Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Oprava vývěvy--potřebujeme ložisko vodní pumpy felicia a soustružníka.Na toto ložisko vytočíme "trubku"o vnitř.průměru jaký má venkovní průměr ložisko.Venk.průměr "trubky" je stejný,jako vnitřní průměr skříně vývěvy.Délku "trubky je třeba přizpůsobit,ale je delší asi o 15mm než venkovní kroužek ložiska.Z jedné strany se trubka upíchne na rozměr gufera,které příjde ze strany řemenice.Trubku nalisujeme na ložisko.Původ.řemenice se upíchne na průměr hřídele ložiska a nalisuje se na něj.Na straně ojnice membrány vytočíme váleček s vyosením 14mm a nalisujeme.Jo,na trubce uděláme zápich na"O" kroužek,který nedovolí oleji jít k řemenici.Celek vložíme do skříně,zajistíme čepem.Na takto repasované vývěvě jsem najel 95000km do prodeje vozu,jen jsem kontroloval množství oleje. Vím,chtělo by to fotky nebo nákres,ale foták nemám-ani to tam neumím dát.Myslím si,že šikovný soustružník bude vědět,co dál.Dělal jsem to v roce 1991-tehdy stála vývěva 12000kčs. čau:roker

Odesláno

Jo, to je postup pro případ, že je vůle v ložisku, ale ještě není v pr... ojnice. Ale to každý nechytne hned takhle na začátek... jinak s tím ložiskem vodní pumpy z Felicie je to dobrý tip.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Funglovka v Genei stojí 5 nebo 6, jestli dobře pamatuju. Se tam zeptej.

OK dík.

A až mi přijde ta za pár korun, mám tedy kontrolovat zda neutíká olej, pokud bude ojnice v pořádku?

Jinak jsem rozebral tu svou - olej žádný, ojnice rozpadlá/ulomená.

Odesláno

Nemůžu spát,tak si tak píšu--to gufero musí být červené a není na straně řemenice,ale u ojnice--musí jet přece v oleji--sorry,je to dávno,co se vývěva dělala :P:papa:roker

Odesláno

Vyrazit kolík o průměru asi 3mm---je ocelový,na hliníkové skříni vývěvy ho musíš vidět---vyšroubovat plnící a kontrolní šroub--je mosazný,imbus 8mm--za řemenici tahat celý vnitřek ven a kontrolovat tou dírou po šroubu at se nešprajcne ojnička na čepu.:papa:roker

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Vyrazit kolík o průměru asi 3mm---je ocelový,na hliníkové skříni vývěvy ho musíš vidět---vyšroubovat plnící a kontrolní šroub--je mosazný,imbus 8mm--za řemenici tahat celý vnitřek ven a kontrolovat tou dírou po šroubu at se nešprajcne ojnička na čepu.:papa:roker

Prosím, popiš detailněji vyražení toho kolíku. Díky!

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

FOR HAFITY Himl,hergot,krucajs element-to myslíš vážně?Kup si radši novou vývěvu!!!:D:D:D:D:D:D:D

Já vývěvu nepotřebuju, ale vím, o který kolík jde, tak by mě zajímal technologický postup....:myslim:D:aut

Odesláno

Tak znovu-repas spočívá v tom,že se nahradí ložisko původní( NELZE KOUPIT) ložiskem z Feldy.Protože toto ložisko má menší průměr,je nutné na něho vytočit "trubku",která ho vystředí ve skříni vývěvy.Z jedné strany se napasuje původ.řemenice,z druhé klikový mechnismus,který pohání ojnici membrány.Tady musí být JEDNO gufero,které zamezuje průnik oleje k řemenici.U řemenice gufero není--protože ložisko z Feldy je oboustranně kryté a má trvalou tukovou nápln.A ted k tomu kolíku--jsi-li pravák,tak do pravé ruky uchop kladívko,do levé trn o průměru 3mm a délce 10cm a mírnými poklepy vyraž kolík z vývěvy.Docela jsi mě vyzuřil-seru na to-du spat:D:D:D:D:D:roker

Odesláno

Zuřit nemusíš! To ložisko z Feldy má jaké označení, popřípadě rozměr? Myslíš nalisovat na původní hřídel vyjmutý z originál ložiskové skupiny? Akorát ten kolík.... no doufám, že mluvíme o té samé vývěvě. Ten kolík drží tu ložiskovou skupinu zafixovanou ve vlastním telese vývěvy. Takže jí nevyndám, dokud ten kolík NEVYTÁHNU! Mírnými poklepy akorát kolík zarazím hlouběji.... Ale píšeš trochu výše, že je to dávno, co se ta vývěva dělala.... Když jsem kolík vyndaval, tak jsem musel odpilovat hliníkový nálitek, ve kterém kolík je, kolem dokola, a potom VYTÁHNUL ven. Pak už šla ložisková skupina v pohodě vysunout.

Odesláno

Tak jsme to rozebrali:super Ze starého vnitřku si vem řemenici a zbytek vyhoď.V prodejně chtěj ložisko vodního čerpadla Felicia.Označení neznám--dával se tam jeden typ-co vím.Teď to ložisko vlož do skříně vývěvy,přečti si POMALU vše,co jsem tu o té repasi napsal a měl bys vědět,co dál.Chce to soustržníka,který se motá kolem aut,protože zbytek věcí se musí vytočit.Je to ale repase kvalitní--opravdu jsem potom s vývěvou neměl problém.:papa:roker

Odesláno

Na jeden konec ložiska příjde původní řemenice a na druhý konec nalisovat klikový mechanismus,který se musí vytočit.Do oka ojničky nalisovat bronzové pouzdro--myslím,že vnitřní díra byla 10mm. Na ten klik.mechanismus použít co nejlepší ocel--co je schopen soustružník ubírat. Opravdu nejsem schopen nic vyfotit a chápu,že je lepší jednou vidět než popisovat.:myslim:roker

Odesláno

Teď už chápu i bez fotky. No mám tu dvě vývěvy, které jsem už chtěl vyhodit, tak zkusím s nima ještě něco vymyslet. ;):papa

Odesláno

Ještě jedna věc--původní převod z vačky na vývěvu byl asi 2 ku 1.(velká řemenice na vačce,malá na vývěvě).Tyto otáčky jsou pro vývěvu zničující.Vytočili jsme proto stejně velkou řemenici i na vačku jako je na vývěvě--otáčky vývěvy jsou stejné jako má vačka.Nemá to žádný vliv na to,že by bylo málo podtlaku pro brzdy nebo střešní okno.Klínový řemen se musí vyměnit--každá prodejna Barum--je samozřejmě kratší.:papa:papa:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...