vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 tak moje jednotka se nejspíš zbláznila, kromě klasických nesmyslů kdy dokáže prudce hýbat s volnoběhem o 500 až 700 otáček (když je zapojenej krokovej motorek tak i o 2000 otáček ) Tak nekomunikuje s origo diagnostikou ani žádnou univerzální... ale jinak abs a airbagy to ukáže.... včera při diagnostice to chvíly blikalo s kontrolkou, která nemá ani na motoru potřebný čidlo a chvíli poskakoval otáčkoměr.... Takže zkusim sehnat jinou jednotku. A teď už konečně moje otázka když nechám svůj klíč s imobilizérem a krabičkou od něj a vyměnim pouze jednotku motoru bude to fungovat ? nebo to musí bejt komplet krabička i čip z klíčku ? díky za odpověď... jinak je to super motor až na ten Sagem Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Krabička je pouze čtečka, potřebuješ jen čip z klíčku od ty jednotky kterou použiješ Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 mě zase bylo řečeno, že krabička je unikátní ke klíčku.... Citovat
Guest servisman Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Jednoduše řečeno když sháníš řídicí jednotku tak k tomu potřebuješ čip ,jak psal RH výše nebo max sehnat odblokovanou řj Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 tak a ještě doplňující otázka jak to bude s dálkou od centrálu? to bude fungovat? Citovat
Guest servisman Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 čip je v klíčku zvlášt , je to takový malý obdélníček . Záleží o jaký rok se jedná ,ale u mne to tak je. Dálka je samostatná v klíčku. Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 je to konec 98 nebo začátek 99. Citovat
Guest servisman Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 To máš jako já čip je mimo a elektronika dálkovýho je zvlášt v obalu klíče. Aby jsi to pochopil správně je to vše v klíči . Ještě by šlo poslat řj na opravu Nedostala se voda na kontakty u řj jak byly ty deště? Zkusil bych řj motoru odpojit a tím pádem resetovat . [upravil dne 29/7/14 13:19 od servisman] Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 ne nezmokla.. už jsem jí zkoušel párkrát odpojovat i přes noc a je to pořád stejný. v podstatě to to auto dělá už 3 roky co ho mám, ale vždy se zázračně samo třeba na půl roku uzdravilo Citovat
Guest servisman Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 A není náhodou chyba někde jinde ? třeba krokový motůrek či jiná čidlo na motoru. Ono občas i koroze-povlak na kontaktech dovede potrápit, chce to třeba pročistit prostříknout. Já mám tedy klid za tu dobu co mám auto jen jednou jsem měnil čidlo teploty pro řj motoru před 6-7 lety , že nedržel volnoběh chcípalo to a pak jsem měnil jen MAP senzor a to bylo preventivní. Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 všechno jsem čistil snad milionkrát. v podstatě jsem nevyměnil jenom čidlo klepání a snímač polohy plynu, ale ten sem měřil a je ok. Otázka je, proč se to nechce spojit s origo diagnostikou..... Citovat
Guest servisman Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 podle mne máš 16 pin zásuvku, třeby by to chtělo kontrolu té zásuvky třeba je nějaký ten kabel upadlý nebo je zezadu ucvaklý , taky jsem se stím už setkal Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 zkusim to zkouknout, ale abs a airbagy to normálně vidělo..... Citovat
Ferry Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 potrebujes jednotku + krabicku transponderu (natvrdo sparovano) + cip(y) z klicku ABS a airbagy maj svoje vlastni ridici jednotky a jsou mozna vyvedeny i na jine piny diagnosticke zasuvky Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 takže nejlépe kuchnout jinou xsaru, možná i xantii, protože sem někde čet že to snad u406 a 306 je jinak (zapojení tý krabičky) Citovat
Guest servisman Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Jaký auto to je je jedno jde jen o tu jen řj Sagem 96 Citovat
Ferry Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 jj u xsary je jednotka transponderu immo spolecna jeste i pro dalkove ovladani centralniho zamykani (ovsem to u noveho modelu 306 je taky, jen nevim, zda je pouzit stejny typ) takze asi radeji shanet z xsary EDIT tak dle serviceboxu je ten prevodnik immo se stejnym objednacim cislem pouze u xsary (ani u zadneho jineho typu citroena neni stejny, natoz pak u peugeotu) [upravil dne 29/7/14 15:29 od Ferry] Citovat
Guest servisman Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Ani nenapsal VIN kde by se vědělo více to pak můžeme řešit co chceme Citovat
vinorak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 vin klidně napíšu VF7N6LFYF36485598 Citovat
Ferry Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 tady ani neni VIN potreba, jak rikam, ten system immobilizeru co ma XSARA I nema zadny jiny typ auta od PSA, takze funkcni kombinaci ECU+transponder immo+cip immo shanet zas jen z XSARA I Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.