Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Objevila se mi závada, vypadává 3. a někdy 1. rychlost na neutrál vždy po pár sekundách, drží jedině když rukou udržuju páku v poloze.

V servisu mi řekl, že s tím ujel přes 10 km a nestalo se mu to, tak nevím, mně se to stalo jen po 5km cestě ze servisu domů hned 4x.

Jedná se o Peugeot 206 55kw 1.4i rv 2000, najeto 105 tisíc.

Byl jsem včera v dalším servise, kde jsme zjistili, že předchozí majitel zřejmě neměnil olej v převodovce, byl totálně spálený a bohužel s kousky stříbra (??), takže prý asi převodovka na odpis. Zkusili jsme vyměnit olej a dát hustší než se má dávat, ale pomohlo pouze při studeném motoru, po pár km se problém opakuje stejně jako dřív.

Je to opravdu na celkovou výměnu převodovky? A jak postupovat - prodávají se jen použité, dá se jim věřit? Nějaké tipy jak jí sehnat co nejlevněji (prý v Německu jsou za polovic)?

Odesláno

Mě nedržela zpátečka. Zezačátku občas vyskočila a pak už vůbec nešla zařadit. Na vině bylo natažené táhlo řazení. Nové 1600,- a od výměny klid.

Odesláno

Ty táhla jsou dost volný podle toho, co říkal mechanik. Normálně prstem maličko zatlačil a hýbal s nima.

Jinak to ale nevysvětluje ty kousky v oleji nebo ano? Byl toho úplně plný a ty magnety na šroubu taky.

Se zpátečkou mám taky trochu problém ale tak nějak funguje, občas jí zařadím a nezapadne (páka ale drží v poloze).

[upravil dne 2/8/14 18:13 od smith007]

Odesláno

zaprvé dej olej, co tam má být

zadruhé zkontroloval silentbloky motoru (zvášt spodní-akcelerační)

zatřetí seřídit řazení,popřípadě vyměnit vadné tyčky atd.

kdyby to nepomohlo, tak potom řeš převodovku, určitě kup z vraku--nová převyšuje cenu tvého auta...

Odesláno

Jinými slovy, ozzy56 se ti snaží naznačit, že pokud jsou tam vůle moc velké, tak se může stát, že tzv. nedořadíš (přesuvníky v převodovce nezaskočí do své polohy, aretované pružinkou)....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...