Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar chlapi, moj milacik P 206, ktory som nahradil zaciatkom roka uplne novym koncernovym povozom, dostala do uzivania moja mlada. Auto jazdi pomenej, zvacsa tak 1-2 krat do tyzdna, teraz dokonca nejazdilo cely mesiac, boli sme na dovolenke. Je tam par veci ktore potrebujem dat dokopy a potrebujem vase rady. Rozpisem zavady:

Ide o P 206 1,4 55kW vin: VF32CKFWA47510014

1. Po nastartovani sa ozyva piskanie nejakeho remena, ked zoslapnem spojku na neutrale tak piskanie prestane, ked ju pustim znova zacne piskat. Cca rok dozadu bol meneny klinovy remen (orig. v P. servise), pocas vlhkeho pocasia zvyklo obcas piskat, ale teraz to robi i za sucha. A prestane to piskat naozaj len ked stlacim spojkovy pedal. Co to moze byt?

2. Pri prezuvani pneu som zistil ze kvapka olej z klimakompresora, na aute uz bol meneny chladic klimy. Myslite ze bude diera v kompresore alebo to moze byt len nejake tesnenie? Klimu sme zatial nepustali od kedy sa na to prislo, predpokladam ze uz to je cele vykapane. Nechat to skontrolovat a potom naplnit? Alebo naplnit a jazdit?

3. Neposlucha imobilizer v hlavnom kluci. Menil som plastovy kryt dialkoveho ovladania, pretrhnute gumove tlacidlo otvarania. Iba som prehodil cip a kluc do novej schranky. Klucom odomknem aj zamknem ale nenastartujem, toci ale nenaskoci. Nahradnym klucom bez elektroniky nastartujem bez problemov. Prosim da sa to nejak naparovat opatovne? Aky je postup? Moze to byt aj baterkou v kluci? Preventivne ju vymenim ale pripravujem sa na horsie.

4. Prosim ake diely potrebujem pre servis spojky - presmykuje a tiez praska spojkovy pedal? Lanko spojky, komplet sadu spojky (pritlacny tanier, lamera, lozisko?) a este nieco? Date mi prosim na dane VINko spravne cisla dielov? Idealne spojit s vymenou oleja v prevodovke? Ak ano dajte prosim presny typ

5. \"Hrkotanie\" v motore, jedna z kladiek na motore mam pocit ze vibruje, ako by bola zle nasadena, ked motor bezi tak vidno ako sa klepoce zo strany na stranu asi v rozmedzi 5-8mm, predpokladam ze prave to vydava taky hrkotavy zvuk z motora. Je to ta najvacsia kladka na motore uplne vlavo - uchytena 4 srobami.

b1bp1q7d.gif

Chcem nechat vymenit aj vsetky prevadzkove kvapaliny, pls date mi presny zoznam? Motorovy olej je jasny, ale necham vymenit aj chladiacu, brzdovu, v posilovaci, v prevodovke a este? Necham vymenit aj brzdove dosticky predne - uz menene asi 2-3 roky dozadu ale strasne pisku pri brzdeni.

Jo a este prosim poradte po skusenostiach nejake dobre detergentne aditivum do paliva.

Diky moc za vsetky rady!

[Edited on 25/6/14 21:31 by Saaw]

Odesláno

1. Spojkové ložisko Asi máš moc naplé spojkové lanko.

2. Jakou měl olej barvu, pokud to byl olej z klimy tak už klimu nezapneš, protože tam nemáš chladivo. Nebyl to olej odjinud?

3. Píšeš že jsi přehodil čip a klíč, a nepřehodil jsi jen ten tištěný spoj a klíč? Čip má tak 2x2x5mm a vypadá asi takto - http://www.motordiag.cz/produkt/transponderT5.

4. Doporučuju ještě gufera poloos 3121 44 a 3121 46, olej total 75w-80. Spojková sada - 2052 88

5. Té největší kladce se říká řemenice, je odpružená a odešel gumový mezikus - nová je 0515 S1. Zvláštní je že podle serviceboxu má jen tři šrouby.

Odesláno

Dakujem ti za rady!

1. Cize toto sa poriesi spolu s vymenou spojky ano? Aby som bol presny, menit si tie veci nebudem ja, ale hodim to do servisu, ja len aby som vedel co im povedat a na co sa zamerat.

2. To uz si presne nepamatam, ale pozerali sme aj okolie motora a vsade bolo sucho, kvapky sa tvorili vyslovene na kompresore zo spodnej strany. Ked som bol menit ten chladic klimy tak nasli trochu kontrastnej latky na kompresore ale povedali ze zatial to netreba riesit... tak som neriesil a je z toho kvapkajuci olej..

3. Ano blbec, ja ze immo je na cipe :roll . Uz som tu malu potvoru nasiel tak ju prehodim do noveho obalu. Netreba s tym dalej nic robit?

4. diky, a kolko toho oleja tam ide? Pls a este lanko spojky? Ake dlhe treba kupit? A su to dva samostatne diely? Lanko a samostel? Alebo to je jeden dielec vsetko?

