Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

možná budete někdo mít nápad čím to může být...

Tak 2 měsíce nazpět se mi najednou rozsvítila zmíněna kontrolka. Jel jsem z kopce, asi 40km a lehce přerušovaně přibržďoval.

Takto se mi to stalo 2x za 14 dní. Dal jsem auto do servisu shodou okolností na výměnu destiček a řekl jsem at to hodí na diag. Tak prý je to brzdový spínač, prý hlasí neznamou chybu.Tak ho za litr vyměnili.

Týden to bylo v pořádku a najednou kontrolka zase. A ještě k tomu na tom samém místě.

Vždy cca po 14ti dnech, jezdím každý den ve městě, takže takhle brzdím vlastně pořád.

Dnes se ale rozsvítila když jsem stál na brzdě před školou a čekal až děti vystoupí.

Jinak stačí vypnout zapalování a znovu nastartovat a chyba už se neobjeví.

Taky jsem otestoval ABS. Jednou když se rozsvítila bylo po dešti a za mnou žádne auto, tak jsem to zašlápl a nic, smyk. Vypnul jsem zapalování, vyndal klíček a znovu nastartoval. Kontrolka zmizel, rozjel jsem se a prudce zapbrzdil a bum bum bum bum, abs fungovalo. Aspoň že tak...

Příští týden jdu na výměnu oleje a jsem domluvenej, že to dají na diagnostiku kvuli tomu spínači. Bojím se alem že jim bude hlásit neznámou chybu spínač a budou ho chtít vyměnit :-)))  

Napádá někoho, co mám zkontrolovat, neboco by to mohlo být? Prohmatal jsem kabely kam až to šlo za pedálama, domáčkl všechny pojistky které jsem našel, ale víc sám nezmůžu...

Díky moc a hezlý večer !

Michal 

Odesláno

Tak diagnostika proběhla s tímto výsledkem:

U1308  

- Chyba komunikace s řídící jednotkou motoru (ECU)

- Není rozpoznán

- přerušovaný

C1301

- Chyba věrohodnosti mezi spínačem brzdového světla a snímačem tlaku

- Chyba koherence

- přerušovaný

Co s tím prosím ? 

Nyní nic nesvítí a vše je v pořádku, ale jak jsem psal výše, 1x za týden, dva, se rozsvítí kontrolka a nefunguje ABS.

Díky moc

Odesláno

Díky moc za radu, ale k výměně toho spínače už došlo.

Zrekapituluji časovou osu:

• 5let bez závady
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • ......
  • ...
  • Diagnostika - prý vadný brzdový spínač (kód chyby nemám) - proběhla výměna brzdového spínače (plus také výměna sjetých brzdových destiček a kotoučů)
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • hláška ABS/ASR/ESP
  • .....
  • ...
  • Diagnostika - chyba U1308 a C1301

Hlášky se opakují v průměru cca po 10ti dnech, zkrátka 1 - 2x týdně, přitom brzdím denně snad 100x...

Vždy pouze když lehce přibržďuji v malé rychlosti, nebo stojím na místě s nohou lehce na brzdě

Také se mi nechce věřit tomu, že ten vyměněný spínač byl hned po  týdnu zase vadný. (možné to je, ale chyby z diag jsou nyní jiné a nerad bych měnil ten spínač pořád dokola)

U Domanskýho mi po telefonu sdělili, že je to určitě vadná řídící jednotka ABS. Tlakový spínač+mechanická+ elektronická část jsou prý jeden celek a mění se to celé za cca 20tisíc :-(

Jenže tam nic neopravují, ale vymění polovinu auta a nechce se mi tomu nějak věřit :-)

Mohlo by to mít souvislost s 5let starou brzdovou kapalinou ? (kvůli tomu tlaku myslím)

Nebo s tím, že k prvnímu výskytu té hlášky došlo ve chvíli, kdy byly destičky velmi sjeté ?

Původně jsem myslel, že to má souvislost, třeba právě kvůli snímačum ABS. (Ale destičky stále ještě měly cca 4mm obložení, asi to byla jen náhoda)

Odesláno

OK

a kdybych chtěl zkontrolovat ty snímače ABS, alespoň vizuálně, očistit, nebo tak něco, kde je najdu ?  Nemáte někdo odkaz na nějaký obrázek, ze kterého poznám jak to vypadá a kde to je ?

A jinak,  ten brzdový snímač mi měnili prý komplet i s kabeláží, ale ukázali mi jenom ten malej spínač. Prý se ale nemám bát, vyměnili to za 1000,- prý celé.

Tak nevim, já si to těžko zkontroluju :-( 

Je možné, že je někde narezlý kontakt, ale těch drátů je tam fůra. K tomu bych taky potřeboval nějaký obrázek, třeba je tam opravdu nějaký kontakt vadný :-(

Díky moc

Odesláno

Tata jak mel kdysi 407 tak mu to hazelo taky,byl to nejaky snimac abs na kole,myslim ze snimac otacek abs nebo tak nejak,stacilo vymenit a bylo to ok,stalo to cca 600,- a vyskakovalo to jen nekdy nepravidelne.

