Přejít na obsah

Phobos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

Vše od uživatele Phobos

  1. Phobos

    Špatné kotouče

    Za cca 2-3 týdny budu měnit letní pneu za nové letní, tak vám sem hodím nějaké foto jak aktuálně vypadá moje kombinace Brembo kotouče +Brembo desky po 2,5 letech od výměny a xy tisících km...Ohledně nízké váhy též nesouhlasím, spíš bych upravil brzdný poměr a dal víc na zadek...Nedá se to nějak "poštelovat"? ... Obecně brzdy na 208 s kotouči vzadu chválím, jsou hodně jedovatý a i při rychlejší jízdě nevadnou. Před nějakou dobou jsem v autosalonu viděl 208 GTI, a na zadku měl ty stejný kotouče + desky jako byly originál na mé 208 :-D. Nemá někdo 208 GTI že by ukázal jak vypadají jeho brzdy a jaké má zkušenosti?
  2. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Jak říkám, stálo by to úsilí a čas. Jednou už ti kompresor v rámci reklamace měnili, tudíž uznali že je to závada. Jak zmiňuješ "do 1/2 roku a vada od počátku", toto bys využil, pokud by to bylo do 1/2 roku, tak bys jim mohl auto vrátit a chtít po nich celou pořizovací částku. Nemyslím si, že se postavení spotřebitele omezilo, spíš se změnilo, v tvém případě máš "podstatnou závadu", jelikož ti to vadí a když by výrobek(auto) mělo tuto vlastnost při pořízení, nekoupil by sis ho. Jakmile uplynou 2 roky, tak toto už nebudeš moci využít.
  3. Phobos

    Navigace

    Buď rád, že máš bezplatnou aktualizaci map :-) . Mé 208 z roku 2012 se to netýká, myslím, že mám stále původní verzi(určitě by mi řekli jako promo že mi aktualizovali mapy) a není ani v češtině, ale na to se dá zvyknout :-)
  4. Ahoj, máš taky senzory světla a deště? Mám taky přední LEDky + senzor světla a deště ... Polohu "0" nepoužívám, jezdím na "Auto", které funguje dobře, případně při zhoršené viditelnosti rozsvěcím když to automatika ještě nepovažuje za adekvátní, např. přes den za deště.
  5. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Jaj, doufal jsem, že to vyřeší a hluk zmizí, že bych si to nechal taky udělat dokud to mám v záruce(prodloužená), ale takto se mi do toho moc nechce, bůhví co by tam dali a co navíc by ještě udělali Takto vím jak je můj kompresor starý a jak běhal :-) Dle roku 2015 bys to mohl mít ještě v zákonné 2 leté záruce, kde máš větší možnosti co s tím. Bude to stát nějaké úsilí a čas... -> soudní znalec apod. Mohlo by se ti podařit získat bezvadný stav či nějakou slevu.
  6. Phobos

    2. servisná prehliadka

    Opět zdravím, byl jsem teď cca 1,5 měsíce pryč a před odjezdem jsem to nestihl nechat opravit. Oficiální info od Peugeota: Mluvil jsem s přijímacím technikem jen po telefonu. Po telefonu nezněl překvapeně že o tomto slyší a z hlavy mi vysypal informaci, že Peugeot samotné náhradní držáky nemá, jen v sadě s celým koncovým výfukem, ale že pokud si seženu druhovýrobu, namontují mi to. Můj postup: Na reklamaci jsem to po zkušenostech s kotouči ani nezkoušel, to mi za ten čas zbytečně vynaložený nestojí. Ale možná by se to dalo uhádat(jelikož už to zavařovali, mám to na fakturách) na výměnu celého koncového dílu výfuku. Sehnal jsem si druhovýrobu(odkaz). Mezitím viděl fotky známý a říkal, že to není způsobeno reznutím, ale tím, že se z držáku stal galvanický článek, materiál "zmizel" a bylo by dobré ho ukostřit. Dnes jsem to nechal vyměnit a ukostřit. Takto to vydrželo 5tis. km :-D I druhý držák výfuku to má za sebou, to co tam chybí drželo výfuk, dnes přivařena ta "osička" přímo k výfuku. Fotku zavařeného jsem zapomněl udělat. Finále vypadá takto :-)
  7. Phobos

    2. servisná prehliadka

    To jses dobře trefil :-D Zrovna teď v neděli jsem to zjistil naprosto přesně :-D Zavaření toho úchytu co tam na fotce plandá. Je tam taková železná objímka, která je na napravo chycená do plastovo/gumového držáku.
  8. Phobos

