Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No, on ten typovy list neni od Cyklonů, tak záleží právě na tom, jak se k tomu technik na Stk postaví.

Když to nepůjde u nás, mám v záloze dvě Stk, kde by to mělo projít. Přesněji řečeno, už to někomu prošlo.

Ale ten technik v Blansku je hodně rozumný. Řešil jsem s ním několikrát věci ohledně přestavby, a vždy ochotně poradil.

Odesláno

Taky jsem neměl typový list přesně na nasazené originální kola, rozměr seděl, ET ale bylo 24 v typovém listu a 28 na kole, to ale nijak naštěstí neřešil. Rozměr gumy, disku, prohlídl na zvedáku, na zemi a šlo se od toho.

Odesláno

Nasadil jsem plátěnou střechu a seřídil ji. Nešlo mě ruční ovládání víka krytu střechy a tak nefungovalo ani elektrické ovládání celé střechy. Čep, na který se v kufru nasazuje klíč na kola, se protáčel v protikusu. Svrtal jsem oba díly, vyřezal závit M5, zajistil červíkem a závit zaklepnul, aby se šroubek nevytočil. A elektrické ovládání střechy už funguje. Jen mě občas podivně vrčí hydraulika. Asi je v ní málo oleje. 

Nevíte, kde se má olej doplnit?

Odesláno

Kouknul jsem na čerpadlo, a ejhle, objevil jsem nádržku na olej. Oleje bylo málo, tak jsem doplnil a čerpadlo už při stahování střechy vrčí tak jak má. Ztrácí se fridex, ne moc, ale po 4 měsících ubylo. Budu hledat, kde je problém.

Odesláno

Gratulace, že střecha stahuje. ;) 

Chladicí kapalina ubývá? Prvotně bych kouknul na chladič a pak hledal dál ... může to být třeba i mrazovka, ale to bych ti nepřál. Stojí pár korun, jen ta práce je horší. :D 

Odesláno

Pokud ti to 4 měsíce stála a trocha ubyla, těžko něco najdeš, všechno bude suché. :( 

Když není klima, na chladiči to jde poznat dobře, a to díky korozi hliníku/mědi, ale ten už jsi vyloučil. 
Pak to může být spoj, hadice, termostat. Já taky hledal, nakonec zjistil, že to je mrazovka. Naštěstí jsem měl nové čidlo množství chladicí kapaliny - rozsvícená kontrolka indikovala problém. Předtím jsem půl roku jezdil s rozsvícenou kontrolkou pořád. :D 

Odesláno

Svítila hezky červeně a já jsem pěkně zrudnul, když v Auto Kelly mi řekli, takový díl nemají a originál čidlo v Peugeotu stojí 1500 Kč. :D 

Odesláno

Dnes jsem dodělal "stahování střechy při nastartovaném motoru". Funguje  jak má. Udělám návod.

Únik chladící kapaliny je někde za motorem, za alternátorem, tam je mokro, ale nenašel jsem přesně kde. Bude to chtít zvedák, nájezdy nestačí.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Koupil jsem čistič a impregnaci na střechu. Dnes vyčištěno. Střecha je teď mokrá, tak není vidět, jestli to pomohlo, ale pěna byla špinavá hodně. Až střecha uschne, budu impregnovat.

IMG_20170525_180226.jpg

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Tak čistič pomohl, střecha je viditelně čistější, ale fleky, které tam byly už při koupi auta jsem nevyčistil. Budu dál přemýšlet, co s nimi.

Dnes jsem střechu naimpregnoval a provedl test. Tahle impregnace je dokonalá. Mnohem lepší něž předešlá. 

Odesláno
V 16. 7. 2014 at 11:00, Roman Bazi napsal:

Zřejmě jsem vyřešil problém s prasklou maticí palivového čerpadla. Hrdlo nádrže bylo roztažené a nová matice nešla našroubovat.

Matici jsem obtočil páskou, a každý týden ji trochu přitáhl, abych zmenšil roztáhlé hrdlo. Daří se to. Matice už má původní rozměr a věřím, že za týden už tam novou matici našroubuji.

post-36748-14109638742128_thumb.jpeg

Včera jsem se chtěl trochu odreagovat, tak jsem se zavřel do garáže a uklízel.

Na Cabriu jsem vyměnil relé stěrače za programovatelné. Funguje bezvadně.

A taky jsem se po třech letech pustil do výměny prasklé matice palivového čerpadla.  Zlepšovák s páskou kolem prasklé matice a její postupné dotahování pomohl. Hrdlo se stáhlo na původní rozměr, takže šla nová matice našroubovat naprosto nádherně.

V seznamu oprav zbýva poslední věc, a to výměna zámku řidičových dveří.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...