5. Ono to v mojom aute ma asi 3 sroby, to som nestudoval :) ja len aby som vedel urcit na obrazku vyssie ze ktory diel to je, preto som napisal 4 sroby.

A este ak mozes aj k tomuto hodit nejake rady:

Chcem nechat vymenit aj vsetky prevadzkove kvapaliny, pls date mi presny zoznam? Motorovy olej je jasny, ale necham vymenit aj chladiacu, brzdovu, v posilovaci, v prevodovke a este? Necham vymenit aj brzdove dosticky predne - uz menene asi 2-3 roky dozadu ale strasne pisku pri brzdeni.

Jo a este prosim poradte po skusenostiach nejake dobre detergentne aditivum do paliva.

Moc diky!

Odesláno

1. v podstate keď to servisak rozoberie tak posúdi stav prítlačnej lamely a kožiska ak sú ko tak no vá spojka ak nie tak stačí sada na repas. ja som na 1.1i dal za spojku z opravou a z prevod. olejom ( aby nedal naspäť starý) cca. 210€ v apríli tohto roku.

3. ak si ten sivo čierny čip dal na správne miesto tak ako v starom kľúči tak to už fungovať bude a netreba nič viac riešiť.

množstvo prevod. oleja neviem spojkove lanko je buď zo samoštelom alebo bez to bez neho má tam lanko rozdelené v mieste predelu závity a maticu s ktorou sa to lanko šteluje aby lanko zaberalo v rovnakom mieste tak to musíš raz za čas nastaviť kdežto lanko z automatickým nastavením to robí samo.

prevádzkové kvapaliny si spomenul všetky a k ním treba aj filtre aby to už bolo tip top palivovy filter peľový buď z aktívnym uhlím alebo obyčajný olejový filter a filter do airboxu.

[upravil dne 26/6/14 08:54 od JakubkoSK]

Odesláno

1. Ta spojka uz je podla mna KO lebo preklzava, pri zabere napr do kopca alebo na plny plyn sa stava ze proste preklzne a vyletia otacky do nebies, cize by som to asi riesil novou celou sadou. nech je klud a pokoj.

Niekde tu na fore som nasiel ze mnozstvo by malo byt asi 2 litre.. tak kupim dve flase a servisak potom povie ze kolko realne treba. Lanko kupim aj so samostelom nech sa to nemusi nastavovat, len by som potreboval dlzku vediet (idealne kod lanka so samostelom)

Ano, len by som este potreboval idealne nazvy kvapalin a mnozstva aby som to vedel objednat z netu :)

Odesláno

LANKO SPOJKY: dĺžka 580mm

Peugeot kód: 2150EC

Starline kód: LA CL.1155 - podľa tohto kódu ho zoženieš

OVERENIE FUNKČNOSTI: potrebuješ pomocníka ktorý bude šliapať na pedál chytíš spojkové lanko a keď to pukne a zároveň to budeš cítiť aj v ruke tak to môžu byť dve možnosti buď to robí spojka alebo lanko čo znamená zdemotovať lanko od páky spojky a vyskúšať chod samotného lanka ak je ten hladký a nič nepuká tak je lanko OK premažeš ho a nasadíš naspäť a znova jeden našliapava a druhý kontroluje pričom tak že chytíš tentokrát páku spojky počas puknutia budeš cítiť ráz v ruke od tej páky je to dosť silný ráz mne sa to prejavovalo tak isto pukaním až som to otestoval a robila to spojka po rozobratí spojky bola prítlačná lamela KO a ložisko tiež ( o ňom som vedel ž dloho) a preto komplet nová spojka žiadna sada nemá zmysel v takom prípade.

v prílohe montáž /demontáž lanka.

post-46742-14109638348501_thumb.png

[upravil dne 26/6/14 09:39 od JakubkoSK]

Odesláno

OLEJOVÝ FILTER: kód peugeot: 1109CK

MANN filter: HU 711/51 x charakteristika: Nahrádza: HU 711/5 x

Vonkajší priemer [mm]: 64 mm

Vnútorný priemer [mm]: 29 mm

Vnútorný priemer 1 [mm]: 29 mm

Výška [mm]: 69 mm

POZOR! dodržať rozmery pri montáži namazať tesnenie novým olejom a kryt filtra dotiahnúť na hodnotu napísanú na kryte. vypúštacia skrutka sa doťahuje na moment 35Nm. množstvo oleja 3.3l.

Odesláno

celú spojku by som už neriešil keď ju nebudeš meniť ty a závisí to od značky či valeo luk alebo starline

CHLADIACA KVAPALINA: pri výmene buď dodržíš ten istý druh ( delené podľa farieb) alebo dáš iný s tým že vypláchneš predošlú z destilkou a to tak že vypustíš starú namontuješ späť hadicu naleješ čistú destilku zohreješ na prevádzkovú teplotu odvzdušníš doleješ znova destilku a budeš na tom chodiť cca týždeň potom proces zopakuješ no naleješ miesto destilky novú kvapalinu. teraz tam je pravdepodobne rúžová alebo zelená.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...