Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Umi nekdo z Vas ladit variatory na skutrovi 50ccm?? Mam pomale rozjezdy,ale zase dobrou cestovni rychlost.

Tak bych potreboval poradit co a jak,na co se zamerit a co upravit.

Moje cestovni rychlost je 65 km/h,ale rozjezdy na krizovatkach jsou proste pomale :(

Mam Maxona Speed 50,sportovni vyfuk,odblokovanou jednotku,odpojeny omezovac a nevim jestli i variator je poladeny,to jsem jeste nerozebiral.

Nasel jsem jedny stranky,kde maji dobre veci i ceny - http://www.scootland.cz/

jo a najeto mam 3300 km.

[upravil dne 27/5/14 18:07 od 222johny222]

[upravil dne 27/5/14 18:15 od 222johny222]

Odesláno

a nezmeni to maximalni rychlost? Pouze rozjezdy? Berme to tak,ze ted tam mam standartni valecky a jake bych mel teda vybrat na scooterlandu?Je tam toho moc- Malossi,Minarelli,Stage 6

edit : koukam na to,uz si mi vlastne odpovedel :D

diky

[upravil dne 27/5/14 18:20 od 222johny222]

Odesláno

budou tam nejspis standartni,pochybuju,ze kdyz to ma malo najeto,ze to nekdo menil.. blbi je,ze Autokelly nepise zadny info o nich,kdyby aspon napsali vahu... :myslim

ja bych koupil na tu vymenu Piston stopper , to by mohlo stacit.

[upravil dne 27/5/14 18:30 od 222johny222]

Odesláno

Válečky prubni,ale pokud chceš odpálit z křižovatky,tak bych asi přitvrdil pružiny na spojce aby brala výše,když je motor ve vyšších otáčkách.

Taky to budu dělat.

Odesláno

než laborovat, nejlíp koupit sportovní variátor Polini nebo Malossi na konkrétní typ skůtra, výrobce tam dává ideální gramáž.

Př.: na moji Derbi (motor Piaggio 250) jsem koupil varec Malossi a byly tam v balení dvoje válečky, už si nepamatuju přesně, možná že 15g a 16g nebo tak nějak, takže člověk nemusí laborovat (jestli začínat např. 12g a neskončit až 20g) a zkoušení za něj udělal výrobce. Jde o to jestli se chce zákazníkovi do toho tolik investovat.

Kombinovat se to dá různě, třeba 3 lehčí a 3 těžší, nebo 2 lehčí a 4 těžší, dá se nakombinovat jakákoli váha, protože i 1 gram je u variátoru hodně velká změna. Při kombinování ale válečky musí být naproti sobě, aby to bylo vycentrovaný.

Odesláno

Ještě dodám, že u variátoru bývá v balení i kontrastní pružina o jiné tvrdosti, právě nejlíp dávat komplet, na kterej to odladil výrobce, pak je efekt nejlepší.

Pružiny změní okamžik, kdy začne spojka zabírat (tvrdší pruž. = spojka zabírá pozdějš ve vyšších točkách = ve vyšším výkonu a kroutáku) ale válečky udělají to, že se motor celkově dostává do vyšších otáček. Je to docela složitá alchymie, nejlíp si o tom hodně počíst na webu scootland apod.

Nejvýhodnější tuning je ale prodat slabýho a koupit silnějšího. Kdysi jsem měl Aprilii SR 50 DiTech, narval jsem do něj všechno co šlo (válec Polini 70 ccm, varec, spojka, laďák) a efekt rozhodně nebyl adekvátní financím.

Na Derbi mám laďáky + variátor a víc do toho nedám ani korunu, pak už by to nebylo odpovídající té investici. No vlastně ani tohle nebylo odpovídající :D Ale laďáky mají excelent zvuk a poloviční hmotnost a varec odstranil díru okolo 30-40 km/h, zrychluje víc a konstantně.

Odesláno

Diky za rady.Kluci myslite ze si mam k tomu objednat i toto narani?nebo se to da udelat doma na koleni?

http://www.scootland.cz/zbozi/r-p-pulley-holder-1/

http://www.scootland.cz/zbozi/r-p-blokovaci-klic-variatoru-cpi-keeway/

Scooterland,tam maji dobre navody a rady,tak jsem jim rovnou zeptal,co by mi doporucili a odepsali toto,co na to rikate?? :papa

variator :

http://www.scootland.cz/zbozi/malossi-variator-multivar-minarelli/

pruzinky:

http://www.scootland.cz/zbozi/malossi-spojkove-pruzinky-3-x-3ks-6/

Odesláno

Zkusil bych jen válečky,ze své vlastní zkušenosti mohu doporučit Dr.Pulley,dal jsem si je do Burgmana a je to hodně velká změna,velmi rychlé odpaly z křižovatky a relativně významné navýšení maximálky,nebo snížení otáček motoru při stejných rychlostech a tudíž i spotřeby.Kontrastky jsem nechal originál.

Jinak tomu nářadí,vyrobil jsem si z plocháče takové nůžky,tam kde se to rozvírá a jsou ty dva šrouby,těma držím zvon spojky a ráčnou povolím šroub a ten konec s těma navařenýma plocháčkama používám na blokování ventilátoru,ráčnou opět povolím,funguje to dobře,montáž opačně.

Jo a válečky najdeš tady.

post-984-14109637820205_thumb.jpg

[upravil dne 28.5.2014 17:00 od olda]

Odesláno

ja mam chinu,tak bych se vubec nedivil kdyby nebyly K.O. nekdo by to neresil,pac to jezdi...ale me v tom bavi se vrtat a vylepsovat.Mozna jsem si na ten odpich zvyknul,uvidim jak to rozhodim a vymenim.:papa

koukam ze nas skutraru hodne, nechce zalozit vlakno o nasich skutrech?:mrk:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...