Ivan 407SW Odesláno 4. leden 2015 Odesláno 4. leden 2015 Ahoj kluci možná i holky, nevím Po rozvodu mě zůstal doma Peugeot 407 SW 2.0 hdi 16V a má nejeto 160 tis jelikož jsem žena a autům jsem nikdy extra nerozuměla, tak bych Vám chtěla nyní popsat pár věcí na který bych chtěla znát Vás názor případně poprosit o rady než vyjedu do servisu. ( je mi jasné, že až uvidí ženskou, tak se může stát cokoliv a lidi jsou různí... ) 1) v první řadě mě čeká výměna oleje. Chtěla bych svému auto dopřát to nejlepší, protože kdo nemaže nejede můžete mně doporučit jaký olej a filtr ? 2) dále mě zlobí ostřikovač čelního skla na můj vkus hrozně málo stříká (sotva to dostříkne na sklo a spíš to je jen taková čůrka ) 3) teď v zimě najednou přestalo fungovat i ohřev zadního skla ( pojistku jsem sčíhla a je dobrá ) víc bohužel není v mých silách 4) další věc, která se mně moc nelíbí je, že auto nepatrně cuká a to i přes to že už mě v servise zaslepovali nějaký ventil, když to cukalo hodně ( stálo mě to 500 a nevím zda to nezlobí znovu ) 5) když dojedu a vystoupím z auta tak cítím takový zvláštní zápach od motoru, kamarád říkal že to je spojka a že to může cukat od toho. 6) nesklápějí se zrcátka i když by měli a pojistka je opět dobrá 7) snad poslední duležitá věc, která mě potkala když začalo mrznout je, že auto nechytne hned jako bylo zvykem než začala zima, baterie tam je od loňska nová a je to nějaká banner Myslíte, že by jste mě pomohli popřípadě i doporučili nějaký servis okolo Hradce Králové kde by mě těchto věci zbavili pokud možno za slušné penízel ? nemohu si dovolit zaplatit desítky tisíc za opravy. Nebo pokud tady je nějaká šikovný mechanik, který by se mě na to mohl podívat. v první řadě potřebuji ale doporučit ten olej to zmákne kamarád sám prej. na zbytek se ráda domluvím tady Budu strašně ráda, když mně pomůžete Ahoj Adélka Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 (upraveno) Olej pokud tam doteď byla plná syntetika tak v ní pokračuj to je dobré zjistit. Někde v motorovým prostoru by mohla být vlaječka ze servisu kde bude napsáno i jaký olej tam na posledy dávali nebo bude nalepená samolepka někde okolo řidičovo dveří. Pokud budeš dělat výměnu svépomocí ( svoje ruce kamarádovy ruce je to jedno) tak si olej objednej někde přes internet kde jsou cenovky trochu jinde než třeba v obchodě nebo na pumpě. Úplně nejjednodušší bude když napíše email nebo soukromou zprávu zdejšímu členu " badisak " napíšeš mu VIN a on dodá olej i filtry přesně které do auta patří. Ostřikovač nechci být nezdvořilí ale máš tam dost silnou nemrzku aby to nebylo přimrzlé případně by mohla být přicpaná tryska což by jsi mohla zvládnout zkusit proštouchnout jehlou nebo špendlíkem pokud se to nezlepší tak se podívat po hadičce jestli není někde skříplá nebo prasklá a nestříká to někde do motorového prostoru. Ohřev zadního okna pokud je dobrá pojistka tak by mohl být upadlý konektor přímo z okna napájení výhřevu je schované pod krytem třetího brzdového světla (kamarád pokud si troufá na olej by mohl zvládnout sejmout kryt a zkontrolovat kablíky pokud je elektricky zdatnější i třeba to proměřit jestli tam jde proud) . Cukání by asi mohlo být i od spojky při 160 tis km by to mohlo být ale to už chce stejně jako zápach od motoru po dojezdu aby zkontroloval někdo kdo má víc zkušeností. Sklápění zrcátek by pokud si pamatuju jít nastavit možná i v rámci nastavení ovládaného přes velký displej v autě případně diagnostikou. Horší starty teď když je chladno při km které píšeš můžou být klidně žhaviče na odchodu nebo pokud jezdíš hodně po městě na krátkou vzdálenost tak může být slabší baterie protože se nestíhá dobíjet. Upraveno 5. leden 2015 uživatelem Vena garážmistr Citovat
Ivan 407SW Odesláno 5. leden 2015 Autor Odesláno 5. leden 2015 Ahoj Veno , Díky že si věnoval chvilku pro mě myslím, že kamarád zvládne olej vyměnit a možná se podívá na pod ten kryt třetího světla. Jinak přemýšlím na základě info z netu, že objednám tento olej total-quartz-ineo-ecs-5w-30 Citovat
Tomajda_406 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 Co se týče oleje tak bych tam dal total quartz 9000-5w40 to je asi nejlepší volba Citovat
