Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klimatizace/topeni nepravidelné chování

Recommended Posts

Odesláno

Říkám tomu závada pondělní cesty do práce.

Mám automatickou klimatazaci ... asi jednozonovou

Ráno když sednu do auta tak se někdy stane že netopí, režim klimatizace \"auto\" s tím jak se trochu ohřeje motor poslušně navýší otáčky ventilátoru, ale z výdechů jde pořad studený vzduch (asi trochu teplejší než je teplota venku, někdy mám pocit že dokonce trochu vlažný) bez ohledu na to jakou nastavim teplotu na displeji. Většinou stačí motor zhasnout, počkat až zhasne počitadlo kilometru a zase nastartovat. Někdy \"restart\" nepomůže. Většinou se to stává po víkendu, jenže bez ohledu na to jestli se někam jelo nebo nejelo ... mám takový divný pocit že to souvisí s otvíráním dveří u spolujezdce, pokud nebyly otevřeny, topení funguje :-)

Onehdá to během dlouhé cesty přestalo regulovat teplotu, pořád to topilo a teplota nešla stáhnout.

Nevím jaký je správný stav, nicméně někdy se stane, že po nastartování si klimatizace nepamatuje poslední navolený režim a nastaví to A/C auto, přestože tam při zhasnutí motoru byly nastaveny ručně otáčky a režim eko (hlavně se to stává těď když začlo být horko)

Jo ... a taky to momentálně vůbec nechladí ... předpokládám že tohle vyřeší kontrola potrubí a doplnění chladiva

Odesláno

hele anthraX306...ty máš moje auto...????:D:D

Tak režim AC mi sám od sebe po nastartování naskočí taky i když před tím byla klima vypnuta......:myslim:myslim

Odesláno

teď jsem koukal do manuálu a prej se to děje když dojde k výrazné změně teploty v kabině od posledního zhasnutí motoru ... takže zrovna tohle chovaní je asi v pořádku

Odesláno

Tak to by odpovídalo,ráno při jízdě do práce vekovní teplota okolo 12 nastavím režim eco a tep. 20\' a odpo když jedu domů venkovní teplota ukazuje 28\' a automaticky naskočí režim auto ( nastavená teplota je stejná od rána ), ventilátor valí naplno a postupně ubírá na intenzitě . Jinak při chladnějším počasí si pamatuje předchozí nastavení a naprosto stejně se chovala i moje bývalá 406ka.

• O 3 týdny později...
Odesláno

mam 307cc a docela me zlobi klimatizace. Tu jsem nekdy v dubnu nechal plnit. Vse je funkcni, ani na diagnostice nic nehlasi. Stejne mam nepravidelny chlazeni.

Po nastartovani zacne vse chladit a foukat jak ma, ale po par sekundach/minutach se proste ventilator vypne a nefouka ani s AC ani na ECO. Pak po par sekundach/minutach se zase vse zapne a bezi. A tak neustale dokola.

Nevite nekdo co a kde by to mohlo byt? Mam kompletni diag Lexii PP2000 tak muzu zkouset cokoliv. Ale vsechny akcni prvky jsou v poradku.

Uz opravdu nevim, cim by to mohlo byt.

Diky za rady

Odesláno

Vada v konektoru motoru ventilátoru.

Zkus v té chvíli ruční režim otáček motoru - pokud je to ten konektor, tak ventilátor nepojede.

[upravil dne 10.6.2014 13:47 od P607Olda]

Odesláno
Vada v konektoru motoru ventilátoru.

Zkus v té chvíli ruční režim otáček motoru - pokud je to ten konektor, tak ventilátor nepojede.

[upravil dne 10.6.2014 13:47 od P607Olda]

Mě také ventilátor občas přestane jít a mohu mačkat co chci a stejně nejde. Vypozoroval jsem že to dělá při velké teplotě v autě,včera bylo na teploměru 40stupnů a ventilátor nešel asi 10min,pak se rozeběhl a už zase běžel. Myslíš že to bude taky ten konektor?

Odesláno

ok, zkusim ten konektor procistit. Jinak kdyz mi ventilator vypne, tak muzu taky mackat co chci. vypinat, zapinat, menit teplotu, smer ale nic nepomaha. Jenom kontrolni otazka: Kde se nachazi ten konektor?

Odesláno

Vypadá to, že ventilátor je zleva, jakoby od kolena řidiče, ale nejsem si jist.

Vzpomínám, že je tady někde postup, jak ho vyndat a jak čistit konektor.

post-3499-14109638113505_thumb.jpg

[upravil dne 11.6.2014 12:53 od P607Olda]

Odesláno

moc se omlouvam ze jsem to nenapsal, ale mam P307CC 2.0 100kW r.v.2005

Ale je pravda, ze na noze, kdyz se opiram o tunel, tak citim docela teplo, tak se budu muset podivat, jestli se nahodou neco nepali :/

Odesláno

mě se to ted chová stejně :-( dělá to jen pokud ventilátor jede na velké otáčky, než seženu konektor, tak to v tech vedrech řeším že si nastavím 14C a dám na minimální otáčky....já už mám konektor viditelně vypálenej :-(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...