternátor cpal 14.5 V jak vzteklej, i když jsem včera ujel 150 Km, takže se baterie musela dobýt. Natočil jsem to v pohodě, zdá se, že za studena to nezlobí.
  17. Ahoj všem. Tak jsem doufal, že bude konečně měsíc bez závady, ale nebyl by to můj Peugeot, kdybych nemusel opět něco řešit. Mám 1.4i 55 kW, r.v.: 2002. Je to tak měsíc co jsem byl v Praze u HonzyZ na diagnostice, kde se objevila chyba MAP senzoru, senzoru polohy škrtící klapky a nesmysly házel i senzor teploty nasávaného vzduchu. Zatím jsem vyměnil pouze MAP senzor. Zlepšily se studené starty, motor neklepe a plynuleji táhne. Ale dnes, v horku, jsem pojížděl v koloně, sahara to uchladila v pohodě. Pak jsem zastavil, za 10 minut se k autu vrátím, chci nastartovat a startér udělá jednu nebo dvě otočky a nic. Držel jsem klíček ve druhé poloze a nic se nedělo. Startér netočil. Tak znovu - startér už točí auto se snaží chytit, to celé trvá několik sekund, pak v tom divně zachrčí a motor naskočí. Od této chvíle to jede úplně v pohodě. Předesílám, že to není poprvé, co se mi to stalo, ale dnes to byl vážně extrém, kdy se mi podařilo nastartovat až na třetí pokus. Kombinace faktorů je zjevná - velmi teplé počasí a horký motor. Může mít na to vliv ten vadný senzor teploty nasávaného vzduchu? K čemu je vůbec dobrý? Nebo je to startér? Za studena ale auto chytne bez problémů. Děkuji za případné rady a vaše názory.
  18. Sroty

    Peugeot 206 2001 1.6 16v spojka

    Měl jsem na své 206-ce podobný problém. Křupání od kol při maximálním rejtu byly nějaké čepy, už si bohužel nepamatuji jaké. Cena cca 1800 Kč za jeden. Každopádně zkušený mechanik to pozná hned. Je to běžná závada z opotřebení nejen u peugeotu. Co se týče řazení, tak nech zkontrolovat táhla a hladinu oleje, jak ti radili výše. Mně jde hůře řadit jednička a to pouze za jízdy, takže to zatím neřeším, ale určitě potom napiš, jak to s tou převodovkou dopadlo, ať vím, na co se mám připravit.
  19. Sroty

    Problikavani svetel pri jizde

    Ahoj, podle tvého popisu soudím, že problém bude určitě v elektrice, zřejmě hlavní větev, když zhasne jak palubovka tak světla. Nicméně myslím si, že šikovný elektrikář by to měl odhalit. Já se svojí 206-kou, která také trpí na uhnilé kabely a studeňáky jezdím za Prahu k panu Liškovi http://www.autoelektroliska.cz Je to ve směru na Příbram cca 30 Km od Prahy. Kvalita odvedené práce je výborná a rychlá. Žádné šílené čekačky 3 týdny jako v Praze. Takže jestli ti není líto benzínu, zkusil bych to tam.
  20. Sroty

    P206 - chlazení a ztráty výkonu

    Ahoj, mám tu nějaké info pro ty, co budou řešit podobné projevy. Na diagnostice se ukázaly téměř trojnásobné hodnoty oproti normálu na napětí škrtící klapky, jak při volnoběhu, tak za jízdy. Podle počítače by se hodnota měla pohybovat mezi 320 - 345 mV. Já měl na volnoběhu 900 mV a při rychlé akceleraci téměř 2500 mV. V podezření je tedy snímač škrtící klapky. Dále se ukázaly podivné hodnoty MAP senzoru, neboli snímače tlaku nasávaného vzduchu - podle počítače by hodnoty měly být mezi 295 - 495 mb, já měl přes 900 mb. Další věcí je zřejmě vadný senzor teploty nasávaného vzduchu, který v deštivém počasí s venkovní teplotou kolem 20 °C ukazoval 56 °C. Zkusím výše zmíněné komponenty vyměnit a opět zajedu na diagnostiku a napíšu, jak jsem dopadl.
  21. Sroty

