Jump to content
  • Aktuální cíle darů

P207 - Vrzaní PP kolo za studena, na místě.

Recommended Posts

Posted

Zdravím.

Konečně dorazila i zima k nám do městečka  :D  ( poprvé od začatku zimy , ani sníh sme tu neměli ) a rano při startu mi začlo vrzat kolo.

Když vycouvávám z garáže a točim do plného rejdu ( ihned po hnutí volantem ), tak to jakoby vrže, skřípe, ale ne jako kov o kov, spíše měkčeji, "škrábavě".

Pak už o tom ani neslyšim, auto jede rovně, geometrie ok, neškube..

Jediné co mě napadá že to má spojitost s výměnou brzd par měsíců zpátky, kdy zřejmě destička měla na sobě nějaký bordel, a pak mi to při brždění táhlo volant mírně doprava ( nic o sebe netře, brzdy se nezahřívají víc než normálně ).

Normalně si toho v teple člověk nevšimne, děla to jen ráno, když jedu z práce tak OK.

--- Kulový čep, stabilizační tyčka, brzda ???

Radši se zeptám jestli se to někomu nedělo, než se na to podívam  :roker

Posted (edited)

Některé podlahy šíleně vržou, zvláště lité podlahy a některé dlaždice. A to škrábavě, to jsou zrnka písku.

Jinak kontrola přední nápravy - spodní čep, horní uložení, čepy řízení.

Edited by P607Olda
Posted (edited)

Taky spodní čep dokáže pěkně vrzat.

Nebo i horní uložení. To poznáš tak, že sáhneš na pružinu a druhej ti zahejbe volantem.

Bacha na ruce u toho!!

Edited by Guest
Posted

Až přijedu z práce tak se podívam, pokud bude teplo...  :bacha  a rano mě v té zimě nikdo k tomu nedostane, abych to zjištoval v dobu kdy se to děje  :ticho

Posted

jen poznatek ,na 207 jsem asi v 60tis km daval snizene pruziny a horni ulozeni na obou stranách myslim ložiska, byla uplne zkorodovana a po demontazi se sama rozpadla .

Posted

To poznam až budu měnit podvozek :D jsem se i zhrozil ze mi teče tlumič, ale naštěstí jen voda + bordel co tam byli, z dnešního deště

Posted (edited)

Ale jinak budou nový brzo, komplet předek, tchán by to hned čistil atd :D

Na jeho octavce I ma při 400 tisíc km původní podvozek, čepy atd

Edited by laky56
Posted

Pánve kulových čepů nepotřebují mazání de facto . vyměnit manžetu a prostor čepu vyplnit příslušným tukem. Do prachovky. Alespoň u koncernu, mělo by to bejt stejný, až takovéj expert nejsem :D