Jaromír 592 Odesláno 19. prosinec 2014 Odesláno 19. prosinec 2014 (upraveno) Jen že spousty lidí si myslí že čím vyšší cena tím je automaticky lepší auto. - blbost. Jen si bazarník nebojí říct o víc. Tohle prodává chlapík co renovoval veterány. Serisováno to bylo v ADS Lipůvka. Olej měnen po 10 tis km. Za dva roky to byly jediné investice. Proto bych rád objektivní názor. Tedy nebyl se na to někdo mrknout? Nebo dejsi pozor na řazení měly problémy ty a ty. Zatím jsem se dočetl že starší modely měly potíže se vstřiky protože na ně tekla voda platí to i zde rv 2006? Co způsobuje kolísání otáček na volnoběh? U benzínovýho forda to dělá volnoběžnej ventil tady to dělá konkrétně co? Čepy jsou klasika za kolik se dají sehnat nové a jakou značku by jste doporučili. Dají se zjistit KM z řídící jednotky? Co jednotka abs sleduje dobu provozu? Případně viděli jste někde na netu alternativu ? Klidně za víc mám limit na 170 tis. Podotýkam že nejvíc se mi líbí phedra. EDIT: http://www.tipcars.com/lancia-phedra/22-jtd-21673298.html toto je přesně ten případ kdy si bazarník nebo říct o víc. Tady ta cena byla do včerejška 124900 ;-) EDIT II : http://auta.yauto.cz/lancia-phedra-2-2-jtd-2049773.html a tady je ještě za starou cenu. Upraveno 20. prosinec 2014 uživatelem Jaromír 592 Citovat
marko306 Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 Inzerát z bazoša mi nejde zobraziť, tak to takto nenapíšem. So zatekaním do motora nič neporiešili, stále tam zateká. Špeciálne to vadilo motoru 2,2 HDi 94kw kde potom na niektorých autách nešli von vstreky. Spodné guláky sa samotné vymeniť nedajú, lebo sú jednou súčasťou ramena, tak sa kupuje celé rameno. Kvalitné rameno stojí od 100 do 150 € +/-. Ale určite zoženieš aj lacnejšie. Takéto auto jedine s motorom 2,0HDi 100kw, ale aj tu je servis drahý, lebo drvivá väčšina mechanikov tieto autá nevie robiť (mám namysli konkrétne eurovany) ja osobne by som si už eurovan nekúpil ani keby bol nový zo zárukou. Km z riadiacej nezistíš, iba tie čo sú na tachometri. Odchádzajú tu tesnenia pod hlavou, zotrváky, rozvody, vstreky, turbá. Na toto všetko si musíš dať pri kúpe pozor. Ono to v postate niektoré veci nie sú drahé, ale to, že to drvivá väčšina mechanikov nevie robiť, tak ťahajú za všetko von motor a pritom to netreba. A tam sa to predraží. Poznáme tu pár prípadov kedy auto opravovali aj niekoľko mesiacov a aj tak ho nedali dokopy. A to tam to auto išlo pôvodne napríklad iba z turbom alebo hlavou. Pri kúpe by som určite riešil, rozvody, náplne, filtre. A už to bude riadna pálka. Aby som na to nenadával, tak čo sa týka pohodlia je to neuveriteľné auto. A elektrické šúpačky by som za nič nevymenil. Navigáciu by som zas oželel. Facelift bol od roku 2005 a to zbadáš podľa oranžového podsvietenia palubovky a iných prkotín. Citovat
Jaromír 592 Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 (upraveno) Diky, tak turbo je bolest většiny dieslů. Prakticky neznám naftu kde by někdo řekl že turbo je dobrý. Mam nyní itala 2,4 jtd 100kw tak tam se píše to samé.Čepy mám to samé mění se i s ramenem cena je +/- stejná. Možná ty vstřiky asi dokážou potrápit. jsou pěkně vzadu jestli se nemýlím. Tedy přístup jak k penězům. K čemu jsou dobrý elektrický šoupačky? Tohle má jen klasický mechanický.Jak moc složitý je namontovat kolejnice na příčníky na střechu? Má to phedra shodné s 807? Znáte nějaký servis v Brně kde by mi to přeprodejně prohlédli? Co peugeot na vídeňské? Upraveno 20. prosinec 2014 uživatelem Jaromír 592 Citovat
