smith007 Odesláno 2. srpen 2014 Odesláno 2. srpen 2014 Ahoj. Objevila se mi závada, vypadává 3. a někdy 1. rychlost na neutrál vždy po pár sekundách, drží jedině když rukou udržuju páku v poloze. V servisu mi řekl, že s tím ujel přes 10 km a nestalo se mu to, tak nevím, mně se to stalo jen po 5km cestě ze servisu domů hned 4x. Jedná se o Peugeot 206 55kw 1.4i rv 2000, najeto 105 tisíc. Byl jsem včera v dalším servise, kde jsme zjistili, že předchozí majitel zřejmě neměnil olej v převodovce, byl totálně spálený a bohužel s kousky stříbra (??), takže prý asi převodovka na odpis. Zkusili jsme vyměnit olej a dát hustší než se má dávat, ale pomohlo pouze při studeném motoru, po pár km se problém opakuje stejně jako dřív. Je to opravdu na celkovou výměnu převodovky? A jak postupovat - prodávají se jen použité, dá se jim věřit? Nějaké tipy jak jí sehnat co nejlevněji (prý v Německu jsou za polovic)? Citovat
Dave_k Odesláno 2. srpen 2014 Odesláno 2. srpen 2014 Mě nedržela zpátečka. Zezačátku občas vyskočila a pak už vůbec nešla zařadit. Na vině bylo natažené táhlo řazení. Nové 1600,- a od výměny klid. Citovat
smith007 Odesláno 2. srpen 2014 Autor Odesláno 2. srpen 2014 Ty táhla jsou dost volný podle toho, co říkal mechanik. Normálně prstem maličko zatlačil a hýbal s nima. Jinak to ale nevysvětluje ty kousky v oleji nebo ano? Byl toho úplně plný a ty magnety na šroubu taky. Se zpátečkou mám taky trochu problém ale tak nějak funguje, občas jí zařadím a nezapadne (páka ale drží v poloze). [upravil dne 2/8/14 18:13 od smith007] Citovat
ozzy56 Odesláno 2. srpen 2014 Odesláno 2. srpen 2014 zaprvé dej olej, co tam má být zadruhé zkontroloval silentbloky motoru (zvášt spodní-akcelerační) zatřetí seřídit řazení,popřípadě vyměnit vadné tyčky atd. kdyby to nepomohlo, tak potom řeš převodovku, určitě kup z vraku--nová převyšuje cenu tvého auta... Citovat
smith007 Odesláno 2. srpen 2014 Autor Odesláno 2. srpen 2014 Silentbloky jsou ok, ty tyče prý také, jen prostě nedrží pevně polohu, ale samy o sobě jsou v pořádku. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. srpen 2014 Odesláno 2. srpen 2014 nevím co je nedrží polohu, prostě mezi šaltpákou a převodovkou nesmí být vůle, což na r.v. 2000 může být... Citovat
Hafity Odesláno 2. srpen 2014 Odesláno 2. srpen 2014 Jinými slovy, ozzy56 se ti snaží naznačit, že pokud jsou tam vůle moc velké, tak se může stát, že tzv. nedořadíš (přesuvníky v převodovce nezaskočí do své polohy, aretované pružinkou).... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.