Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zatéká u pravého předního sloupku na podlaze

Recommended Posts

Odesláno

Ještě dotaz odpadní hadičky z šíbru jsou strčený do rámu auta je to vidět nahoře na fotce v rohu u skla.Kde to potom má vytékat nebo má výstup ven.Je mi divný že když do hadice naleju vodu tak vytéká ale na druhé straně u ridiče.To je nějak propojený a je to správně nebo může být ucpaný právě přechod od hadice ven a teče to někde v rámu auta? :o

Odesláno

Zkus se podívat do prostoru ke kabinovému filtru. Právě do toho prostoru by hadička mohla být vyvedena. Pod pantama kapoty by měly být odtokové otvory. Taky je tam několik záslepek a box filtru, pod kterým ta voda může zatékat na stěnu torpeda.

Odesláno

Ještě ke snímku s napojením hadičky odtoku. Nemá jít ta hadička až tou dírou v rohu u čelního skla? Tam jak je vedená teď, normálně vedou dráty pod palubku. Zkontroluj si to s levou stranou.

Odesláno

ahoj,sem tu novej,ale hned si myslím že poradím velice dobře. Mám 406 se šíbrem a měl sem stejnej problém. Sundej koberec,nech ho vysušit,rozeber všechno kolem A-sloupku pod palubkou,na holej plech,kabeláž dej někam stranou....to NEJDŮLEŽITĚJŠÍ '!!!! Teče tam těma dírkama,který sou určený pro ty příchytky tý kabeláže ! Vede tam odtoková hadička ze šíbru a zřejmně časem zpuchří a začne kapat vejš,než by měla a tudíš tam začne téct.......vyřešil sem to tak,že sem všechny ty dírky pro ty příchytky na kabeláž zamazal karosářským tmelem,nechal řádně uschnout a pořádným prolejváním sem se ujistil,že už tam neteče ! Kabeláž sem nechal volně vyset,ničemu to nevadí,ta kraviny co se tam pak dávaj jí tam dostanečně zajistej...... to je celej problém ! Udělal sem to tak pro jistotu i na straně spolujezdce,časem by to mohlo přijít taky a to bych nerad....a ještě jedna rada.....díky tomu,jak se prahy koupaly ve vodě,tak uvnitř budou nahnilý,doporučuju je zespod navrtat na nějakej průměr,abys tam pak mohl dát záslepku a pořádně je vystříkat voskem na dutiny aby se ta koroze nepodívala skrz......btw,při parkování bylo slyšel přelejvání kapaliny,prodávájící mi řek že to je nádrž.....pak jsem přišel na to,že je levej práh neměl kudy odtejkat a to přelejvání nebylo palivo,ale voda...... snad to pomůže ! :-) 

Odesláno

Tak v prahu žádná voda není,hadička zpuchřelá není.Šíbrem to také asi není,neboť jsem na tu špatnou stranu vylil do odtokovévého kanálku přes odpoledne v práci asi 20l vody postupně s PET flaškou a výsledek nic.Již jsem udělal to co radil Midloch,když jsem koukal na box filtru,nedalo mě to a sundal jsem ho,tak si myslím že chyba byla tam.Je tam pěnové těsnění které vzalo časem za své totálka a pod boxem ne extra špína ale něco tam bylo a tvořilo to přehradu a proto si myslím že tam zatékalo.Normálně by tam asi neteklo kdyby bylo těsnění v pořádku.Proto vyměněno a stejně pojištěno silikonem.Čekám na první déšť a uvidí se.I by to odpovídalo,protože nezatékalo vždy,ale při větším lijáku,proto myčka nic,nebo slabý déšť.Ale nechci zase skákat předčasně takže čekam na pořádný déšt.

Odesláno

Já řešil taky vodu na podlaze. Sice u řidiče a o to to bylo horší, pač je tam pod kobercem svorkovnice s elektrikou. Do auta teklo jen někdy. Nakonec jsem objevil skříplou odtokovou hadici od šíbru uchycením sluneční clony u sloupku. Při větším dešti nestačila voda odtékat. a teklo mi to stropem do A sloupku na podlahu.

