Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 1.6 HDI - od jaké teploty žhaví?

Recommended Posts

Odesláno

Je možné, že PSA žhaví při otevření dveří, ale nikdy jsem o tom neslyšel. 

Ale Škodovka to určitě nemá u všech aut. Rapid se i při 0°C po rychlém startu hádá. Octavia ne, protože dokud se motor nenažhaví, nedovolí ti točit startérem (tohle čekání se koná i při +10°C, to mě kolikrát dost štve, zvláště když musím ten den popojet třeba s 50 auty).

Co Škoda má, je zapnutí čerpadla v nádrži, pokud se otevřou dveře. 

Odesláno (upraveno)

Ono je to s tím žhavením jednoduché:

nové vysokotlaké přímovstřikové common rail motory které máme ve svých autech vlastně žhavení nepotřebují...proto také žádnou kontrolku nevidíte....žhaví pouze při dosti nízkých teplotách ...proto u HDíček vozíme žhavící svíčky po většinu roku zadarmo v autě a nepotřebujeme je....

Starší typy motorů třeba již zmiňovaná TDI potřebují žhavení kvůli jiné koncepci vstřiku a tlaku paliva.....a nepřímému vstřiku.....

Upraveno uživatelem celda1970
Odesláno

nejhorší je,že tady nikdo nečte návody atd., kontrolka žhavení je dopodrobna popsána v každém návodu k obsluze

taky se musím omluvit :mad: --spletl jsem si žhavení s palivovým čerpadle u té škodovky, nějak jsem tušil, že se tam něco spíná po otevření dveří... :mad:

Odesláno

celda: Já bych jenom doplnil, že u škodovek mluvím o nových autech, a ty jsou CR. A ty opravdu nažhavit potřebují - důkazem toho ten Rapid, venku bylo nad nulou a asi dvě sekundy se hádal.

Tak jsem si vzpomněl na moje HDi, ve kterém jsem ještě žhaviče neměnil (120 tkm) a nevím, zda vůbec fungují... a chytá hned, bez hádání. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...