Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, zkoušel někdy, někdo dávat do 607dmy větší(další) intercooler? Koukal jsem na fotky, ale nikde jsem nic takového nenašel. Popř. vejde se tam vůbec? 

Upraveno uživatelem MildaSs
Odesláno (upraveno)

A máš už nějak upravený výkon ? Já mám od Johna upraven výkon a hlavně off Egr,off Fap a teď jsem konečně testoval napojení z Intercooleru přímo do sání, protože ten předehřívaný okruh jsem měl už stejně zaslepený. Když to jde z intercooleru přímo do sání je mnohem lepší odezva na plyn, protože se nenafukuje i ten druhy předehřívaný okruh.Nemám ale ještě klounou přírubu tak jsem to jenom zkoušel.

Nemám to jenom pro výkon, ale protože je v provozu jenom Swirl a ovládání turba, takže jenom jeden el ventil a dvě podtlakové hadičky, mnohem líp to jede, líp se hledá závada,bodejť by né,když tam nic není :) a motor je mnohem přehlednější. A hlavně, stačí aby ti zlobila jedna klapka a bude ti to násávat vzduch přes ohřev a ne přes Cooler.

Takže z původních 6 ventilů" počítam i ty na klapkách" je v provozu jenom jeden.

Výkon mám zvýšený pouze decentné od Johna a jsem spokojený. Velký podíl na výkonu a celkové odezvě má i to vedení vzduchu. Nevím jaký přínos by jsi měl s druhým nebo větším Coolerem když třeba nevíš jestli ti jde vzduch i přes ten co tam Máš, protože do těch klapek nevidíš...

Upraveno uživatelem pagot
Odesláno

Zatím ne, mám pouze zaslepené EGR a teď v nejbližší době plánuju chip + kompletní restore BSi a nahrátí znovu, bez FAP a EGR(tudíž FAPoff a to EGRoff). Mohl by jsi mi prosím poslat fotografii jak to tam máš? :)

Odesláno

Možná utvořim debatu trochu mimo dotaz, ale neni náhodou ta věc kterou nazýváš předehřevem taková menší verze IC vzduch/voda a ne předehřev? O tyhhle motory se nijak nezajímám, jen párkrát mi to prošlo rukama, ale předehřev se mi zdá jako hloupost když si uvědomíš jako teplotu musí mít vzduch co prochází skrz turbo. Spíš bych to viděl jako takový řešení jak se zbavit turbodíry, nebo nedostatečnýho chlazení vzduch/vzduch při menších rychlostech. Ale to už snad doplní někdo kdo se v tomhle motoru orientuje a ví za jakých okolností se ty klapky přepínaj. :-)

Odesláno

Jedna hlavni vec je ta, pokud je v provozu Fap nebo ne o tom diskutovat nechci, ja ho nechci.

Jedna vetev je chlazena, druha prihrejvana, nechci slovickarit, jestli prihrejvana nebo predehrejvana.Je tam zdvojenne sani a na jednom okruhu je teplovodni vymenik, podobny jako na okruhu egr akorad vetsi.Pro me jedina logicka uvaha je ta, ze je to spojeno s regeneraci-to je primarni cinnost, dale muze byt okruch pouzity pri studenym motoru pro rychlejsi ohrati.., Pro me je hlavni to ze kdyz se klapka

zasekne nebo nedovre, motor straci vykon..

Kdyz jse to v zari poprve zaslepil takze to slo pouze prez cooler, tak pri testu kdy jsem tomu daval opravdu cocku byl olej nepatrne chladnejsi, rozhodne se to nehralo vice.Celkove pomalejsi zahrati motoru me nevadi, vadi me ten chaos co tam soudruzi udelali, ale proste fap ze :)

Pro kazdy servis je lepsi originalni stav 2.2hdi, protoze tech veci tam je tolik ze je vzdy co vymenit.

Podstatny je ze pokud jde vzduch pouze prez cooler motor jede znatelne lepe.

Ale pri celkovych ekologickych off upravach se v zime motor dele ohriva..., rozdil ve vykonu je ale takovy ze spotreba nafty pri testu zaslepeno/tovarni stav je i pri pomalejsim ohrevu lepsi kdyz tu ohrivanou zaslepim a to jeste zaslepit nejde kloune, takze to udelam kloune.

Mildo: fotit nema cenu, zatim to mam pouze zaslepeno a ten okruh tam je, takze nic neuvidis..na jare ho vytahnu.Pak tam bude mista ;)

Ale z vakuovky me jde podtlak pouze do brzd pak zasobniku podtlaku a z toho do swirl a ventilu turba.

