Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak moje jednotka se nejspíš zbláznila, kromě klasických nesmyslů kdy dokáže prudce hýbat s volnoběhem o 500 až 700 otáček (když je zapojenej krokovej motorek tak i o 2000 otáček :D) Tak nekomunikuje s origo diagnostikou ani žádnou univerzální... ale jinak abs a airbagy to ukáže.... včera při diagnostice to chvíly blikalo s kontrolkou, která nemá ani na motoru potřebný čidlo a chvíli poskakoval otáčkoměr.... Takže zkusim sehnat jinou jednotku. A teď už konečně moje otázka :D

když nechám svůj klíč s imobilizérem a krabičkou od něj a vyměnim pouze jednotku motoru bude to fungovat ? nebo to musí bejt komplet krabička i čip z klíčku ? díky za odpověď... jinak je to super motor až na ten Sagem

Odesláno

Jednoduše řečeno když sháníš řídicí jednotku tak k tomu potřebuješ čip ,jak psal RH výše nebo max sehnat odblokovanou řj

Odesláno

čip je v klíčku zvlášt , je to takový malý obdélníček . Záleží o jaký rok se jedná ,ale u mne to tak je. Dálka je samostatná v klíčku.

Odesláno

To máš jako já čip je mimo a elektronika dálkovýho je zvlášt v obalu klíče. Aby jsi to pochopil správně je to vše v klíči .

Ještě by šlo poslat řj na opravu

Nedostala se voda na kontakty u řj jak byly ty deště?

Zkusil bych řj motoru odpojit a tím pádem resetovat .

[upravil dne 29/7/14 13:19 od servisman]

Odesláno

ne nezmokla.. už jsem jí zkoušel párkrát odpojovat i přes noc a je to pořád stejný. v podstatě to to auto dělá už 3 roky co ho mám, ale vždy se zázračně samo třeba na půl roku uzdravilo :D

Odesláno

A není náhodou chyba někde jinde ? třeba krokový motůrek či jiná čidlo na motoru. Ono občas i koroze-povlak na kontaktech dovede potrápit, chce to třeba pročistit prostříknout. Já mám tedy klid za tu dobu co mám auto jen jednou jsem měnil čidlo teploty pro řj motoru před 6-7 lety , že nedržel volnoběh chcípalo to a pak jsem měnil jen MAP senzor a to bylo preventivní.

Odesláno

všechno jsem čistil snad milionkrát. v podstatě jsem nevyměnil jenom čidlo klepání a snímač polohy plynu, ale ten sem měřil a je ok. Otázka je, proč se to nechce spojit s origo diagnostikou.....

Odesláno

podle mne máš 16 pin zásuvku, třeby by to chtělo kontrolu té zásuvky třeba je nějaký ten kabel upadlý nebo je zezadu ucvaklý , taky jsem se stím už setkal

Odesláno

potrebujes jednotku + krabicku transponderu (natvrdo sparovano) + cip(y) z klicku

ABS a airbagy maj svoje vlastni ridici jednotky a jsou mozna vyvedeny i na jine piny diagnosticke zasuvky

Odesláno

jj u xsary je jednotka transponderu immo spolecna jeste i pro dalkove ovladani centralniho zamykani (ovsem to u noveho modelu 306 je taky, jen nevim, zda je pouzit stejny typ) takze asi radeji shanet z xsary

EDIT tak dle serviceboxu je ten prevodnik immo se stejnym objednacim cislem pouze u xsary (ani u zadneho jineho typu citroena neni stejny, natoz pak u peugeotu)

[upravil dne 29/7/14 15:29 od Ferry]

Odesláno

Ani nenapsal VIN kde by se vědělo více to pak můžeme řešit co chceme ;)

Odesláno

tady ani neni VIN potreba, jak rikam, ten system immobilizeru co ma XSARA I nema zadny jiny typ auta od PSA, takze funkcni kombinaci ECU+transponder immo+cip immo shanet zas jen z XSARA I

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...