Přejít na obsah

devdem

Uživatel
  • Počet příspěvků

    87
  • Registrace

O uživateli devdem

  • Datum narození 11.7.1982

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 807

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 741 zobrazení profilu

devdem's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

16

Popularita

  1. Zdravim, pri uklidu jsem nasel zbytky po svych Peugeotech (407 3.0V6 a 807 2.0HDI kterych jsem se uz zbavil). Zduraznuji, ze nikam nic neposilam, nic nebalim a nic nikomu nerezervuju. Pouze osobni odber kousek od Uval (Praha vychod). Nabizim vse za odvoz, cena je tedy 0Kc . 1) Chladici kapalina, 5x2l nenacate + zbytek v 1l lahvi. 2) Duperele I - jetej remen, nova hadice topeni, tri jety a jedna nova zapalovaci civka. Duperele II - nejaky sady na repasi brzd na 407, pruziny rucni brzdy na 807 a tesneni manifoldu sani na 3.0V6
  2. devdem

    Cvakani ve volantu

    Mne se vzdy to spodni lozisko projevovalo nejdriv v prime jizde, kdyz jsem trochu ostreji pribrzdil a pak slapnul durazne na plyn. Kdyz to zabralo, tak v tom luplo. A bylo celkem zjevne na ktere strane se to stalo - bylo to citit ve volantu i slyset. Kdyz se to nechalo dojit dal, zacalo to delat pri prujezdu zatackou nebo prejeti nejake nerovnosti.
  3. devdem

    Po výměně spojky problém

    Po vymene rozvodu se vzdycky motor chova jinak - stary remen je vytahany a casovani je trochu jine nez s novym remenem. Rozvody jsem delal vloni a take jsem si vsiml jineho zvuku - zdal se mi takovy syrovejsi, ostrejsi. Za par tydnu si to bud sedlo, nebo jsem si zvykl ;-). Ale ze by motor sel nejak vyrazne hur nez pred vymenou rozvodu jsem nezaznamenal. Setrvacnik s tim nema podle mne nic spolecneho.
  4. devdem

    Spojkovy pedal

    Ja bez spojky dojel cca 5km po Praze do prace a odpoledne mne cca 20km domu odtahla zena - cestou jsme se dvakrat pohadali :-D. A pak jsem ji dorazil tim, ze oprava bude stat pres 30kKc - "musim" si na to totiz koupit novou svarecku ;-). Minuly vikend jsem menil volnobezku alternatoru, remenici na klice, napinak a remen, tak jsem si rikal, ze bude nejaky cas klid :-).
  5. devdem

    Spojkovy pedal

    manco> bingo, komplet spojkovou sadu jsem menil vloni :-).
  6. devdem

    Spojkovy pedal

    Kratka story: spadnul mi spojkovy pedal na podlahu. Dlouha story: zdalo se mi, ze se mi spojkovy pedal vraci cim dal tim mene, az zustal na podlaze a prestal se vracet uplne. Pote, co mne zena odtahla domu na spagate, jsem ocekaval prasklou hadici a vyteklou kapalinu, nebo odesly nektery ze spojkovych valcu a ono prd. Viz fotky. Ulomena packa na spojkovem pedalu, ktera macka hlavni valec. Je na ni videt, ze praskala nejakou dobu, cca 3/4 jsou matne a zbytek je leskly lom. Nicmene jsem neslysel, ze by se to nekdy nekomu stalo a spojkovy pedal jako dil se snad ani neda koupit. Coz o to - svarim a fertig. Nicmene mne to prekvapilo. Jo - a kdyz vam na magistrale za najezdem u PaKulu smerem ven z Prahy odejde spojka a potrebujete dojet do Strasnic k servisu Kopecky (nene, auto jsem tam opravit nenechal, to bych ho radeji zapalil ale mame vedle firmu), chce to opravdu odvazneho (spis nezdrave sebevedomeho) muze ;-).
  7. Damy a panove, videli jste nekdy uz toto:
  8. devdem

    přístup do SERVICE BOXU

    momentalne nefunguje vubec: Un problème technique est survenu. Veuillez vous reconnecter ultérieurement. A technical problem occurred. Please retry to connect later. Un problema técnico ocurrió. Revise por favor para conectar más adelante. Ein technisches Problem trat auf. Versuchen Sie bitte wieder, um später anzuschließen. edit: ale http://service.citroen.com funguje
  9. devdem

    Cvakani ve volantu

    Koupit se to zvlast neda (alespon o tom nevim) - je to jeden celek. Lemforder, SKF, Meyle, Febi je dobra volba. Koupit rozhodne i s montazni sadou - tri srouby a krouzek - ten krouzek znicis pri demontazi a srouby se maji davat vzdy nove - je to predni osa ;-). Nekdy to jde stahnout nebo sklepnout cele, ale problem je, ze vetsinou odejde ta prachovka nahore, zatece tam voda, vyrezne to lozisko (tim tam vznikne vule, kvuli ktere to cvaka), pri stahovani se to lozisko rozpadne a ten vnitrni krouzek zustane na cepu. Potom je potreba opatrne ten krouzek nariznout flexou a odseknout.Je na to k nalezeni par videii (s lepsim i horsim postupem) na youtube.
  10. devdem

    Cvakani ve volantu

    " ... 14 dni zpet jsem menil predni lozisko prave na leve strane...." lozisko zde znamena lozisko naboje kola nebo spodni lozisko ulozeni cepu (takova ta tripacka)? Takhle se totiz projevuje prave to spodni ulozeni.
  11. devdem

    407 coupe nesvieti xenon

    to horni je tzv. balast (nebo taky starter) a to spodni je ridici jednotka xenonu. Oboji muze zpusobit, ze xenon nesviti. Nejjednodussi metoda je prehodit ty soucastky postupne mezi sebou. To, ze vybojka blikne by asi ukazovalo spise na problem s balastem.
  12. devdem

    peugeot 807

    Jedna je i primo zezadu v radiu.
  13. devdem

    Seznamuji se s 807

    Levobok palubovky: ja tam mam tlacitko, ktere funguje jako cidlo zavreni dveri a zaroven jako vypinac pohybovych cidel pro alarm. Pokud nemas alarm, nemas tam nic. Ta dira v prihradce pod volantem nevypada jako origo, tu tam nekdo vypizlal kvuli instalaci neceho, co si pak zase vyndal (handsfree?)
  14. Na klapky je videt strednima vydechama, kdyz si tam posvitis.
  15. servomotory se na klapky daji nasadit pouze v jedne poloze. Kalibrace servomotoru probiha pri vypnuti zapalovani. Ja jsem to delal nasledovne (pouze na strane spolujezdce, kde se klapka nechtela pohybovat, ale zlomena nebyla) : - sundal jsem servomotor z klapky - nastartoval jsem a pockal az se servomotor dovrtel - zhasnul jsem motor, vypnul zapalovani a opet pockal az se servomotor dovrtel - natocil jsem klapku tak, aby sel servomotor nasadit - nasadil jsem servomotor a predal zgruntu opravene auto zene Za odmenu jsem dostal teplou veceri (kterou jsem opet za odmenu smel i uvarit).
×
×
  • Vytvořit...