LovisML308 Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Zdravím, setkal se někdo s problémem jako já? Abych objasnil situaci. Pokud jedu normálně, tím myšleno klidná noha, tak převodovka řadí hladce a ani nevím o tom, že přeřadí, pokud však po téhle klidné jízdě dupnu na pedál a chci jet sportovněji, tak někdy, ne však pravidelně, jakoby chaoticky přeřadí a při tom kopne, jako kdyby najednou nevěděla co a tak to tohle udělá. Dělá to pouze v režimu Normal, ve Sportu či manuálním to neudělá. Neví někdo, co to může způsobovat? Předem díky za odpověď Quote
Přema Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 tak pokud dupneš na plyn a zmáčkneš spínač na pedále tak jistě podřadí nejspíš o 2 stupně takže to asi i cukne....... to by chtělo zkusit jak je to.... Quote
Agrafik Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Najeto? Co to je chaoticky. Úvaha nad přeřazením je jedna věc a druhá to kopnutí, což dobré není. Přeřazením myslíš co? nahoru? dolů? Co udělají otáčky? Otázka taký, jaký kopanec, jestli se převodovka nachází v nějakém stádiu přeřazení a ty mu uděláš změnu s plynem, nebo kopanec, který docela cukne autem. Občas jedu jak ty , dlouhá klidná jízda po městě na 50 a za koncem 50ky, dupnutí na plyn, kdy jde dolů o dva hodně rychle a kopanec naštěstí nee. Quote
Ajdamek Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Taky se mi to stava, vzdycky kdyz dam vic plynu (ne kickdown) a pak hned rychle uberu. Naposled se mi to stalo na podzim, jakoby prevodvka nevedela co zaradit a pak rana, jak kdyby do me vrazilo auto. Je to asi dva roky co se mi stalo poprvy, od ty doby tak 3-4. Mechanik mi rekl at to neresim dokud to radi, to mam taky v planu Quote
Lukaydo 407 Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Hlavní je měnit olej převodový v intervalech kolik máš najeto jak se nevyměni olej tak můžou byt dost problémy. Quote
LovisML308 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Přesně ten stejný způsob jako popisuje Ajdamek: ne úplný plyn, jen ten plyn nelechtám a pak když uberu a chce to zařadit vyšší rychlost, tak to kopne, přesně jako kdyby do mě někdo narazil. Není to pokaždé, jen někdy. Najeto 125.000km a olej byl měněný při 110k Quote
Ajdamek Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 no vidiš, já mam najeto 200tkm a olej jsem neměnil nikdy. Podle mě nemá cenu to řešit, až to řadit přestane, tak pak do tý převodovky šahat. Quote
Lukaydo 407 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 (edited) Nevim jak to má automat u peugeotu ale u dsg,atd je to povinost měnit každych 60tisic km,jinak může nastat škubáni,špatně řadit atd a to pak vyjde hodně draho.Když chce člověk automat tak se o něho taky musí starat ta výměna oleje je hodně důležitá na funkci převodovky, je to jako kdybys měl měnit olej v hdi motoru co 15tisic a ty bys ho neměnil Pak se nediv když si automat řadí jak chce a dává rány ale naco to řešit že Edited February 25, 2015 by Lukaydo 407 Quote
Ajdamek Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 (edited) Podle pezotu je tam dozivotni napln, takze asi do tech 250tkm pak se to rozpadne cely Edited February 25, 2015 by Ajdamek Quote
Recommended Posts