olda Odesláno 16. září 2014 Autor Odesláno 16. září 2014 Teď se skládají do podlahy,udělají rovnou plochu,takže o dost jednodušší,ale na druhou stranu,ven nejdou vůbec vyndat. My to auto využijem,radši ať je rezerva;) Citovat
ozzy56 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 alhambra se s partnerem porovnávat nedá, to je jasné i laikovi, tak ať ti kup vyjde Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Možno troška k veci ... Passat s týmto 125 KW CRkom v okolí mám a už som na ňom aj niečo prebehol ... V praxi som po skúsenostiach s predchádzajúcou verziou (tou problémovou 125 KW do roku 2008) čakal od toho motora niečo úplne iné. Je podľa mňa aj napriek papierovému výkonu \"lenivší\" ako predchodca, chýba tam ten záťah a kopnutie do sedačky ... Navyše turbo začína naozaj ožívať až skoro pri hranici 2000 ot/min, kdežto u predchodcu to bolo posadené oveľa nižšie ... Takže ja osobne som z neho sklamaný. Ak si však na predošlej verzii nejazdil, nemáš s čím porovnávať a oproti 2.0 HDI pôjde ktoré máš teraz pôjde lepšie ... Inak nie je nijak poruchový a určite s ním nespravíš krok vedľa. Po predchádzajúcej doslova katastrofálnej verzii vyladili skoro všetko, čo sa dalo. Motor drží, žiadne bežné chronické problémi ... Jednu 2011 tku pašoura má známi ako služobák, dnes už má cez 160 tis. KM = čo som s ním rozprával, všetko pôvodné. Za tú dobu okrem blbostí mu iba raz v záruke vyhodilo kontrolku motora ... V servise našli vadný snímač tlaku = v rámci záruky mu ho vymenili ... S DPF zatiaľ žiadny problém, ale to môže byť aj tým, že denne najazdí po dialnici cca 100 km, takže má sa kedy regenerovať ... Ďalšie 2 čo poznám majú zatiaľ smiešne porcie KM, aby sa dalo niečo hodnotiť ... Citovat
Hafity Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Tak oldo, a teď podumej, jestli potřebuješ to kopnutí do sedačky.... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Tak oldo, a teď podumej, jestli potřebuješ to kopnutí do sedačky.... Bolo to myslené trocha nadnesene Troška som pojazdil na starších VW Passatoch VW Passat 2.0 TDI 103 KW 2008 (uz Bosch vstrekovače) s DSG VW Passat Variant 2.0 TDI 125 KW 2007 (vstreky piezo - myslím siemens) s DSG S variantom bolo kopa problémov, koniec koncov, netuším, či som nepísal nejakú temú o tom aj sem ... Vyhodili do servisu motoru (vstreky, čerpadlo, turbo) neskutočné prachy - auto predali s peknou stratou ... So sedanom nebol žiadny problém , šlapal jak hodinky. U oboch bolo DSG, podľa môjho úžasná automatická prevodovka. V 125 KW sa dalo jazdiť pekne, kľudne, piánko a dialnice zvládal okolo 6 litrov na 100 ... Ak však človek potreboval a pritlačil pedál na podlahu, že až \"premačkol\" tlačítko pod pedálom, to auto podradilo a išlo naozaj neskutočne a bol tam cítiť práve ten kopanec ... U tohoto nového, je ten motor taký \"gumovejší\" a troška viac mi pripomína správanie benzínu. Do 2 tis. ot to je proste lenivšie... Aj keď človek v prípade potreby pretlačí pedál k podlahe, tak jasné, auto podradí, vystrelí, ale zdaleka to nie je ten pocit, čo bol práve na starom ... Dokonca si dovolím tvrdiť, že ovela svižnejšie sa správal aj 103 KW sedan z 2008 meho. V každom prípade, ako sa mu bude páčiť jeho jazdný prejav si musí vyskúšať sám ... Citovat
olda Odesláno 16. září 2014 Autor Odesláno 16. září 2014 Kopnutí do sedačky nepotřebuju,trochu mimo,ale než jsme koupili 308,tak jsme měli 306 TD,ten motor byl super,jel odspoda,pak jsme přivezli HDI a za mě velké zklamání,to auto je pod 2000 mrtvola,to bude ale asi problém všech CR,myslím,že tohle bude docela dost eliminovat ten automat. Na blbnutí mám 306ku,je 16 let stará a dokud bude jezdit bez větších investic,tak si jí nechám,když si mám vybrat,jakým autem pojedu,tak radši 306kou,to auto je zábavný,308 je jen auto bez větších emocí,to samý bude Alhambra,tahle má aspoň sportovní podvozek a sedačky,tak to snad nebude taková houpavá loď. Pokud je ten motor jak píše Lubko,tak by to bylo v poho,děkuju za postřeh,to jsem potřeboval slyšet.Jinak naše jízdy většinou dálnice,takže o DPF nemám strach,o FAPu dodneška taky nevím. Citovat
