Miloslavik Odesláno 17. únor 2015 Odesláno 17. únor 2015 Ahojky vsem,vcera pri nastartovani se ozval dunivy zvuk z motoru,koukl jsem zda neni vypadla nejaka vzduchova hadice a nebyla,pri jizde domu pocalo auto ztracet na vykonu,kontrolky v klidu,doma jsem opet koukl jestli se neco nepokazilo,turbem to neni a tou trubkou taky ne. Turbo vuli nema.Opet jsem chtel nastartovat a v tom se rosvitila diagnostika auto sice staartuje ma dunivy zvuk a uz nenaskoci.taky si pamatuju ze predtim obcas cerne zakourilo.prosim o radu kam dal a nebo rovnou na odtah do servisu.Dik vsem moc za rady. Citovat
Miloslavik Odesláno 17. únor 2015 Autor Odesláno 17. únor 2015 Je to 307 hdi 16 80kw r.v.2005 najeto 180000km Citovat
Miloslavik Odesláno 17. únor 2015 Autor Odesláno 17. únor 2015 Fap to nema a disple nic nepise Citovat
Miloslavik Odesláno 17. únor 2015 Autor Odesláno 17. únor 2015 Taky me napadlo zda to nemuze by sani to co vede tam mezi vstrikama do motoru takove ty plastove trub zda to nebude praskle ale myslim si ze by auto alespon melo nastartovat,no skusim odpojit turbo od motoru zda to nastartuje Citovat
Miloslavik Odesláno 20. únor 2015 Autor Odesláno 20. únor 2015 Tak jsem zde asi prvni s touhle zavadou Citovat
MJSytic Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Opet jsem chtel nastartovat a v tom se rosvitila diagnostika auto sice staartuje ma dunivy zvuk a uz nenaskoci A na té diagnostice si s tím byl? Citovat
Miloslavik Odesláno 20. únor 2015 Autor Odesláno 20. únor 2015 Na dia jsem nebyl,auto nenastartuje Citovat
jarda.simkanin Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Mam stejnej motor, ted mam 180500km a zatim v poho. Odkud jsi? Citovat
MJSytic Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Na dia jsem nebyl,auto nenastartuje V tom případě musí DIAG za tebou Napiš odkud jsi. Pár lidí v Pze a okolí DIAG má, tak pokud budeš poblíž, tak věřím, že se s někým určitě dohodneš, aby to přijel napíchnout Citovat
ferinko2 Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Myslím,že HonzaZ v Prahe má diag. ,skús mu SZ Citovat
Miloslavik Odesláno 23. únor 2015 Autor Odesláno 23. únor 2015 Tak prijel znami z diaig ktera nic nevypsala a tak jsme to odtahli nemu do garaze a zaclo se ro zebirat a patrat,nacasovali znova rozvodi a stale nic,zjistilo se ze vzduc od turb jde opacne a potvrdila se zavada ze se potkal motor a taak se rozebiralo dal a ejhle praskl napinak retizku preskocil vacku ta se taky poskodila a par veci k tomu takze dnes se dozvim rozpocet oprav a to bude rana pridal bych foto ale nevim jak.Cauky Citovat
Miloslavik Odesláno 23. únor 2015 Autor Odesláno 23. únor 2015 Rad bych se zeptal jestli se musi delat pri vymene rozvodu menit i horni rozvod retezu Citovat
Miloslavik Odesláno 23. únor 2015 Autor Odesláno 23. únor 2015 A nebo v kolika km by se toto melo vymenit,vim ze uz je na to pozde ale radeji pro ostatni,me na to mechanik neupozornil,jen na rozvody.Dik za odpoved Citovat
Miloslavik Odesláno 23. únor 2015 Autor Odesláno 23. únor 2015 A dodavam ze nijaky rachot krome slabeho duneni jsem neslysel a kdyby auto vice chrastilo tak bych to resil a varovani pro ostatni mateli 16 hdi nechte vcas vymenit i horni retezovej rozvod.Stoji 4 tis a ja jsem v tom ted zhruba za 25 tis. Citovat
kacaba12 Odesláno 26. únor 2015 Odesláno 26. únor 2015 (upraveno) Spoustu lidí vůbec neví ,že ten motor má druhou vačku poháněnou řetězem. Rozvody se mění kolem 240000 km (teda řemen),řetěz má vydržet mnohem víc. No jo ale jde o to jak se z motorem zachází ,jak často se mění olej,protože napínák řetězu je z plastu a ten se opotřebovává a take se může přicpat díra napínáku který se nenapne a závada je tady. Osobně doporučuji vyměnit kolem 200000 km jak řemen tak řetěz. Sám jsem to dělat před týdnem. Výměna rozvodů na mém peugeotu 307 1.6 HDI 80KW včetně rozvodového řetězu který pohání druhou vačku. Zároven jsem přetěsnil celé víko vaček. Tento motor trpí na únik oleje z vačkového víka kolem šroubů vstřiků. Při montáži doporučuji zalepit šrouby lepidlem ,jinak přes závit rosí olej.Nezapomenout vyměnit podložky pod vstřiky ,které také rádi netěsní. Udělal jsem pár fotek. Upraveno 26. únor 2015 uživatelem kacaba12 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.