    2. servisná prehliadka

    2. roční prohlídka - balík roční údržby(výměna oleje, kontrola vozu...) + věci navíc Výměna: Olej + olej. filtr, Vzduchový filtr motoru Pylový filtr kabiny Brzdová kapalina Doplnění: Nemrznoucí chladící kapaliny - v ceně roční údržby Náplně do ostřikovačů - cca 1-2l - v ceně roční údržby Oprava: Vzpěry zadního dílu výfuku - zavaření - v ceně roční údržby
  9. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Jak to dopadlo?
  10. Phobos

    2. servisná prehliadka

    Asi záleží jak moc pečlivý chceš být, zda dopřeješ lepší péči či jen to nutné podle km a servisní knížky. Zde jsou uvedené intervaly(roky či km) u jednotlivých hlavních položek. Mohu najít co jsem dělal po 2 letech. OptiWay - bylo(je?) několik variant, ty se lišily rozsahem co pokrývají a délkou(km/roky), podle toho taky stojí. Doporučuji si DŮKLADNĚ přečíst co tebou vybraná pokrývá a za jakých podmínek. Klidně si od nich nech poslat návrh smlouvy OptiWay, to moc veřejně k dostání není. Mě nedávno na OptiWay Garance měnili komplet zadní světlomet - řada ledek přestala svítit.
  11. Phobos

    Špatné kotouče

    Kdyby aspoň ty zadní kotouče nebyly společně s ložiskem...jeden kotouč stojí cca 3x víc než přední :-(
  12. Nezkoušel jsem teda to rvát silou, ale myslím si, že to úplně odklopit nejde a to mám model před faceliftem. Přimrznutí bych se nebál, stačí v zimě spustit "vyhřívání předního skla(pomocí klimatizace)" a mezitím škrábat zbytek auta, prostor pod stěrači rozmrzá jako první.
  13. Phobos

    Špatné kotouče

    Hele já nad tím cementem do kufru docela reálně uvažuju :-D
  14. Phobos

    208 Jas velkého displeje

    Musel bych to prověřit a podívat, mám ještě tu první variantu SW v SMEG...nastavoval jsem to jen jednou a od tý doby jsem na to nešahal. Mám přední LEDky + senzor světla a podsvícení se mi hlavně změní, když to z automatiky ručně přepnu na svícení(např. když je den a začne pršet), tak se intenzita zvýší jak u budíků, tak u rádia.
  15. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Mám benzín a tebou popisované hučení mi to dělá od nového, prostě jakmile se zapne klima, zvukový projev motoru zejména při rozjezdu se úplně změní. Bral jsem to za normální, s jinou 208 to nemám jak porovnat a ve firmě máme služební samé výkonné nafťáky(150k+) od jiných značek, ty nic takového nedělají. Měl bych se tím trápit?
  16. Phobos

    Screen mirroring

    Ve své 208 mám starší SW a toto tam nemám.
  17. Phobos

    Aktualizace firmware

    Taky by mě to zajímalo, myslím si, že to bude jen softwarová záležitost.
  18. Phobos

    Špatné kotouče

    Řešil bych to s nimi co nejdříve. Do faceliftové varianty už dávají dozadu bubny(nevím jestli i u nejsilnější nafty), předtím měli kotouče všechny motorizace. Co si myslím, tak mají špatně rozvržený poměr brzdné síly, že by zadek mohl brzdit výrazně víc. Co si myslíte ostatní o poměru brzdné síly?
  19. Phobos