Pacho69 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 To že sedačky nejdou vyndat mi nevadí. Kdysi to byla v podstatě křesla, byla naprosto dostačující i pro dospělého, na dlouhou cestu. Běžně nás jezdilo 6. To, co se dnes dává do podlahy třeba u 5008 (ale i u ostatních) je vyloženě nouzovka, jet v tom 800km může tak maximálně dítě v sedačce, pro dospělého to musí být mezi očistcem a peklem. Ale rozvézt tím děti do školy, proč ne. Tak prostor je fajn, ale zase je to \"autobus\", žádné excelentní jízdní vlastnosti nemůžeš čekat, vyšší spotřeba, navíc náchylná na povětrnostní podmínky. Lubk0 sice píše, že oproti tvému HDI půjde lepší, ale Alhambra je určitě aspoň o 400kg v základu těžší, než 308SW takže ty rozdíly nebudou tak markantní. Jak píše Lubk0, k tomu se připojím, motor má turboefekt a ve spojení s DSG ve ekorežimu... No projeď se s tím, mě prostě ten program nevyhovuje, zvláště u podřazování, DSG se prostě nějak nemůže rozhodnout, co má dělat... Já prostě přepnu na sport a do eko jen při klidný jízdě na dálnici... i v koloně divný, tedy, dost záleží, jak kolona jede. Ale jak říkám, je to ryze subjektivní názor. Citovat
olda Odesláno 16. září 2014 Autor Odesláno 16. září 2014 Od TDI ani DSG nečekám zázraky,spousta lidí to má jako modlu,ale já mám názor ten,že poslední dobré TDI bylo kolem roku 2000,pak asi konstruktéři umřeli,nebo co,když začli do aut cpát lodní motory,myslím,že koncern šel pěkně dolů a např PSA nahoru,myslím tím kvalitu. Ale co dělat,když nástupce 807 nebude,holt musíme změnit značku,takový je život. Citovat
Pacho69 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 ale TDI není špatný motor, já mám výhrady ke kultivovanosti, ale třeba v takovém CC nebo v A6 o něm vlastně ani nevíš. HDI co do kultivovanosti opravdu roste, měl jsem ho ve Volvu V50 a teď v 5008, je to markantní rozdíl. DSG já obecně moc nemusím, ale třeba se mi líbilo její naladění v Golfu GTi. Jo, je to benzín, ale auto bylo velmi přijemné a ani nebylo nijak extrémně žravé. U těch dieselů v ekorežimu nechá program převodovky chodit do tak nízkých otáček, že se se mi dělá husí kůže. Někteří si stěžují, že DSG je hlučná, ale já to v žádném služebáku nezaznamenal. Ale kdbych si mohl vybrat, vzal bych si klasickou převodovku s hydroměničem. Tu novou 6st PSA jsem zatím nevyzkoušel, ale 7st od BMW nebo 8st Aisin v RR, to se mi opravdu líbí. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Tak proti DSG ja osobne nemôžem povedať krivého slova ... Teda - vadila mi pri fabii 1.6 benzín 77 KW ale u týchto 2 litrov išla krásne ... Pekné plynulé radenie ... Je pravda, že v Eco režime som nešiel, tie staršie passaty ho ani nemali ... Skúsenosť mám ešte s Altea XL 1.9 TDI 77 KW s DSG - ale o tom aj škoda písať. Auto ako krava, 4 ludia plus batožina ... Motor bol lenivý, no katastrofa, takže nejak som jeho funkciu ďalej nesledoval. Olda = keď si zvyknutý na podobný prejav v 308 mičke, tak pravdepodobne budeš prechádzať do tých istých jazdných vlastností, len teda kopa miesta navyše Citovat
olda Odesláno 4. říjen 2014 Autor Odesláno 4. říjen 2014 Tak že jsme koupili Alhambru,teď bych měl jen otázku,existuje něco jako service-box pro seat?Zaregistroval jsem se do nějakého erWIN,ale nějak tam nemůžu najít výbavu a chce to po mě peníze,mě jen zajímá přesná výbava podle VIN,ptám se první tady,nechce se mi registrovat do Seat fora. Citovat
Guest servisman Odesláno 4. říjen 2014 Odesláno 4. říjen 2014 znám jen katalog dílů http:/afora.ru/catalogs/ Citovat
olda Odesláno 4. říjen 2014 Autor Odesláno 4. říjen 2014 Na díly si myslím,že je kapku brzo ,jedu pro něj ve středu,tak bych rád věděl,co v tom vůbec přesně je. Citovat
odee Odesláno 4. říjen 2014 Odesláno 4. říjen 2014 Tak gratuluju k novýmu fáru, je to pěknej kočár a ty zadní sedačky funkcí autosedaček se mi stršně líbí! Citovat
olda Odesláno 4. říjen 2014 Autor Odesláno 4. říjen 2014 Díky,sedačky jsou super,nakonec bude menší změna,barva bude šedá. Citovat
Guest Scratch Odesláno 4. říjen 2014 Odesláno 4. říjen 2014 Najdi si vw forum a nebo sag forum. Tam si najdi clena Michall tusim. Toje muj svara a vi vse o alhambrach...... Citovat
olda Odesláno 4. říjen 2014 Autor Odesláno 4. říjen 2014 (upraveno) SAG forum studuju už týden,ale nějak se nedaří něco najít,ale teď mám kapku časový pres,tak až bude trochu klídek,tak to pohledám,ale jinak díky za tip.Jinak odkaz na naše nový auto http://www.auto.ricardo.ch/kaufen/fahrzeuge/autos/kombi/seat-alhambra-2-0tdi-style/w/an504192625/ Upraveno 4. říjen 2014 uživatelem olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.