Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A až ty nový svíčky vyměníš a neuděláš s tím nic jinýho, tak s největší pravděpodobností budou zase po ujetí stovky kilometrů zase brutálně černý....

Odesláno

Zdravím Vás ,,Pežoťáci\".

Tímto si dovoluji uvést svůj první komentář ve foru Peugeot-Clubu. Po patnácti letech s vozy jiné francouzské značky jsem se stal majitelem P 106 a tak se začínám s mým ,,teenagerem\" seznamovat (je to rok 1998).

Ale k věci. Mám 33kW verzi, měřená spotřeba (z plné nádrže) mi vyšla 6.55l/100km. Pravda je, že 2/3 provozu jsou pouze couračky po městě do 4km / jízda.

Tedy směřuji dotaz na zkušené mazáky, je taková spotřeba v normě?

Odesláno
Zdravím Vás ,,Pežoťáci\".

Tímto si dovoluji uvést svůj první komentář ve foru Peugeot-Clubu. Po patnácti letech s vozy jiné francouzské značky jsem se stal majitelem P 106 a tak se začínám s mým ,,teenagerem\" seznamovat (je to rok 1998).

Ale k věci. Mám 33kW verzi, měřená spotřeba (z plné nádrže) mi vyšla 6.55l/100km. Pravda je, že 2/3 provozu jsou pouze couračky po městě do 4km / jízda.

Tedy směřuji dotaz na zkušené mazáky, je taková spotřeba v normě?

Máme taky 33kW. Když s ní jezdil tatínek, který si na spotřebě zakládal, tak jezdil za cca 4,5/100km, já to tak nepřeháněl a jezdil cca 5,5/100km, teď s tím jezdí dcera a prý jí to vychází taky na cca 6,5/100km. Tak nevím, je to stále stejné auto, motor přede dobře, mám dojem, že záleží na tom mezikusu mezi sedačkou a volantem.... :roker

Odesláno

Děkuji za reakci. ;)

Mezikus je v pořádku, letos oslavil 25 let od získání ŘP. Žádnej závodník, naopak, lehká noha mimo jiné také proto, aby mu zbylo na pivko, šipky a cíga a neprojezdil zbytečně moc.

Nicméně zkusím vyměnit PHM a AIR filtry, mrknu na stav svíček a těsnost výfukového vedení. Rád bych se dostal pod 5.5l/100km.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím. Tak vzduchový filtr vyměněn (asi 5 minut práce). Zároveň vyměněn tlumič výfuku (za Bosal) + nové úchyty a spona tlumiče. Vše ošetřeno žáruvzdornou barvou do 600°C (byla v akci, no nekupte to...). Teď si ale lámu hlavu s výměnou palivového filtru. Nový filtr už mám připravený, ale za boha nejsem schopen přijít na to, jak demontovat ten starý filtr. Hadičky vedoucí do filtru na sobě mají jakousi rychlospojku a právě na nich jsem zkolaboval. Takže po deseti minutách dumání jsem výměnu palivového filtru odložil na jindy - až zde na fóru načerpám nějakou užitečnou radu kterak vyměnit filtr bez způsobení jakýchkoliv škod. Pokoušel jsem se hledat radu na toto téma zde, bohužel bez úspěchu. Dle konstrukce palivových hadiček usuzuji, že se jedná o originální díly. Prosím tedy o radu, jakým způsobem odpojit starý filtr z hadiček. Děkuji.

16.10. Starý palivový filtr stále na svém místě, řešil jsem důležitější věci. Chod motoru a spotřeba se po výměně vzduch filtru, tlumiče výfuku a repasi trubek sání znatelně zmírnily.

Měřená spotřeba (vždy do plné nádrže):

Krátký městký provoz: 8.25L / 100km

Mimoměsto >30km jízda: 5.22L / 100km

Kombinovaně mimo/město (1:1,3): 7.31L / 100km

V mimoměstském provozu lze vcelku bez potíží snížit spotřebu těsně pod 5 litrů a v kombinaci s lehkou nohou, spoustou času a proekologickým cítěním by bylo možné se dostat ještě níže.

Předpokládám, že se spotřeba ještě pohne vlivem plánovaných servisních zásahů (výměny olejů, toho filtru, trubky výfuku apod.), zřejmě jsem se ale přiblížil konstrukčním minimům s přihlédnutím ke stáří vozu.

Upraveno uživatelem Namor74

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...