    Špatné kotouče

    Zdravím Vás, chtěl jsem napsat dříve, ale nějak jsem byl z toho všeho unavený. Ve stručnosti zkusím popsat co se událo. Na záruku se to nepodařilo, na konci 11/2015 jsem měnil za komplet nové(neoriginální). Pořídil jsem je zde přes fórum od Badisáka, domluva, cena, dodání super. Šel jsem do komplet sady od Bremba(kotouče + destičky). Přední s antikorozní úpravou(klasické nedrážkované), zadní Brembo s antikorozní úpravou nedělá, prý kvůli ložisku kola které je napevno s kotoučem. Kotouče jsem si nechal namontovat v jiném autorizovaném servisu s domněním, že třeba najdou nějakou příčinu proč ty první takto odešli, nebyli překvapeni a ani nic neříkali. Musím říct, že předzajet a zajíždět kotouče a destičky je sakra alchimie. Na internetu se dá najít x různých postupů, které jsou si velmi podobné a též vyobrazení jak se dají při předzajetí a zajení zničit :-D V mém případě 500km citlivého brždění bylo náročné, kdo máte 208, tak víte jak to má ostré brzdy ;-), na dálnici doufáte, že Vám to tam někdo nepošle a "neposerete" si díky němu kotouče či destičky za nemalé peníze. Následuje samotné zajetí, to chce volný úsek, kde není provoz. Možná zkušení namítnou, že je to blbost zajíždět nějak brzdy. Po 1tis km od výměny(polovina 12/2015) jsem měnil staré zimní za nové zimní pneu v autorizovaném servise. Napoprvé bohužel kola správně nevyvážili a ani napodruhé se jim to nepodařilo, jelikož bylo znatelné klepání do volantu 80km-100km/h+ alá D1 :-D Jelikož byly Vánoce a po nich, tak během toho jsem najel dalších 1000km. Při intenzivnějším brždění bylo znatelné klepání do volantu, zvlněné nové přední kotouče? no to snad není možný :-( Nejsem si vědom ničeho při čem by dostali zabrat a mohlo by se to stát a nebo něco "pokazili" v servisu? Už jen to, že říkali, abych po cca 100km přijel na přetažení kol momentovým klíčem(dřív nic takového neříkali). Po nějaké době jsem si nechal přední zimní ještě dořetice vyvážit v jiném servisu a prý tam chybělo na každém kole 40g závaží. Nyní mám na nových kotoučech najeto cca 8tis km. Při výměně na letní originální kola jsem nechal udělat i geometrii. Klepání od kol do volantu zmizelo, auto jede jak žehlička. Pocitově mi přijde, že se i klepání od brzd zlepšuje, uvidím jak to bude za nějakou dobu, i kdybych je měl vyměnit, pořád přední kotouč+destička vyjde na 1/3 ceny zadní varianty(je tam ložisko kola) :-) . Bremba brzdí parádně, i při hodně ostré jizdě na okrsce nevadnou. Pokud někdo uvažuje na novými kotouči, zvolil bych dozadu něco s antikorozní úpravou, kde to nebrzdí, tak to rezne, ale asi je to jen kosmetická záležitost. Jak jsem zjistil(po odloupnutí rzi :-D), tak původní zadní kotouče byly taktéž Bremba ale s destičkama TRW, tak snad moje kombinace Brembo+Brembo vydrží dýl :-). Zde máte foto sundaných kotoučů + destiček, přední jsou ty vzduchem chlazené, zadní s ložiskem. Třeba to někomu pomůže . Jsem z Prahy, pokud by někdo staré koutouče chtěl viděl naživo, či by ho zajímaly detaily, napište soukromou zprávu.
  20. Phobos

    Špatné kotouče

    O Brembo taky uvažuju, mohly by vydržet jednou tolik(ale kdo ví, že :-D a jestli mi je tam vůbec namontují), případně origo po dalších 30tis. zase kotouče . JInak s origo kotoučema a destičkama to brzdí parádně, když na to příjde, tak jsou dost ostrý. Úplně denně ne, ale několikrát do týdne ano. Šetří se na hodně věcech, ale ve výsledku koncový člověk neplatí míň, spíš naopak. Přitom to tak hezky vypadá, že budete 5 let "bez starostí" že by se nemělo do ničeho zásadního kromě oleje, filtrů, brdových destiček, gum a tak, investovat.
  21. Zdravím, myslím že to bude chlazení rádia a celé dotykové obrazovky. Zpozoruji to hlavně v létě kdy je opravdu vedro a auto stojí na sluníčku a případně když poté člověk vypne motor. Nepříjde mi to nějak rušivé, při jízdě to neslyším :-), před nastartováním je to pár sekund a po vypnutí motoru to fouká cca pár sekund až cca minutu(v létě). Fouká to od nového auta. Rozebrané jsem to neměl(a ani netuším jak je to tam udělané), ale zkusím ti hodit pár tipů, třeba pomohou. Nemůže to být nějak zanesené, že by se to špatně chladilo? Případně zanesené nějaké teplotní čidlo? K větráku si se přímo dostal? Pokud sedí třeba na nějakém pasivním chladiči, tak se mohl na českých silnicích uvolnit a když bude špatně doléhat k čipu který chladí -> bude se o to víc točit -> víc hučet. Nemáš nějaké fotky?
  22. Zdravím, neřešil jste někdo na 208 špatné kotouče? Motor mám 1,4 benzín Na pravidelném servisu po 3 letech a 33tis km mi řekli, že přední i zadní kotouče jsou na výměnu a to jsem ještě ani jednou neměnil destičky. Řešil jsem to s koncesionářem a nyní i s importérem pro ČR jelikož má auto prodlouženou záruku na 5 let. Bohužel s extra ochotou jsem se nesetkal, prý běžné opotřebení a vliv prostředí. S autem jezdím normálně, žádná plyn brzda. Přemýšlím, zda to nezavést ještě do jiného autorizovaného servisu, co na to řeknou. Za výměnu chtějí nemalou částku, což se mi u relativně nového auta nelíbí, že . Díky Přední kotouče, zevnitř a zvenku. Zadní kotouče, zvenku a zevnitř, takto neobržděné jsou už 2 roky, což mi tvrdili že je v pořádku, že se to obrzdí
×
×
  • Vytvořit...