Odesláno

Vypni zapalování, vyndej klíček, otevři kapotu zavři dveře a tak dvě minutky počkej. Pak odpoj a vyndej akumulátor, demontuj držák aku a pak by jsi se měl dostat k ŘJ ESP. Několikrát na té ŘJ ESP sundat a nasadit konektory, aby se očistily kontakty od případných nečistot. Potom dej vše zpět, připoj akumulátor, tak minutu to nech, otoč klíček v zapalování až se rozsvítí všechny kontrolky, zase chvilku počkej a pak už nastartuj a můžeš jezdit. Zkontroluj ještě při té příležitosti kabeláž (zda není poškozená) a kostry. No a uvidíš co bude dál.

Odesláno (upraveno)

Snímač na kole by se ukázal na diagnostice. Jo, a koukali na diagnostice do deníku závad? Tam by se právě všechny náhodné chyby měly zapsat.

Upraveno uživatelem HonzaZ
Odesláno

Vypni zapalování, vyndej klíček, otevři kapotu zavři dveře a tak dvě minutky počkej. Pak odpoj a vyndej akumulátor, demontuj držák aku a pak by jsi se měl dostat k ŘJ ESP. Několikrát na té ŘJ ESP sundat a nasadit konektory, aby se očistily kontakty od případných nečistot. Potom dej vše zpět, připoj akumulátor, tak minutu to nech, otoč klíček v zapalování až se rozsvítí všechny kontrolky, zase chvilku počkej a pak už nastartuj a můžeš jezdit. Zkontroluj ještě při té příležitosti kabeláž (zda není poškozená) a kostry. No a uvidíš co bude dál.

Díky moc za podrobný návod, dám se do toho po víkendu ! :-)

Odesláno

s brzdovkou to nebude souviset ja ji měnil až po 7 letech a bez bublinek a nebyla ani moc znečištěna na p407 1.6hdi

Díky, alespoň něco bude snad OK :-)

Odesláno

Tata jak mel kdysi 407 tak mu to hazelo taky,byl to nejaky snimac abs na kole,myslim ze snimac otacek abs nebo tak nejak,stacilo vymenit a bylo to ok,stalo to cca 600,- a vyskakovalo to jen nekdy nepravidelne.

Díky, radši to zkontroluju taky, i když to chybu nehlásí :-)

Odesláno

Jen mě tak ještě napadlo - to ABS jsem přeci vyzkoušel: Jednou když se rozsvítila bylo po dešti a za mnou žádne auto, tak jsem to zašlápl a nic, smyk. Vypnul jsem zapalování, vyndal klíček a znovu nastartoval. Kontrolka zmizel, rozjel jsem se a prudce zapbrzdil a bum bum bum bum, abs fungovalo. Aspoň že tak...

Takže jestli to tedy není spíš ABS, než ESP...

(Nebo, když se rozsvítí kontrolka, tak přestane fungovat všechno na co je pověšená ? To by pak mohlo být všechno co svítí, tedy ABS/ASR/ESP)

Odesláno

Osobne by som urobil presne to isté ,čo odporúča HonzaZ,ale ja čistím konektory-samice vrtáčikom tak,že vrták čo najpresnejšieho priemeru zasuniem,pár krát za súčasného otáčania povitiahnem hore -dolu.Nerobiť ale nasilu.Len veľmi jemne.Opačnú stranu konektora jemne napružiť a konektory prestriekať čističom kontaktov,chvíľu nechám pôsobiť a vyfúkam vzduchom.Používam tento produkt,ktorý výborne rozúšťa oxidáciu :http://novatio.com/en/product/multi-super-5.

Odesláno

Tak ve středu se mi kontrolka rozsvítila hned 2x za den.

Protože jsem hned ve čtvrtek ráno vyrážel lyžovat na Hintertux do Alp, přál jsem si aby mi to bliklo ještě v Praze, protože jsem věděl, že k dalšímu rozsvícení dojde vždycky tak po týdnu. (blbost, já vím, s časem to nic společného nemá)

No ale hned 2x/den ?  To je zase moc, že jo....tak jsem si říkal, že se mám na co těšit cestou, že už se ty intervaly zrychlujou a za chvíli to bude svítit pořád...

Ráno jsme vyjeli, ujeli 540 km, dálnice, stoupání v Alpách a kontrolka nic.

V neděli večer zase do Prahy a kontrolka celou cestu zase nic. Říkám si paráda, hlavně že mě v tom můj pažoutek nenechal v serpentinách, když jsme sjížděli z hor do údolí. A že to bylo hodně km z kopce a pořád samý brždění !

Včera večer jsem zajel kousek od baráku nakoupit jídlo na vánoce a po cestě blik a už se zase rozsvítila mrška :-) 

Má štěstí, že si to pažoutek schoval až budeme doma a nenechal měl někde uklouznout bez ABS do údolí Tux :-)))

Hezké svátky všem :-)

Odesláno

Ahoj. Měl jsem ten samý problém minulý rok.. Projevovalo se to úplně stejně jako u tebe.. V servisu mi vyměnili spínač brzdového pedálu (asi 300,-) s tím, že pokud se bude závada objevovat dál, tak se mám zastavit a zkusíme tam dát ještě jiný spínač.. Už nebylo třeba, od té doby bez problému :)

Asi bych se zkusil ještě jednou mrknout na ten spínač, popřípadě pořádně vyčistit kontakty na svorkovnici do toho spínače :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...