marko306 Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 (upraveno) Phedry mali v drvivej väčšine už aj kolajnice s priečnikami. Inak ak sú tam neni, zložité to neni, len je problém zohnať pekné priečniky aj s kolajnicami za normálnu cenu. a pasujú zo všetkých eurovanov. (807, C8, Ulysse, Phedra) Elektrické šúpačky? Kto nezažil, nepochopí Ak sú tak idúotvoriť od vodiča, diaľkovým, zvonku, zvnútra, no jednoducho super vec hlavne keď niečo nakladáš Upraveno 20. prosinec 2014 uživatelem marko306 Citovat
oddie Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 Chlapík, co renovoval veterány, nechá někde v servisu měnit olej co 10tis km, ale klidně jezdí na vymlácených čepech? To zní dost divně a pro mě nedůvěryhodně. 2,2HDI 94kW je zrovna ten problémový motor, a sice nemám v hlavě motory a roky, ale 2006 mi k němu moc nesedí, není to náhodou klasicky fórek, že výroba je klidně 2 roky před udávanou první registrací? Osobně bych si tenhle motor nevzal. Jinak co se týče prověření historie, Adraj si svého času nechal vyjet historii v Lancii, bohužel až po koupi... Citovat
marko306 Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 (upraveno) No už som pozrel inzerát. Je to facelifte, takže auto by malo byť reálne vyrobené od 2005 a vyššie, 2,2 94 kw sa ešte vtedy dávaly, biturbo prišlo neskôr. Ale to je jedno, je to 2,2 hdi 94kw, tak ruky od toho preč ako píše Oddie a ten do vetra nerozpráva/nepíše. Upraveno 20. prosinec 2014 uživatelem marko306 Citovat
Cyrďák Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 Já jsem si koupil 2.2hdi 94kw před 4 měsíci a krom spotřeby jsem zatím spokojenej,co proti těm motorům máte?Domnívám se pokud se chovám k motoru šetrně a za včasu měním rozvody a olej,dochlazuju motor a zahřívám jej pomalu neměl by s ním být problém.Pokud mě paměť neplete turba odcházela po dlouhých výměnách oleje.Pletu se ? Citovat
Jaromír 592 Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 (upraveno) Omlouvám se blbě jsem to napsal.Je to autoklempíř.Dělal plechařinu na veteranech.Podle vin je to r.v 03 2006.Posledni zaznamy km v nejakem registru jsou 132000 v Roce 2011 registrace v cr 11.2012 Je tu někdo z okolíbrna kdo by mi nechal poslechnout motor na volnoběh? Popřípadě svezl? Zadarmo to nebude. Lahvinka morgena by se našla. mě se nezda kolísani otáček na volnoběh. Podle toho co jsem objevil zde na foru je to klasickej commonrail tedy princip Čerpadlo-> drv ventil-> rail-> vstriky otracky ridi ridici jednotka. Takže pokud logicky uvazuju je problem v tom že jednotka pořád vyrovnava otáčky ve větší míře.Je neco v systemu vstřikování = vstřikovač.Udělalo to po projeti po dálnici. Tím padem jdu od toho. Nebo je to něčím banálním? Upraveno 20. prosinec 2014 uživatelem Jaromír 592 Citovat
