Přejít na obsah

Phobos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

O uživateli Phobos

  • Datum narození 15.4.1989

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 208
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha 9
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 436 zobrazení profilu

Phobos's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. Phobos

    Špatné kotouče

    Za cca 2-3 týdny budu měnit letní pneu za nové letní, tak vám sem hodím nějaké foto jak aktuálně vypadá moje kombinace Brembo kotouče +Brembo desky po 2,5 letech od výměny a xy tisících km...Ohledně nízké váhy též nesouhlasím, spíš bych upravil brzdný poměr a dal víc na zadek...Nedá se to nějak "poštelovat"? ... Obecně brzdy na 208 s kotouči vzadu chválím, jsou hodně jedovatý a i při rychlejší jízdě nevadnou. Před nějakou dobou jsem v autosalonu viděl 208 GTI, a na zadku měl ty stejný kotouče + desky jako byly originál na mé 208 :-D. Nemá někdo 208 GTI že by ukázal jak vypadají jeho brzdy a jaké má zkušenosti?
  2. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Jak říkám, stálo by to úsilí a čas. Jednou už ti kompresor v rámci reklamace měnili, tudíž uznali že je to závada. Jak zmiňuješ "do 1/2 roku a vada od počátku", toto bys využil, pokud by to bylo do 1/2 roku, tak bys jim mohl auto vrátit a chtít po nich celou pořizovací částku. Nemyslím si, že se postavení spotřebitele omezilo, spíš se změnilo, v tvém případě máš "podstatnou závadu", jelikož ti to vadí a když by výrobek(auto) mělo tuto vlastnost při pořízení, nekoupil by sis ho. Jakmile uplynou 2 roky, tak toto už nebudeš moci využít.
  3. Phobos

    Navigace

    Buď rád, že máš bezplatnou aktualizaci map :-) . Mé 208 z roku 2012 se to netýká, myslím, že mám stále původní verzi(určitě by mi řekli jako promo že mi aktualizovali mapy) a není ani v češtině, ale na to se dá zvyknout :-)
  4. Ahoj, máš taky senzory světla a deště? Mám taky přední LEDky + senzor světla a deště ... Polohu "0" nepoužívám, jezdím na "Auto", které funguje dobře, případně při zhoršené viditelnosti rozsvěcím když to automatika ještě nepovažuje za adekvátní, např. přes den za deště.
  5. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Jaj, doufal jsem, že to vyřeší a hluk zmizí, že bych si to nechal taky udělat dokud to mám v záruce(prodloužená), ale takto se mi do toho moc nechce, bůhví co by tam dali a co navíc by ještě udělali Takto vím jak je můj kompresor starý a jak běhal :-) Dle roku 2015 bys to mohl mít ještě v zákonné 2 leté záruce, kde máš větší možnosti co s tím. Bude to stát nějaké úsilí a čas... -> soudní znalec apod. Mohlo by se ti podařit získat bezvadný stav či nějakou slevu.
  6. Phobos

    2. servisná prehliadka

    Opět zdravím, byl jsem teď cca 1,5 měsíce pryč a před odjezdem jsem to nestihl nechat opravit. Oficiální info od Peugeota: Mluvil jsem s přijímacím technikem jen po telefonu. Po telefonu nezněl překvapeně že o tomto slyší a z hlavy mi vysypal informaci, že Peugeot samotné náhradní držáky nemá, jen v sadě s celým koncovým výfukem, ale že pokud si seženu druhovýrobu, namontují mi to. Můj postup: Na reklamaci jsem to po zkušenostech s kotouči ani nezkoušel, to mi za ten čas zbytečně vynaložený nestojí. Ale možná by se to dalo uhádat(jelikož už to zavařovali, mám to na fakturách) na výměnu celého koncového dílu výfuku. Sehnal jsem si druhovýrobu(odkaz). Mezitím viděl fotky známý a říkal, že to není způsobeno reznutím, ale tím, že se z držáku stal galvanický článek, materiál "zmizel" a bylo by dobré ho ukostřit. Dnes jsem to nechal vyměnit a ukostřit. Takto to vydrželo 5tis. km :-D I druhý držák výfuku to má za sebou, to co tam chybí drželo výfuk, dnes přivařena ta "osička" přímo k výfuku. Fotku zavařeného jsem zapomněl udělat. Finále vypadá takto :-)
  7. Phobos

    2. servisná prehliadka

    To jses dobře trefil :-D Zrovna teď v neděli jsem to zjistil naprosto přesně :-D Zavaření toho úchytu co tam na fotce plandá. Je tam taková železná objímka, která je na napravo chycená do plastovo/gumového držáku.
  8. Phobos

    2. servisná prehliadka

    2. roční prohlídka - balík roční údržby(výměna oleje, kontrola vozu...) + věci navíc Výměna: Olej + olej. filtr, Vzduchový filtr motoru Pylový filtr kabiny Brzdová kapalina Doplnění: Nemrznoucí chladící kapaliny - v ceně roční údržby Náplně do ostřikovačů - cca 1-2l - v ceně roční údržby Oprava: Vzpěry zadního dílu výfuku - zavaření - v ceně roční údržby
  9. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Jak to dopadlo?
  10. Phobos

    2. servisná prehliadka

    Asi záleží jak moc pečlivý chceš být, zda dopřeješ lepší péči či jen to nutné podle km a servisní knížky. Zde jsou uvedené intervaly(roky či km) u jednotlivých hlavních položek. Mohu najít co jsem dělal po 2 letech. OptiWay - bylo(je?) několik variant, ty se lišily rozsahem co pokrývají a délkou(km/roky), podle toho taky stojí. Doporučuji si DŮKLADNĚ přečíst co tebou vybraná pokrývá a za jakých podmínek. Klidně si od nich nech poslat návrh smlouvy OptiWay, to moc veřejně k dostání není. Mě nedávno na OptiWay Garance měnili komplet zadní světlomet - řada ledek přestala svítit.
  11. Phobos

    Špatné kotouče

    Kdyby aspoň ty zadní kotouče nebyly společně s ložiskem...jeden kotouč stojí cca 3x víc než přední :-(
  12. Nezkoušel jsem teda to rvát silou, ale myslím si, že to úplně odklopit nejde a to mám model před faceliftem. Přimrznutí bych se nebál, stačí v zimě spustit "vyhřívání předního skla(pomocí klimatizace)" a mezitím škrábat zbytek auta, prostor pod stěrači rozmrzá jako první.
  13. Phobos

    Špatné kotouče

    Hele já nad tím cementem do kufru docela reálně uvažuju :-D
  14. Phobos

    208 Jas velkého displeje

    Musel bych to prověřit a podívat, mám ještě tu první variantu SW v SMEG...nastavoval jsem to jen jednou a od tý doby jsem na to nešahal. Mám přední LEDky + senzor světla a podsvícení se mi hlavně změní, když to z automatiky ručně přepnu na svícení(např. když je den a začne pršet), tak se intenzita zvýší jak u budíků, tak u rádia.
  15. Phobos

    Hlučnost kompresoru AC

    Mám benzín a tebou popisované hučení mi to dělá od nového, prostě jakmile se zapne klima, zvukový projev motoru zejména při rozjezdu se úplně změní. Bral jsem to za normální, s jinou 208 to nemám jak porovnat a ve firmě máme služební samé výkonné nafťáky(150k+) od jiných značek, ty nic takového nedělají. Měl bych se tím trápit?
×
×
  • Vytvořit...