Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja vim ze sem to mel udelat jinak...;)

prodal jsem auto a kupujicimu dal plnou moc k prepisu vozidla.

A protoze nejsem vicemene xenofobni tak kupujicim byl z jednoho minoritniho etnika.

Dotycny to bohuzel neudelal a pri dotazu na urade co s tim mi bylo receno ze musim mit original VTP a nebo stale platit POV.

Takze mam smlouvu,kopii VTP.

Ze bych prijel domluvit dotycnemu moc realne neni protoze mam jen trvale ale skutecne misto pobytu neznam.

Auto oficialne dle me uz nejezdi protoze melo asi 2 mesice do STK.

Co muzu delat?Zrusit aspon to POV treba s nejakym cestnym prohlasenim ze vozidlo neni pouzivano?

dik za komentar a moc me nekamenujte:D

Odesláno

a máš kupní smlouvu ?

3. Zánik z důvodu změny vlastníka vozidla (prodej, darování apod.)

Tato možnost se uplatňuje při změně vlastnictví vozidla. Změnu je povinen nahlásit původní vlastník vozidla, pojistník nebo dědic vozidla a to bez zbytečného odkladu po okamžiku změny vlastnictví. Pojištění není po změně vlastníka automaticky převoditelné na nového vlastníka!

Žádost o ukončení pojištění je nutné podat písemně a to okamžitě po změně s přiloženou kopií kupní smlouvy nebo kopií velkého technického průkazu s vyznačenou změnou vlastníka.

Odesláno

Neviem ako to je v cechach ale mne tu na SVK ked som predaval pred nedavnom auto na zrusenie poistky stacila kopia odhlaseneho velkeho TP a vyplnena ziadost o zrusenie. V niektorych poistovniach ani tu ziadost nemusis vypisovat. Ale asi to zavysi od konkretnej poistovne co od teba chcu. Urcite to musi nejako ist.

Odesláno
Na základě kupní smlouvy už to právěže nejde, jak jsem letos taky zjistil. Auto musí být přihlášeno na nového majitele (stačí oskenovat VTP).

A to řekl kdo, že to nejde, a na základě čeho???

Odesláno

Kluci moja dela na pojistovne a resi to denne.nektera pojistovna pojistku nezrusi na zaklade kupni smlouvy-chce kopii VTP s prevodem na noveho(budouciho majitele).napriklad generali to tak nezrusilo.hold jedine dat vypoved k vyroci smlouvy 6tydnu predem.nebo met pojistovnu ktera akceptuje kupni smlouvu.jinak hodne dobre uskovat smlouvu skrz kancelar pojistitelu.jeste by to slo udelat,ze si nechas udelat duplikat VTP ze jsi origo stratil a prepsat jej na toho borca...a v pripade problemu atd,ze jsi jej nechal v tom aute a nevis o tom atd atd,musis si pomoct.

Jinak proc to tak nektere pojistovny nedelaji pres smlouvu je,ze si najdes levnejsi pojistovnu,napises fiktivni smlouvu a prejdes......to je ten hlavni duvod.

[upravil dne 10/6/14 16:30 od maylo22]

Odesláno

skuci:

ne neni...nebyl proveden poloprevod,ale dostal plnou moc.

Duvodem bylo to ze jsem to takhle mel stejne kdyz jsem naopak ja kupoval auto.

Majitel mi dal plnou moc a ja si vse vyridil...moc jsem z toho nadsenej posleze nebyl protoze jsem zjistil ze pan sice bydli v Plzni ale auto je prihlaseny v Praze...

Dost dobre nechapu proc v dnesni dobe VT nejde provest na jakemkoliv urade.

STejny duvod je proc jsem ten pulprevod neudelal sam.Bydlim ted na Plzni severu ale auto bylo hlasene na Plzni jihu

Odesláno

Od příštího roku to pravděpodobně bude jinak. Jinak tip pro ostatní - pokud děláte takovouhle věc na důvěru s někým, kdo moc důvěryhodný není, pojistěte si to kaucí. Chceš si vyřídit všechno sám? Nech mi tady 5tis a až to vyřídíš, dostaneš je zpátky. Sám jsem vždycky vyřízení papírů nabízel jak kupujícím, tak prodávajícím, ale většinou šlo o aspoň částečnou známost či klubovou referenci.

Odesláno

Sused riešil úplne presne identickú vec ! Len teda na SK, jednalo sa o Alfu 156 2.4 JTD, predával ju v nič moc stave (ale plne pojazdnú) za pár stoviek.

Prišli kupci ktorý mali za autom záves, a už naložené jedno auto v podobnom stave :D (podla mna prekupníci na ND). Jeden z nich bol tiež občan národnostnej menšiny. Auto zbežne pozreli, ani sa nepreviezli, ponúkli o čosi menšiu čiastku, s tým, že zoberú to hned, nechcú záruku + prepis a všetky formality si vybavia sami.

Tak aj bolo, auto vyplatili, podpísal im plnú moc na odhlášku, atď, a chlapíci zmizli.

Lenže auto ani po pár mesiacoch neodhlásili, a dovolať sa im nedalo. Poistovna PZP nechcela zrušiť, tak to urobil tak, ako to bolo popísané vyššie.

Skočil na dopravný inšpektorát, policajtovi poveda, že predal auto, spísal plnú moc na odhlášku, atd, ale ze mu volal kupujúci, ze technický preukaz stratil, a teraz si to nevie prehlásiť a jemu VTP nevydajú. Za poplatok mu policajt ako evidovanému majitelovi vystavil nový VTP, hned po vystavení si urobil odhlášku na kupujúceho. Spravil si overenú kopiju tohoto VTP už zo zapísanou odhláškou a zrušil si poistku bez problémov.

Následne zbalil originál VTP a zaslal ho prvou triedou na adresu kupujúceho. Pošta mu o tom vydala doklad. Tým pádom je krytí, a nemá čo riešiť.

Odesláno

já bych ostatním poradil jinak--udělat vždycky normální přepis a pak mít klidné spaní, prodal jsem něco aut a vždy jsem řídil na úřad já, po přepisu řídil nový majitel...;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...