marko306 Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 Ja som so svojou ex807 nemal relatívne dva roky žiadny problém. Zo začiatku ma trápili vstreky, ale po ich výmene bolo všetko ok. Auto dostávalo to čo malo (olej, filtre), tak isto žiadne turovanie motora za studena a iné prkotiny okolo toho. Ale potom to prišlo. Tesnenie pod hlavou. Vstreky nešli von, tak iný motor, potom odyšlo turbo, potom hneď na to dvojhmota a druhé turbo, lebo niekto niečo zle zložil. Dokopy asi 2000€ išlo hore komínom a tá rároha stále nešla až sa rozpadol aj druhý motor. Toto všetko sa stalo tuším v priebehu troch mesiacov. Viem o ďalších troch prípadoch s rovnakým scenárom. Aj moja ex 807 už jazdí v Partizánskom, ale oprava vyšla týpka na 1500€ iba materiál (odomňa kúpil nepojazdné auto za 1100€)a to nevymenil dvojhmotu a dal tam rozdrbané vstreky na ktorých to žralo cez 10l na 100km. V takomto stave išlo auto potom do sveta za 4000€, ale nie už odomňa, ale od toho čo to odomňa kúpil. Takže ďalší majiteľ bude musieť alebo musel investovať minimálne do zotrváku a vstrekov. A to je rok výroby 2003. Citovat
Jaromír 592 Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 No jdu od toho . Vypadá to že se nevyplatí riskovat. díky . Škoda že se do toho nemontovaly italské 2,4 jtd tyto motory snad neumírají. Citovat
marko306 Odesláno 21. prosinec 2014 Odesláno 21. prosinec 2014 Tento motor je v 406, 607 a tam fungujú normálne. Jednoducho k nemu neni prístup a nevedia to robiť garážmajstri a potom sa všetko predraží. Otvor kapotu na eurovane a otvor kapotu na 406, tak potom uvidíš rozdiel. Citovat
Jaromír 592 Odesláno 21. prosinec 2014 Odesláno 21. prosinec 2014 To že odejdou vstřiky nebo turbo snad není o servisu.Ten nastupuje snad až po tom co se to pokazí.Nic jdu obhlížet dál. Dám na doporučení a hledám 100kw verzi. Díkec všem. Citovat
Lukas.407 Odesláno 29. prosinec 2014 Autor Odesláno 29. prosinec 2014 To že odejdou vstřiky nebo turbo snad není o servisu.Ten nastupuje snad až po tom co se to pokazí.Nic jdu obhlížet dál. Dám na doporučení a hledám 100kw verzi. Díkec všem. Ja mam verzi 2.0 hdi 88kw, mel by to byt stejny motor jako 100kw, ale nema fap. Vykon motoru na auto staci... Citovat
kveton Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 já mam 100kW a tayk nemám FAP :D MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Lukas.407 Odesláno 29. prosinec 2014 Autor Odesláno 29. prosinec 2014 já mam 100kW a tayk nemám FAP :D To se mas Citovat
Lukas.407 Odesláno 29. prosinec 2014 Autor Odesláno 29. prosinec 2014 a jsou ty motory opravdu stejne? oznaceni maj jine, ale v podstate by to melo byt stejne, 88kw bylo pro benelux, kvuli nejakejm ekodanim... To jsem se docetl... Citovat
marko306 Odesláno 31. prosinec 2014 Odesláno 31. prosinec 2014 Áno je to ten istý motor. Jedem má 88kw a nemá FAP a druhý má 100kw a má FAP. Citovat
sampon Odesláno 1. leden 2015 Odesláno 1. leden 2015 mám pocit, že mi začíná cvakat 2.2 HDI. Jakoby ventily. Jak tam funguje hydroštel? Čím to ještě může být. Jde to z víka ventilů. Dík J. Citovat
marko306 Odesláno 1. leden 2015 Odesláno 1. leden 2015 To môže byť aj niektorá remenica pomocných agregátov. Zhoď dole remeň a naštartuj. Uvidíš či cvakanie zmizne alebo nie. Zvuky od motora sa prenášajú. Citovat
edo172 Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 (upraveno) sampon: Ale može to byť aj reťaz medzi vačkovkami.Pred nedavnom som si ju menil aj ja lebo tiež bolo poćuť take cvrlikanie od vrchneho deklu ventilov.Po vymene reťaze to prestalo. Upraveno 2. leden 2015 uživatelem edo172 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.