Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

nic me nevytocilo, jen proste existuje zakladni pravidlo, vetsi objem nakupu, vyssi sleva. Kdyz budeme mit bambilion partneru kteryho ma kazdy za rohem, tak se to tak rozdrobi ze ve finale nikde nebude nic. O to jde. Tohle by jsi mel napsat do vedeni, a ne to mlasknout do pokecu :)

Odesláno

no nevim je to o lidech a jejich "slepotě"  z me praxe v autoservisu je lepší využívat jich méně kvúli obratu jak psal Scratch. můj šef bral patnáct let každou chvilku někde jinde podle toho kdo za nim zrovna přijel a zachlastal. A když jsem se do toho vložil já, tak se divil na jaké ceny jsem byl schopnej se dohodnout on žil stále na nějakých cca 35-40%(samozřejmě to není úplně relevantní).

Badisák a jeho Eshop byl pro mě dobrej argument hlavně na značky Lemfoerder a FAG.

Dříve jsem bral třeba Elit jako nejdražší krám ale teď je pro mě Kelly, Elit, APM, Trost, Stahlguber, tak nějak nastejno a stejně díly kupuju jinde ale ten od koho beru je stejně kupuje u výše jmenovaných. je to jen velký kolotoč, a drsná cenová politika. je to jen o obratech a o vztazích. je to tak složitý až je to jednoduchý.

Odesláno

nic me nevytocilo, jen proste existuje zakladni pravidlo, vetsi objem nakupu, vyssi sleva. Kdyz budeme mit bambilion partneru kteryho ma kazdy za rohem, tak se to tak rozdrobi ze ve finale nikde nebude nic. O to jde. Tohle by jsi mel napsat do vedeni, a ne to mlasknout do pokecu :)

Jj, říká se tomu množstevní sleva, je ale na zamyšlení, že i při takovéto slevě (v mém případě 38%) je konkurence levnější už při ceně základní. :myslim Samozřejmě AK má prodejny po celé republice, ten můj odkaz je především o E-Shopu. Na druhou stranu je také pravda, že nabídka (sortiment) v AK je až zarážející, ale dostupnost v 90% velká kulatá "0", takže stejně musím čekat než to o někud převezou nebo někde honem koupí aby to mohli s přirážkou prodat (čemuž rozumím - taky si chtějí vydělat).

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

jako Franto sorry ale nemuzes proste srovnavat moloch s obrovskou siti s jednim eshopem........ to promin, to proste nejde. Az bude Eshop zamestnavat tolik lidi co AK, tak se budem bavit o cenach, jo? Dalsi veci je, kde kdo nakupuje. Ono podezrele levne polske nahradni dily zrovna velkou trvanlivost nemaji...... a co se tyka dostupnosti, treba na chalupe v Jicine, zavolam rano do AK, zda maji urcity dil. Bud ho maji skladem, nebo ho mam odpoledne na prodejne. Kdyz jedou k nejakymu mechanikovi blizko me, tak mi to tam vezmou a ja si to vyzvednu v urcity cas. Tohle ti eshop urcite neudela, a vis proc? Protoze na to nema lidi.

Nezastavam se AK, ale jsem soudnej a vim, ze AK vzdy bude drazsi nez nejaky eshopy........

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno (upraveno)

Asi máme každý svůj úhel pohledu, což je normální. Nicméně, kde bereš jistotu, že v úhledné krabici s nálepkou, dejme tomu, Made In Germany není zabalen právě ten polský "šunt" a je zcela jedno zda je to AK nebo jakýkoli jiný prodejce. Plusem u AK je možnost reklamace přímo na prodejně. U E-Shopu to může být problém a zcela jistě na "delší lokte". Zatím jsem tuhle potřebu (problém) neměl ani u AK a ani jinde, nemám tedy srovnání.

A co se týká dopravy či doručení - u E-Shopu do 48 hod ke dveřím nebo po domluvě s dopravcem (PPL, DPD, GEIS....) např. někde po trase. Funguje i domluva se sousedem, že to převezme za mě. Jak jsem napsal už někde výše, je to to věc názoru a pro mě - bohužel - je každá ušetřená stovka dost důležitý argument.

Pokud přijedeš do Liberce, můžeme na tohle téma pokecat. Tady bych to asi už uzavřel. Respektuji Tvůj názor, ale já mám svůj. To ale neznamená, že se nenechám přesvědčit o jiném. 

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

Kelly je především distrubučka pro servisy. Podle toho má také nastavený celý koncept. A ten funguje hodně slušně, servis může ráno přijmout auta, prohlédnout, poslat objednávku dílů, které potřebuje, a mimo vyložených špeků mu je rozvoz doveze dřív, než to rozebere. Včetně třeba všech variant, které se tam mohou vyskytnout, s tím, že nepotřebné příštímu rozvozu vrátí. Ceny se pak logicky odvíjí z realizovaných odběrů. Maloobchodní koncová cena (kterou vidíte bez přihlášení) je pak jen teoretická cena pro ukázání zákazníkovi, přičemž marže je taková, že umožňuje dát zákazníkovi "slevu na díly speciálně pro něj" třeba 15% a furt ještě servisu dost zbyde (předpokládám, že vysvětlovat, že servis je živ především z marže na dílech a účtovaná samostatná práce by jej neuživila snad nemusím).

To, že je nějaký eshop v nějakých položkách levnější je celkem irelevantní, nic vám nebrání si před koupí ověřit ceny u více distribucí a vybrat si. Servis to zpravidla dělat nebude, protože se mu to nevyplatí. Svépomocný kutil, který nebuduje vztahy, neřeší dodací lhůty a akceptuje leckdy pofidérnější záruku (je veřejným tajemstvím, že distribuce u reklamací posuzují zákazníkovy odběry), samozřejmě ušetřit může. Sám takhle porovnávám taky, nicméně mi z toho zpravidla to Kelly vyjde stejně nejlépe, pokud danou věc (značku) vůbec mají (něco beru jinde zrovna kvůli tomu).

Guest Scratch
Odesláno

Ale taky to evidentne par lidem nevysvetlis. Ja proste ac mam hloubeji do kapsy obetuju to kilo navic a mam jistotu ze me reklamace nebo vraceni bude stat mene nez to usetrene kilo ktere bych musel dat prepravci. Natoz cekat az mi prijde neco jineho. Franto ja te asi chapu ale opravdu srovnavas eshop s obrovskym obchodem ktwry ma uplne jine naklady a servis nez eshop. Promin.....

Odesláno

K cenám v AK bych měl snad jen tohle. Když to musíš mít jdeš do AK, když to chceš mít hledáš někde jinde (neplatí pro servisy). Aneb potřebuju olej, zajedu do Pemy a mám olej do 500Kč za 5L...zrovna teď hned řeším olej, holt AK ale za 850Kč za 5L. A třeba jedna historka z natáčení. Potřeboval jsem nový zátěžák a hledal od ATE..no rozdíl mezi automedikem a AK byl asi 1 000Kč. Joo jinak, žárovky, filtry a capiny za pár korun vždycky v AK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...