Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Coupé 2,7 V6 HDi - "kopání" převodovky

Recommended Posts

Posted

Zdravím, setkal se někdo s problémem jako já? Abych objasnil situaci. Pokud jedu normálně, tím myšleno klidná noha, tak převodovka řadí hladce a ani nevím o tom, že přeřadí, pokud však po téhle klidné jízdě dupnu na pedál a chci jet sportovněji, tak někdy, ne však pravidelně, jakoby chaoticky přeřadí a při tom kopne, jako kdyby najednou nevěděla co a tak to tohle udělá. Dělá to pouze v režimu Normal, ve Sportu či manuálním to neudělá. Neví někdo, co to může způsobovat? Předem díky za odpověď :)

Posted

tak pokud dupneš na plyn a zmáčkneš spínač na pedále tak jistě podřadí nejspíš o 2 stupně takže to asi i cukne....... to by chtělo zkusit jak je to....

Posted

Najeto?

Co to je chaoticky. Úvaha nad přeřazením je jedna věc a druhá to kopnutí, což dobré není. Přeřazením myslíš co? nahoru? dolů? Co udělají otáčky?

Otázka taký, jaký kopanec, jestli se převodovka nachází v nějakém stádiu přeřazení a ty mu uděláš změnu s plynem, nebo kopanec, který docela cukne autem.

Občas jedu jak ty , dlouhá klidná jízda po městě na 50 a za koncem 50ky, dupnutí na plyn, kdy jde dolů o dva hodně rychle a kopanec naštěstí nee.

Posted

Taky se mi to stava, vzdycky kdyz dam vic plynu (ne kickdown) a pak hned rychle uberu. Naposled se mi to stalo na podzim, jakoby prevodvka nevedela co zaradit a pak rana, jak kdyby do me vrazilo auto. Je to asi dva roky co se mi stalo poprvy, od ty doby tak 3-4. Mechanik mi rekl at to neresim dokud to radi, to mam taky v planu :)

Posted

Přesně ten stejný způsob jako popisuje Ajdamek: ne úplný plyn, jen ten plyn nelechtám a pak když uberu a chce to zařadit vyšší rychlost, tak to kopne, přesně jako kdyby do mě někdo narazil. Není to pokaždé, jen někdy. Najeto 125.000km a olej byl měněný při 110k

Posted (edited)

Nevim jak to má automat u peugeotu ale u dsg,atd  je to povinost měnit každych 60tisic km,jinak může nastat škubáni,špatně řadit atd a to pak vyjde hodně draho.Když chce člověk automat tak se o něho taky musí starat ta výměna oleje je hodně důležitá na funkci převodovky, je to jako kdybys měl měnit olej v hdi motoru co 15tisic a ty bys ho neměnil :myslim

Pak se nediv když si automat řadí jak chce a dává rány ale naco to řešit že :)

Edited by Lukaydo 407