Pe.Tr Odesláno 25. leden 2015 Odesláno 25. leden 2015 Treba tu www.autodily.lkauto.cz/LPG-komponenty/vstrikovani-lpg-sady/ag-centrum/emulator-hladiny-paliva-fle-p?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=AZ&utm_campaign=placene_zbozi Zapojeni byla sranda jen mu das stavu a prerusis kabel co dava info budikum. Daval jsem ho zespod auta hned ke konektoru svazku k cerpadlu. Citovat
Mira2B7 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Pánové nesetkal jste se někdo se stavem že při prvním přepnutí na plyn ze studeného motoru začne motor tarokovat a vyskočí chyba motoru 0300 která značí že nepálí válec na neidentifikovatelném válci. A také asi dvakrát s tím vyskočila závada ASR a chyba automatické převodovky. Už dvakrát to bylo u plynaře (Čadek Brno) čistily vstřiky měnily jakési gumičky které byly zapatlané ale po 500 km zase to samé. Plyn tankuji u nich, vyměnil jsem svíce(NGK Laser 7 nic lepšího není) a cívky(Valeo) a už mě dochází nápady a hlavně trpělivost. Jezdit co měsíc do servisu a předtím jezdit týden na benzín. Montáž je rok stará a najeto 15000. Nějaký nápad nebo jak na plynaře v této situaci. Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Cadek by to mel umět.... Reklamovat u nich pokud to neumí dat dohromady tak se s nimi domluvit,ze to dam jinam,ale oni pak zaplatí práci jiného servisu... Evidentně si s tím nevědí rady.... Citovat
Prouza Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Mira 2B7: Mě potkaly před rokem obdobné potíže, když umřela zapalovací rampa. Taky vyskočily hlášky o ESP/ASR, gerabox faulty a jelo to na 3 válce - ale napořád (jestli to chápu dobře vám se to po ohřátí vrátí do normálu). Tak jsem vyměnil rampu a svíčky a bylo po problému. Není možné, že se ve vašem případě loučí zapalovací rampa nebo svíčky, jiskra nepřeskočí mezi elektrodami svíček ale indukované vysoké napětí po přeskoku na motor způsobí interferenci se snímači otáček kol což rozhodí ŘJ stabilizace, která to ohlásí jako chybu? Citovat
Mira2B7 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Já nemám rampu ale cívku na každé svíci a ty jsou všechny nové. A také když byl problém s cívkou při provozu na benzín tak závada vypisovala konkretní válec. Tady to je P0300 - Výpadky hoření na několika válcích, nebo neurčitý válec. Takže vzhledem k tomu že na benzín to nedělá tak to prostě nedostane při přepnutí na plyn svou dávku a motor se začne třepat. Citovat
Midloch Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Když to dělá jen při přepnutí za studena na LPG tak se to opravdu těžko hledá. Mě to dělalo podobně na 1.8 85kw ve 406 v prosinci. Jen při přepnutí za studena a to tak že motor začal tarokovat, při snížení otáček na volnoběh zhasnul a pokud vydržel běžet tak během 10-20sec. běžel normálně na plyn. Při opakovaném přepínání už přepínal bez škytnutí. První se čistily vstřiky, vyměnily filtry, pak se čistil reduktor s elektroventilem u filtru a pomohlo až vyčištění elektroventilu který je součástí multiventilu. Byl zanešený sajrajtem z LPG a při otevření se přidíral. Stačilo vyčistit. Citovat
Mira2B7 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 vyčištění elektroventilu který je součástí multiventilu. Byl zanešený sajrajtem z LPG a při otevření se přidíral. Stačilo vyčistit. To je to zařízení u nádrže? Protože s tím mi cosi dělali když jsem do 63l nádrže dostal max 35l lpg. Citovat
Midloch Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Ano multiventil je součást nádrže a sdružuje několik samostatných ventilů včetně měrky hladiny paliva. Citovat
Mira2B7 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Doprčic ale to mě zase vypustí pomalu celou nádrž. Já se picnu. Ale ta závada se projevuje téměř shodně s tím rozdílem že já nedokážu jet 20 sec s tarokujícím motorem. Chytne to elektronika a motor jde do nouzáku. Musím zastavit vypnout motor ručně přepnout na benzín aby sám nechtěl přepínat na plyn a nastartovat. Citovat
Midloch Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Elektroventil pro uzavření přívodu LPG by měl jít vyčistit po uzavření ručního šroubového ventilu bez vypouštění nádrže. Když motor necháš důkladně zahřát na benzín a teprve pak přepneš na LPG tak to dělá také? Citovat
Mira2B7 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Asi ne ale strašně těžko se stanovuje ta hranice pořádného ohřátí. Včera to trvalo cca 18km a na popáté ručně a pak už funguje ok. Poradím jim jak na to je to pořád v záruce. Citovat
Midloch Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Těch částí co se mohou zalepit parafinem a nečistotama je více. Proto se u mě postupovalo od vstřiků a filtrů přes reduktor až po ventil v nádrži. To že jim poradíš multiventil nemusí znamenat že je to místo, kde je Tvůj problém. Ale oni jsou servis, mají diagnostické přístroje a podle měření tlaků a teplot by na to měli přijít. Bohužel mají jen jeden pokus, pak už je to zahřáté a funguje to. Jinak zahřáté myslím teplotu reduktoru. Pokud na něj šáhneš a má víc jak tělesnou teplotu tak už by měl LPG dostatečně zplynovat. Citovat
Mira2B7 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 No to je právě to dnes když jsem jim to vezl tak jsem na reduktoru neudržel ruku jak byl teplý ale na plyn přepnout nešlo. Takže vzhledem že s tím ventilem už rýpali tak by tam mohl být pes zakopán. diagnostiku už dělali třikrát a pořád prd. A jeden pokus nemají naposled jsem jim to tam nechal tři dny aby to právě pořádně proklepli a po 14 dnech jsem u toho zas hulka já. Citovat
Midloch Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Takže vliv zahřívání reduktoru na závadu můžeš vyloučit. Dělá to i když je reduktor zahřátý. Proto jsem se na to předtím ptal. Takže pokud někde není vadné čidlo, tak po 15000km máš z jejich LPG pravděpodobně zanešený systém. To není zrovna obvyklé. Ale asi bude problém dokázat že jsi tankoval pouze u nich. Citovat
Cluber808 Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 na svíčky bych se vykašlal a vzal normální, ty předražený svíčky na lpg jsou asi u nových systémů zbytečný. Jinak já byl 2x v praze u levnelpg.cz a spokojenost. Montujou magicG4 a za ty peníze to je myslim nejlepší system LPG a nejlepší cena na trhu s montáží... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.