Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau hoši, moh by mi prosim někdo zjistit cenu nových torzek na xsaru VTS - 21mm + kódy a ještě stabilizátor 24mm. Tušim, že ten stab byl nějak za 4500,-. Můžu max poskytnout VIN 306ky GTI na stabilizátor... Díky

Odesláno

Caute pripojim sem moju otazku daju sa torzne tyce kupyt aj nove lebo na maminej  Citoen Xsara 1.4i mi pocas jazdy padol cely zadok a klakla mi cela zadna naprava na dorazi a teraz ked idem ako keby som isiel na trampoline a chcem sa opytat ci by mohly pasovat ja z Peugeotu 306 a ze ci bude lepsie ich najskorej zmerat a podla toho ich potom zhanat

Odesláno

Zadní nápravy jsou stejný pro xsary a 306, dají se měnit mezi sebou, rozdíly byly v síle torzek pro různý motorizace.

Nový se sehnat dají, ale s výměnou je dost práce. Pohodlnější je sehnat repasovanou nápravu a rovnou si jí nechat i vyměnit, to dělá každej servis, kterej se tim repasovanim zabývá

Odesláno

Prasklá torzka? Repase celý nápravy pokud máš torzky zdravý vychází cca na 6-8 tisíc. Když máš jen prasklou torzku, tak se daj použitý sehnat za pár korun a výměna neni až tak hrozná. Mám tu i nějaký torzky na slabší 306 a xsary, tak klidně napiš, nechám je za levno.

Odesláno

s repasom naprav mam skusenosti uz som si na svojom a aj na maminom aute repasoval zadnu napravu doma len na Xsare sa zlomily alebo ju pretocilo na tych tisihranoch (v ich ulozeni) tak ju budem musiel znova rozobrat len to som chcel vediet ci by sa daly zohnat ak su zlomene ci moze byt aj 306

F.I.K ak budu zlomene tak sa urcite ozvem aby som to nemusel zhanat

Odesláno

Zdravím, přispěji do diskuze. Na mém Peugeot Partneru mi praskala torzka také a jeden  automechanik mi ji udělal tak pěkně, že jsem musel zalezt pod auto  a pustit se do toho sám. Koupil jsem ji  asi za 1500 kč . Byl děs vytluct zarezlé  torzo praske tyče  v myších  zoubkách,ale jde to, když to nahřejeješ ( tu  prasklou tyč ) autogenem  a pak to jde  vytloust dobře. Pomohla mi tu od někoho rada,ale nemohu to najít. Dělal jsem to podle návodu  a povedlo  se. Pamatuji si,  že se má jedna strana kola zatížit na bok, aby to druhe kolo videlo ve vzduchu. Jedinou radu  co bych  dal  a co jsem neudělal a uvažuju,  že to ještě asi udělaám je,. že když se dává nová  torzka, tak to  chce dát i  tu  druhou, protože mi  auto  sedí o 1 cm  ke straně. Vidět to  sice až tak není,ale přeci jen... Přetahoval jsem to o zub,ale to bylo zase moc, takže ideálněv rovině by to bylo i  druhou  v roninnost. nevím, co ti ut napíší profíci já jsem jen laik,ale jen intuitivně si myslím,  že by to mohlo být lepší. Jinak pokud kola nejdou  šejdrem, takbych nedelal generálku nápravy. Stačí tam dát mazničky a je po problému  s nápravaou.

Odesláno

Mazničkama problém s ložiskama neodstraniš, ale jen mu předcházíš. Jestli máš jednu stranu výš, tak to nepřesazuj "o zub", ale vyraž celou torzku a rameno si posaď jak potřebuješ. Je tam trochu víc měření, ale je to mnohem přesnější. Ale to nic nemění na tom, že ta stará už asi může být i měkčí. Do toho už nevidim. :)

Odesláno

Jojo:) špatně jsem to napsal myslel jsem jiný problém  s těma mazničkama když už se v tom bude vrtat:) To je zase odklon kol, že se vydřou ty ložiska. U té  torky já vím, bylo to měřeního hromadu,ale když jsem to  dal na počet zubu, tak to  sedelo ke strane, tak jsem to musel natahnbout trochu o zub. Už je to lepší,ale viděl jsem  P.405 pěkně ,,nakopnutou " zadek nahoru  a to by bylo ideální pro mého patrátka,ale mně to  nešlo už víc zvednou. Popravdě bych  vzal  vubec vyšší nastavení podvozku.  i  předek. Dangell to dělá, ale pochopitelne je to  4x4. Uvažoval jsem o novém Partneru,ale ten mi přijde už jako osobák, že se s ním už nedá nikam  vjet na polnacku  a tak. Přitom je to docela pěkne auto,ale ,,uprdle" u země:)

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj lidi,

chtěl bych se zeptat na přesazení torzních tyčí u peugeot 306, potřeboval bych zvednout zadek  u kombika a nevím jak na to. Prohledal jsem celý internet a nikde jsem nenašel návod,nebo radu jak bych to mohl udělat. Prosím poradí mi někdo?

Díky moc

Odesláno

Tak celý internet asi těžko ... Tady máš několikadílný video návod s komentářem ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...