    P206 - chlazení a ztráty výkonu

    Tak se mimo výše zmíněné problémy zařadily špatné starty. Jak teplé, tak studené. Za tepla startér točí motorem cca 3 vteřiny, který pak dusivě naskočí. No a dnes i za studena. Naskočí hned, ale chcípne. Několikrát po sobě. Pomůže prošlápnutí plynu. Baterka má v klidu kolem 12,6 V, když zapnu světla jako zátěž klesne na 12,3 - 12,2 V. Po nastartování auto jelo v klidu, žádné problémy s výkonem nebo spotřebou. Dost často se stává, že při startování divně zachrčí startér. Je to stejný zvuk, jako když podržíte klíček v poloze startování o něco déle než je třeba. Mně se však tento zvuk ozývá už během zážehu válců. Diagnostika by měla proběhnout v posledním červencovém týdnu. Snad to do té doby nezdechne úplně. Ty špatné starty začínají být častější.
  22. Sroty

    P206 - chlazení a ztráty výkonu

    Klimatizaci mám. Když běží, teplota sotva přeleze 90. Když neběží, ventilátor sám sepne těsně před 100. Že nemám váhu vzduchu a EGR jsem netušil, díky za info. Jak člověka s diagnostikou tady na fóru najdu a kontaktuji?
  23. Sroty

    klimatizace 307 r.v. 2005/6

    Nefunkční sahara může být buď pojistka v motorovém prostoru (koukni se na schéma do ofiko manuálu, která to je), ale častěji buď uhnilý kabel u konektoru ventilátoru, případně vyrezlé relé. Pokud to není ani jedno z toho, bude nejspíš chyba v ŘJ, kde však oprava bývá dost nákladná a zdlouhavá, takže pak se vyplatí vyvést spínač ventilátoru na tlačítko a prostě ho zapínat ručně. Rozhodně dej auto k autoelektrikáři. Pokud je schopnej, najde závadu rychle.
  24. Ahoj všem, obracím se na tento klub s nadějí, že mi někdo poradí nebo se minimálně podělí o své zkušenosti. Koupil jsem si ojetý Peugeot 206 1.4i 55 kw. Jezdím s ním cca půl roku. Ihned po koupi jsem nechal vyměnit pumpu, rozvody, klíňák, filtry, svíčky, těsnění pod hlavou (včetně zarovnání hlavy), brzdy a termostat. Následoval repas alternátoru (nefunkční diody) a nějaká ta výměna uhnilých kabelů a relé. A teď co mě trápí - jelikož neznám nikoho se stejným autem, obracím se na vás. 1) Jak je to s účinností chlazení? Motor se mi při stání na volnoběhu (nebo popojíždění v koloně) dost zahřívá, teplota stoupá, kolem 100 stupňů zapne sahara. Je to normální projev nebo mám hledat chybu v samotném chladiči? (pro srovnání - předchozí auta Fabia 1.2 a Focus 1.8 mi tohle nedělala). Kapaliny mám dostatek, cirkulace se zdá být v pořádku, velký okruh normálně otevírá. 2) Mám neklidné volnoběžné otáčky. Od opravy alternátoru se to zlepšilo, ale stále mi to lítá cca o 150 otáček. Motor je lehce neklidný, trochu vibruje. Většinou se tak děje za studena, po ohřátí vibrace vymizí, volnoběh však (například při dojíždění na semafor s vyřazenou rychlostí) stále lítá. Dignostika bez chyby. Nechal jsem čistit škrtící klapku, ale nepomohlo. Na jízdu to nemá vliv, jen je to otravné. 3) S těmi otáčkami by mohl souviset občasný propad výkonu. Vypozoroval jsem (ale není to ve 100% případů) silnou závislot auta na počasí. Prší nebo je vlhký vzduch - auto táhne, motor je klidnější a tišší. Teplo, suší vzduch - auto buď táhne, ale motor je hlučný, nebo táhne znatelněji méně (+ hlučný motor). Občas mám pocit, jako bych měl pod kapotou starý diesel (co se hluku týče) a výkon jak 1.1. Diagnostika nic neukazuje. Nedávno se rozstvítila chyba lambda sondy (bohužel jsem si nepoznamenal které) - auto vůbec nejelo a žralo jako prokopnuté. Po dojetí a znovu usednutí za volant následující den vše ok - od té doby nic. Lambdy jsem vizuálně nekontroloval ani neproměřoval. Ale chyba od té doby nevyskočila. Vím, že zejména body 3 může být 100+1 problém (váha vzduchu, EGR ventil, krokový motorek, díra ve výfuku, zmíněné lambdy, dírá v sání apod.) - dá se na diagnostuice proměřit jedtlivé elek. komponenty motoru, i když auto nehlásí chybu? Abych věděl po čem jít. Děkuji za váš čas a vaše rady.
×
×
  • Vytvořit...