Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Teče olej z turba 206sw 1.4Hdi /03


Hofmister

Recommended Posts

Zdravím.Začal mi dost utíkat olej z motoru.Před cca měsícem jsem doléval 2 Litry oleje.A od tý doby to pozoruju. Po každý jízdě mi odkape cca pul panáku mot.oleje.Dnes jsem dlíval litr.Myslel sem si že to teče z olejovýho filtru pač mám najeto lehce přes 10 000Km a zatím jsem používal olej a vzduch.Filtr od starline myslel sem že to je tím že v tom filtru prasko těsnění.Obědnal sem si ted od BOSH tak doufám že to bude už kvalitnější.Nicméně sem dnes zajel za mechanikem ten na to koukal a říkal že to nejspíš teče tam jak je turbo  pod tím krytem kterej je šedej a jako by z filcu. Na motoru mám nalítáno cca 210 600km  , před rokem dělaný rozvody a před měsícem spojka.Nevíte pokud to teda teče ,,někde u turba co se tam mění jestli těsnění nebo hadička a kolik to asi tak stojí díky. Jinak jsem dal na uložto  video jak to chčije (sem se to nevejde)  

 

 http://uloz.to/live/xrtQaqrQ/cam00360-avi

 

 

P206 1.4HDI /03

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tu 1,4 moc prošlou nemám, ale když tekl olej z naší 1,6, tak to bylo z prasklé hadice odtoku z turba. Možná to bude podobný :myslim Každopádně byl od toho "zablitej" celej motor, takže to vypadalo, že to teče úplně někde jinde. Mrkni na fotky, třeba ti to pomůže: http://mjsytic.rajce.idnes.cz/Olej308/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je to stejný jako u 1.6HDi (což by mohlo), tak od filtru k turbu je tam taková gumová propojka a ta může vlivem klepání - stáří prasknout a pokud turbo netěsní (neviděl jsem turbo které by neflusalo olej :-D), tak to tam může vytékat. Samozdřejmě to může bejt hodně věcí zkontroloval hadice vizuelně popř. mrknout na mazací šroub jestli to neteče z pod těsnění (ale na to budeš muset sundat ten kryt :-P).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...