Odesláno

Spatně si mě pochopil. To co nazýváš "předehřev" se docela běžně používá jako druh IC, kdy se vzduch z turba chladí vodou. přijde ti to nelogický, ale výfukové svody maj teplotu v řádu stovek stupňů C. V tom výměníku taky ta teplota neni taková jakou máš na budíku, protože je připojenej až za chladič vody ( jestli je to tady použitý tak jak myslim), takže vzduch neohřívá, ale chladí. Tím by se vysvětlilo i větší zahřívání motoru, protože ti tu vody přez výměník zahřívá horký vzduch co jde z turba. Už jenom kvůli tomu, že než se zahřeje voda už má turbo dávno jinou teplotu je podle mě ten předehřev hloupost. Ten IC voda/vzduch je třeba v létě, a v menších rychlostech dokonce účinnější než klasický, neni tak rozšířený spíš kvůli jeho ceně, složitosti zapojení a váze... :blablabla

Samozřejmě že v případě nefunčnosti těch klapek to bude fungovat špatně. ;)

Odesláno

JJ slozite, myslim ze ten vymenik na sani je pripojeny na motorovy okruh, ne az za chladicem takze jsem to spojil s regeneraci, az budu u auta podivam se, pokud je to tak je to jasny.

On je drahej jako prase i ten vymenik na egr.

Pokud je tam ta vetev nutna na dochlazovani, bude urcite riziko nepochybne...Ale coece kdo jezdil s 2,2hdi vi ze i motor perfektnim stavu ma takovou prodlevu na plynu, nez to turbo proste nafouka, jezdil jsem s 3x2.2hdi.

proc by proboha frantici ten motor takhle degradovali, kdyby to nebylo potreba k Fapu...protoze ten rozdil je hodne poznatelny, ale ja nejsem ten blesk:) chlapci tu i zahranici uz to maji..

Odesláno

K Fapu to nebude, 2,0 s Fap to taky nemaj. Jestli se nepletu. :D Spíš než nutný bych to viděl jako takový vylepšení v malých rychlostech nebo nízkých otáčkách, ale je to jen takový můj dohad. Teoreticky i při té regeneraci by to mohlo sloužit, protože když auto stojí na místě tak klasický IC prakticky nefunguje že jo... To by chtělo zjistit kdy ty klapky přepínaj. Táta teď 2,2 pořídil, tak mu to asi oddekluju. :D

Odesláno

jestli myslis ten vymenik na egr okruhu, tak ten spaliny neprihreje ale dochlazuje ,asi bylo pri otevrenym egr potreba kuli turbu dochlazovat a krasnej veflejsi efekt byl ze voda v motoru byla jeste studena a topeni uz makalo :)

Odesláno

Funguje ten výměník na EGR okruhu, ikdyž je EGR zaslepen? Mě připadá nejlepší a nejrozumnější, dát tam větší intercooler, a ty řeči o tom, že Francouzi s tím počítali a, že tento co tam je, je předimenzovaný a dostačující, tak ať si na něj někdy sáhnou(na ten hliník, když se na to pár šlápne :D ) + samozřejmě pro zvětšení výkonu, by bylo potřeba větší turbo, a další věci spojené s tím...

Odesláno

Právě, jak plánuju ten egroff a fapoff + chip, tak chci, aby i po těchto úpravách, bylo chlazení dostačující..ikdyž jako origo IC by mělo vydržet hodně co si budem povídat :))

Odesláno

Mildo, tak se nad tím zamysli, ten výměník na Egr funguje když ním procházejí spaliny, když bude egr vent. vypnutý ještě když fungoval, výměníkem nebudou spaliny procházet....dává se ještě pro sychr záslepka na vstupu do sání, Já mám mezikus pod Egr, takže ho pak celej vymontuju i s výměníkem.

Když to zaslepíš jenom prasácky, tj dáš záslepku na vstupu do sání a nebude zavřený tj. zaslepený ani  el. ventilem, tak se do nej spaliny dostanou ale jen do doby než se to zanese sazema a to je dost rychle...:) Takže když je Egr off a je to udělaný dobře, výměník nefunguje... na to by jsi přeci mohl přijít když 

Udělej to klouně, nebo nedělej nic. motor taky nesmí s recirkulací už počítat ,takže i soft

A ten Cooler, ta druhá větev sání když už nemá funkci,se vymontuje aby jí turbo zbytečně neplnilo, sice v normálnřm režímu kdy je motor ohřatý a neprobihá regenerace je na té větvy klapka zavřená-pokud vše funguje :), jenže ta je až na konci vedení, takže se plní celá délka což je taky nějaký objem vzduch a hlavně prodleva... ,když dáš ještě vetší cooler tak tu prodlevu plnění posereš  úplně, ale nevím jestlí mě pochopíš, ono to vedení u 2.2hdi není uplně jednoduchý a proto tomu motoru každý nerozumí, proto mám radost jak to jde bez ekologie mnohem jednodušeji...oni to při konstrukci neměli jednoduchý, prostě fap, spaliny prostě všude všechno zelené

Odesláno

Dobře, já Egr mám zatím zaslepený..tak, že tam mám danou vložku(záslepku), tudíž ani nemůže být aktivní, ale až půjdu na chip, rovnou mi odpojí fap a egr(nahrajou software bez nich..přeinstalací BSi) 

Popravdě nechápu. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...