Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska se mě během jízdy z ničehonic rosvítila kontrolka diagnostiky a motor začal jet jen na poloviční výkon. Zastavil jsem po asi 400 metrech na benzince a odpojil baterku. Říkal jsem si že to pomůže. Pomohlo to tím stylem že motor už jede normálně ale kontrolka svítí pořád. Teď se při každém startu, nebo při rozjezdu objeví hláška BRAKE FLUID LEVEL LOW. Nevíte někdo co to znamená a jestli to má souvislost s tím polovičním výkonem??? Moc díky za radu Pavel.

Upraven nazev tematu. Ferry

[upravil dne 25/3/09 Ferry]

Odesláno

Málo brzdovky????? Nádobka je plná. A jakou má souvislost kapalina s polovičním výkonem auta??? Co je s nadpisem??

Odesláno
Původně zaslal: majty

BRAKE FLUID LEVEL LOW - malo brzdove kapaliny

a nizky vykon - auto se prepnulo do nouzoveho rezimu podle me - ono bez brzd se spatne jede :D

Jdu se schválně podívat, za minutku písnu.
Odesláno

nejlepsi by bylo vycist chyby z pameti pomoci diagnostiky, s tou brzdovou kapalinou, muze se jednat o spatne cidlo, chybu v kontaktu apod.

Odesláno

tak vycist chybu z pameti RJ na diagnostice a podle toho pak patrat dal

myslim, ze paradoxne tuhle chybu s nizkou hladinou brzdovky zpusoboval taky spatny spinac rucni brzdy, vetsinou se pak vymenoval za novy a chyba zmizela

Odesláno

Díky za rady. Objednal jsem se na pondělí na diagnostiku, tak uvidíme co tam vyjede. Pak dám vědět jak to dopadlo aby všichni kdo mají stejný problém, věděli kde mají hledat příčinu Pavel.

[upravil dne 25.3.2009 pavel104]

Odesláno

Tahle hláška mě vyskakuje taky, ale jen při zatažené ruční brzdě, takže asi ten spínač. Nicméně na to, aby se rozsvítila kontrolka diagnostiky, tak to by neměla, to bude jiný problém.:nevim

Odesláno

No tak taky z vlastni zkusenosti muzu potvrdit ze problem s hlaskou nizke hladiny brzdovky je spojen s koncakem na rucce (spatny prechodovy odpor) a navic se mi take stalo to ze koncak mi ted delsi dobu nezlobil a menil jsem baterii pac byla KO a po zapojeni novy a nastartovani mi tez pri prvnim pouziti rucky parkrat zahlasila hladina... Na to bych nebral zretel :c) Asi nejaka ta anomalie. nicmene to ze ti sviti diagnostika tak to jedine na vycteni chyb :c)

Odesláno

Tak to mame stejny problem s tim poklesem vykonu, me se to stava hlavne kdyz jedu treba do tahleho kopce a slapu tomu trochu na krk. Pak staci jen vypnout a znovu nahodit motor a zas to jede v pohode. Kontrolka sviti par dni a pak sama zhasne, vetsinou ve chvili, kdyz se chystas na diagnostiku, tak jako u me:-) Ale vim, ze mam v haji cidlo teploty nasavaneho vzduchu...

Ta hlaska s brzdovkou je opravdu jenom kvuli spatnemu snimaci na rucce.

Odesláno

jj, malo brzdovej kvapaliny to je snad najznamejsia hlaska 406 :) A moze za to len a len s 99% snimac polohy rucnej brzdy. Takze vymenit, nie je to nic drahe.... A s tym poklesom vykonu to moze byt cokolvek. Ja osobne som mal problem s ukostrenim na vahe vzduchu, ale taktiez to moze byt milion dalsich veci, ale ked to raz ide a raz nejde tak to bude len kontakt, alebo to ukostrenie ako u mna ak teda to nie je zavysle od teploty. A vzdy ked sa rozsvieti kontrolka diagnostiky treba ist a dat po precitat, inak nie je sanca prist na to co tomu je....

Odesláno

Tak opravdu je v háji ten spínač ruční brzdy. Včera jsem ho vymontoval a je klid. Už to nehlásí nic. Před tím to třeba během 10 minutové jízdy hlásilo i 6X. Kde sehnat nový??? V autokelly jsem ho nenašel. Má někdo nějaký tip??? Díky. P.S. - Ta kontrolka diagnostiky svítí pořád. To asi budu muset nechat smáznout v servisu že jo ? Sama asi nezhasne:myslim

post-0-14109605572922_thumb.jpg

Odesláno

Tak aby si v tom nebyl sam, tak se mi to dneska zase po delsi dobe stalo. Jel jsem do tahleho kopce na petku, otacky uz nebyly moc idealni a najednou pokles vykonu, kontrolka a smitec.

Tak jsem na chvili zastavil, zhasnul motor na 10 sekund, nastartoval a zase normalne jel. Kontrolka porad sviti.

To snizeni vykonu ale zapricinuje ridici jednotka motoru, ktera jej tak chrani pred poskozenim. Takze je treba hledat, co to vyvolava:(

U Tebe Pavle uz je nejaky pokrok v hledani zavady?

Odesláno

Tak jsem byl dnes na diagnostice.Nahlásilo mi to 7 závad :roll

1.předehřev motoru

2.vstřikovací tlak na čerpadle

3.+4.+5.+6. špatné vstřikovače

7.poloha plynového pedálu

O hladině brzdové kapaliny nebo o spínači ruční brzdy ani prd.:myslim

Každopádně spínač na ručku mám venku a zatím to nechám tak.

Ten Pepa v servisu mi říkal,že ty vstřikovače absolutně nemůžou žádným způsobem poškodit motor a že by to neřešil.

Pže jeden stojí desítku.

Po vymazání poruch jsem to projel 5km a po opětovném napíchnutí na diagnostiku už to hlásilo jen ten předehřev motoru,ale to prý hlásí stabilně každý Peugeot. :myslim:papa

P.S. Celkový čas strávený na diagnostice-cca 2 minuty-za 700.-

[upravil dne 30.3.2009 pavel104]

[upravil dne 30.3.2009 pavel104]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...