Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 old, 2.0 benzín nefunguje palivové čerpadlo

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

a cim ti ju meral? multimetrom ak nim tak to je nic platne mozu u nej byt poruchy ktore multimetrom nezistis tiez by som sa pozrel na sviecky v akom su stave (zakladna vec ktoru je treba na zaciatok vylucit) u tohoto typu zapalovania ti vypadne jedna sviecka a nepojdu ti dva valce tu zapaluju dve sviecky sucasne raz jedna dvojica potom druha dvojica

vymen snimac a ak to nepomoze musis hladat dalej 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Zdravím chlapi, takže dnes jsem vyměnil ten snímač otáček motoru za nový a nepomohlo to. Auto se chová pořád stejně, navíc šlo nastartovat s problémama a opět nešlo do otáček a střílelo do jak do výfuku, tak i do vzduchového filtru. Pak se rozjelo a jel jsem ho protáhnout, ale motor pořád vynechával a místama škubal. Jak jsem dojel a nechal ho chvíli odpočinout, tak jsem ho už pak zase nenastartoval. Snahu mělo, ale nechytlo. Tak jsem natáhl k čerpadlu napřímo plus z baterie a na obnažený drát na čerpadlu jsem ho přiložil a první v něm jen cvaklo a jiskřilo mi to, ale jak jsem ho k němu několikrát přiložil, tak se čerpadlo roztočilo a jelo, tak jsem i začal startovat a auto chytlo a už jelo. Mám podezření na to, že je čerpadlo špatné a zůstává mi někdy vyset, proto někdy auto chytne a jede a jindy zase ne, když se čerpadlo zastaví v tom místě na komutátoru kde je pak ve zkratu. A možná že ikdyž se pak rozjede, tak mi už dává špatný tlak a proto auto nejde do otáček a střílí. Už jsem ho objednal, ale nevím jestli mám vyhráno a jestli to tím bude. Myslíte, že by to mohlo dělat to čerpadlo nebo to může být ještě něčím jiným? Zatím jen vyměňuji co se dá a pořád nic :( Dnes ráno mi auto nešlo ani nastartovat, dvakrát chcíplo a napotřetí po dlouhém točení chytlo a už drželo.

Odesláno

možná t bude znít směšně ,já mám čerpadlo pod nádrží .Auto bylo dlouho odstavený,po cca 4 měs.  stání startuju a poslouchám : palubka vrní ,dovrní vstřik ,pozhasínaj kontrolky,a ticho ....nezavrčelo čerpadlo.....Startér točí a nic .

Vytáhnu čerpadlo ,nejde . Poklepu kladívkem,protáhnu benzínem s olejem a jede dál.....

Odesláno (upraveno)

ked to striela znamena ze zmes sa nezapali vo valci potom sa dostane do horuceho vyfuku a tam detonuje problem je v zapalovani

skontroluj sviecky daj nove popripade, a na skusu vymen zapalovaciu rampu pasuje aj z 1.8 16v ale musi byt podobny rocnik jak tvoje

tlak paliva pomeraj manometrom ci ti neklesa po pridani plynu tlak musi stupat k 3-barom  ale zameral by som sa viac na zapalovanie na skusku by som tiez vytiahol konektor z MAP senzoru a startoval ci sa to zlepsi (je na spode sacieho potrubia)

Odesláno

v pondělí budu mít to nové čerpadlo, tak uvidím jak se bude auto chovat a pokud to bude ještě blbnout, tak koupím nové svíčky( dávám platinové za cca 450kč) a popřípadě zkusím vyměnit zapalovací rampu a uvidím. Naposled jsem svíčky měnil před cca 20 000km. Zkusím odpojit i ten MAP senzor. Díky chlapi za veškeré rady  ;)

Odesláno

jj, dávám tam ty nejlepší a nejdražší které se pro tento model auta vyrábí. Navíc jelikož mám auto i na LPG, tak tam dávám tyto platinky, protože jsou doporučeny. Zítra ještě zkontroluji zapalovací rampu jestli není někde v izolaci prasklá a jestli mi třeba neprobíjí, protože jsem tady na fóru našel rady ohledně problémů s rampou a jak ji i opravit.

Odesláno

já ji musím pořádně prohlédnout, protože se mi zdá, že probíjí. Jednou jsem umýval motor vapkou a pak jsem měl problém nastartovat a auto jelo na dva a pak na tři válce a pořád se nechtělo chytiti na čtyři. Chytlo se až po delší době jak se motor pořádně zahřál. Má někdo taky takové zkušenosti s umytým motorem, že by mu auto pak taky blblo a jelo na dva a na tři válce?Benzíňák by se moc umývat neměl, ale já měl ten motor fest zasraný od oleje.

Odesláno (upraveno)

no to sa mi tiez stalo a vtedy som umyval ten motor prvy a posledny raz :D o par tyzdnov neskor som ju rozobral a epoxid bol popraskany s autom sa nedalo uz jazdit strasne trhalo motorom

Odesláno

já už taky nebudu nikdy motor umývat, nestojí to za to :bojim a takový silikon by to neutěsnil kdybych celou tu izolaci na rampě zalil silikonem?

Odesláno

to je pravda. Hlavně v létě od toho motora dost sálá horko. Jinak ty gumové fajky co vedou dole ke svíčkám probíjet nemůžou, jo?

Odesláno

Dle slov jednoho LPG montážníka, při provozu na LPG je rampa zatěžována běžnýma svíčkama větším napětím a rampy tak odchází. Osvědčili se mu svíčky Denso Iridium, které potřebují menší napětí na jiskru.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...