Ivan 407SW Odesláno 5. leden 2015 Autor Odesláno 5. leden 2015 Děkuji Tomajdo, Ach jo, myslela jsem, že mě kamarád poradil dobrou volbu pro moje vozítko myslíš teda že ten co píšeš ty je lepší volba než co jsem psala ? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 Ani s jedním doporučovaným olejem neuděláš špatně. To Ineo je přímo pro auta s FAPem a může se měnit po více km než ta 9000 ale taky je na 5litrovém balení dražší o cca 150 kč. Osobně bych asi dal to ineo. Je to modernější olej . 9000 je klasika mezi plně syntetickými oleji. Citovat
Ivan 407SW Odesláno 5. leden 2015 Autor Odesláno 5. leden 2015 Pojedu to kupovat sem http://jaknaauto.cz/Produkty/TOTAL-C194/Stranka-S2/ tak když mě doporučíte do zítra ještě nějakej lepší tak udělám změnu ale ceny tady jsou více než dobré když jsem koukala na net Citovat
Tomajda_406 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 Přesně jak píše Vena ten total 9000 je prostě klasika leju ho jak do 406tky tak do 407dmi a spokojenost )), samozřejmě když vezmeš Ineo tak tím taky nic nezkazíš Citovat
OK406 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 Doporučil bych napojit diagnostiku na určení závad. Nevím, kdo členů P-C by ji měl z okolí Hradce Králové. S výměnou motorového oleje je třeba vyměnit i olejový filtr. Zkontrolovat i vzduchový filtr a kabinový. Popřípadě i palivový. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 (upraveno) olejovy určitě taky vyměn ten se musí od značky mann http://jaknaauto.cz/Produkty/Filtry---OSOBNI-C209/Olejovy-C265/ ,a palivovy bys mohla http://jaknaauto.cz/Produkty/Filtry---OSOBNI-C209/Palivovy-C268/ ,vzduchovy podle stavu kdyžtak vyfoukat ,cukáni auta může byt ta spojka dávala by i divny zvuk při rozjedu někdy,fap filter máš nebo je off Špatné starty bud baterka je nic moc otestuj jinou od někoho,nebo ty žhaviče.Krátke trasy 8+8km práce třeba nemůže byt problem s dobíjenim. Ostřikovače se na 407mě taky hodně řeší při vyší rychlosti stříkaji do pulka skla atd,hadička ucpana,skříplá atd popřipadě ucpane trysky,já problem nemam rozprašujou po celém skle Upraveno 5. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
OK406 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 (upraveno) Některé věci (filtry, olej apod.) na 407 se dají koupit i u člena badisak. Stačí mu napsat VIN a už bude vědět a má i více druhů + i ceny. Upraveno 5. leden 2015 uživatelem OK406 Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 (upraveno) autorozvody.cz vyjdou levněji nebo cardo autodíly jenom na palivovém filtru ušetříš 200kč - 520 vs 320kč rozdíl i olejovy atd Upraveno 5. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
R.Carson Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 Jestli jsi z Hradce, tak autorozvody.cz mají výdejní místa v Holicích a Pardubicích. Taky nakupuji u nich, ostatní prodejny v Hradci jsou dražší. Jinak já jsem přímo z Hradce a jestli nemáš možnost ojel s filtrem někde vyměnit, mám dobré známé v servisu, tak tě můžu doporučit. Můžeme se podívat i na ty další problémy, baterku mám teď v autě novou, tak můžeš vyzkoušet, jak to bude startovat s ní. Sklápění zrcátek můžu u svého auta vypnout, tak myslím, že to musí jít i tobě. Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 jsem jediný komu se nezdá že autorem je údajně žena ale nick má "Ivan" ?... Citovat
elton Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 Stibto, to se ti zdá blbě, je to transexuál Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 (upraveno) Tak může to byt žena Adéla ale auto má pojmenované po ivan 407 ( známá říka autu Honzík ) Upraveno 14. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
merlin99 Odesláno 15. leden 2015 Odesláno 15. leden 2015 jsem jediný komu se nezdá že autorem je údajně žena ale nick má "Ivan" ?...Sak po rozvode zostalo auto, aj login:) Citovat
Rikki81 Odesláno 6. červenec 2015 Odesláno 6. červenec 2015 Pánové setkal se někdo s trhavými pohyby na p407 2l/100kW. Při konstantní rychlosti s otáčky kolem 2000 pug začne jakoby brzdit střídavě... Jako bych mel plyn v záběru a prudce pustil na brzdění motorem a hned na to opět šlápl a zas pustil... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.