Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak včera mi odešla do věčných lovišť brzdová deska na zadní nápravě. Potřeboval bych poradit díval jsem se k Badisakovi na eshop ale mají tam 3 druhy ATE brzdových destiček na zadní nápravu a nevím, které jsou správné :( Poradil by mi někdo které koupit? 

Jsou tam tyto typy: ATE 13.0460-2740 | ATE, ATE 13.0460-2745 | ATE, ATE 13.0470-2740 | ATE 

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, včera jsem byl u známého, aby mi mrknul na brzdy, protože máme nalítáno asi 46-47 000 km a tam jsme zjistili, že nejen destičky vepředu, ale i kotouče to mají skoro za sebou. Ale když to tu pročítám, tak je to asi vlastnost 308, trpět docela brzo na přední brzdy. Chtěl by jsem se zeptat, jaké kotouče a destičky v rozumné cenové relaci by jste mi doporučili. Rád bych, aby vydržely víc, než původní. Něco už jsem si tady přečetl a byl jsem rozhodnutý pro ATE, ale pár negativních ohlasů mne od nich odrazuje.

Upraveno uživatelem yetti1
Odesláno

Menil som to niekedy v lete min. roka. Okrem zadných kotúčov. Tie boli ešte dobré. Tam som dal iba nové platničky. Pôvodné predné kotúče mi tiež moc nevydržali. Menil som to všetko asi pri 54000km. Teraz mám 58000km a nevidím nejaké známky opotrebenia. Brzdí to ako ďas :D

Odesláno

To jsi za 3/4 roku najel 4000km? Tak to máš štěstí, že moc nemusíš lítat. Manželka těch 47000km najela za necelý rok a 3/4. To pak ty brzdy frčej:(.  Na minulým autě jsem měl zimmermanny, byl to Galaxy a spokojenost. Zkusím ty doporučované autorozvody a uvidím, co mi řeknou.

Odesláno

Ja jazdím naozaj málo, iba len keď musím (doktor, veľké nákupy a pod...) Manželka tiež. Do práce chodím peši. Kúpil som ho asi pred necelými dvomi rokmi, keď malo 45000km. Takže preto len toľko km...

Sorry, trošku :xvul

• O 2 týdny později...
Odesláno

Řeším výměnu zadních brzd na P308 sw r.v. 2009, vše komplet kotouče s ložiskem a senzorem ABS

Napsal jsem do Domanského - pro info - kotouče 9520,- desky 2383,- práce 2500,- + nabízejí slevu na materiál, když to u nich nechám udělat 20% - tedy suma nějakých 12 000,-

Napsal jsem svému mechanikovi - doporučil Fri.tech  a celková nabídka i s prací - 8200,-

Napsal jsem na autorozvody - děkuji za místní tip - Vše Brembo, nebo SNR - cena materiálu bez práce něco kolem 5500,- rozdíly minimální.. ATE bylo o něco dražší...

A tedˇ dotazy :)

Co je Fri.tech - není to nějaký šunt? na netu k tomu skoro nic není.. asi to distribuují jen po servisech samozřejmě mi to nerozepsal co kolik stojí - to mu případně ještě napíšu..

Na jak dlouho je taková výměna zadních brzd? Autorizák 2500 - to jsou nějaké 3,5 hodiny? nebo kolik si berou obvykle? 

Mohl bych je koupit u Badisáka - ale co pak? Nějaký tip na servis v Praze? kde s tím nemají problém namontovat koupené díly? Klidně jim dám trochu víc za práci..

Sám to asi nedám - zaprvé nemám kde to kloudně udělat a zadruhé jsem srab - přece jen v tom vozím děti a hrabat se v brzdách..  i když nějakou zručnost základní mám a asi to není nic složitého... 

Co to ostatní - SNR? neznám.. Brembo má zvuk - ale je každé Brembo super? nebo taky jedou na cenu..

Do autorizáku to dávat nebudu - to jsem obeslal jen pro zajímavost - jasně jsou to originál díly, ale buhví kdo to pro ně vyrábí že.. 

Díky za Vaše názory.. 

Odesláno

Být tebou koupím to u autorozvody-brembo prý dost  pískaji ale na mojem předchozím autě byly tiché ,moje nové  trw najeto cca 5tisic km a začli při dobrždování taky někdy pískat musím nato mrknout, ATE  většinou jsou lidi spokojeni.Ty značky SNR,Fri-tech,starline atd bych nedával kdo ví co to je

Servis na výměnu ti neporadim nejsem z Prahy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...