Odesláno

JJ, četl jsem že šíbrem to nebylo. Spíš jsem to napsal kdyby něco podobného někdo řešil. Ono se to fakt dost blbě hledá a voda v autě není nic příjemného.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak zase po dlouhé době prší a zátéká stále jsem z toho už zoufalej.Box pro kabinový filtr jsem podlepil silikonem a dal nové těsnění,ale asi to není ono.Jen ještě k tý hadici od šíbru.Kde má vytékat voda u spolujezdce z tý hadice?Ta je vyedená až do motorového prostoru.Zajímavý je že když naleju vodu do hadice na straně spolujezdce tak to vytéka někde u ridiče to asi není to pravé nebo jo?Nemůžu ale najít ty výtoky v motorovým prostoru ani u řidiče ani u spolujezdce.Nasměrujte mě někdo,nejlépe foto.Díky.

Odesláno

Do motoru nevedou. Jsou vytažený za podběhem. Mělo by to vytékat jakoby u prahu. Taky záleží jak auto stojí. Pokud je na rovině a voda nalitá do vany šíbru na straně spolujezdce, tak i na té straně by se měla ukázat dole.

Odesláno

No jo,tak to teda nevim.Tak to je asi něco špatně.Protože tu u spolujezdce jsem vtáhnul a po vytažení je dlouha kousek.To znamená že to teče někam do skeletu?Že by byla utržená nebo jsem ji dotrhnul?Protože ať leju do pravé nebo levé strany tak to vytéká pod oknem u řidiče do žlábku a vytéka odpadovýma dírama postranách.Potom nechápu když jí vytáhnu tak nazpátek to musí být boj ji dostat a sundat plastové nadkolí.Potom ale nechápu tohodle maníka a ty gumový návleky nakonci ty tam nemám dírá zevnitř do plechu je tak tak tam tu hadici vrátit.   https://www.youtube.com/watch?v=5oc7Nuef9ec

Odesláno

Zkousel jsi i vyndat i tu u řidiče jestli je to stejný? Já když jsem to chtěl projít a pročistit tak jsem nemohl tu hadici vůbec vytáhnout ven a bál jsem se zabrat. Zkusim pak u sebe jestli to vytéká jako na videu nebo to teče tou hadičkou rovnou někam do podběhu

Odesláno

No u řidiče jsem to nezkoušel nechci po.rat ješte tu.Tu u spolujezdce jsem měl venku mám dojem že někde nahoře jsem dával foto.Nešla ven,ale přeci,ale jestli má jít někam ven tak to co jsem tam strčil nazpatek bylo tak 5-8cm tolik kolik tam má on právě ne.A co ty návleky na konci jak tam má,to já tam vůbec nemam.Když to hodíš na foto nebo lépe na video odkud ti to vytéká z obou stran byl bych rád,díky.

Odesláno (upraveno)

No video jsi našel pěkné a v čase 0:42 a 0:47 máš odpověď co je špatně. Srovnej s prvním fotkou co jsi sem vložil 14.10. Psal jsem Ti že tam co máš ty tu hadičku mám já vedenou elektriku pod palubku. Ty návleky jsou jenom průchodky skrz tu díru. Aby se hadice neprodřela.

Upraveno uživatelem Midloch
Odesláno

No tak teď jsem mimo mísu,co je tedy špatně?Odkryl jsem i druhou stranu a žádný návlek tam není a předpokládam že to nikdo nerozebíral.Když ríkáš že ty tam máš el. tak nemáš šíbr?Hadice v tý díře je strčená cca 2-3cm.Nějak se mi ale nezdá že ten plech co je v něm ta díra je už ven.A pořád nevím kam to pokračuje z tý hadice.Myslím tím co je pod dírou dál.Jestli je tam nějaký kanálek.

Odesláno (upraveno)

No já jen že z toho videa je jasně patrné že hadička šíbru je vedená podle šipky na přiloženém obrázku. V čase 0:42 je vidět že tam kde máš ty hadičku vede elektrika, stejně jako u mě. 

post-12513-0-99156300-1416835379_thumb.j

Upraveno uživatelem Midloch
Odesláno

No tak to teda nevim,pokud na to koukám tak to na videu je uplně stejně jako to mam já.0:42 je přesně vidět že má hadici na stejném místě pouze ještě se zmíněným návlekem.Mimo gumového nívleku nevdím nic jiného.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...