Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Při rozjezdu na křižovatce mi skočila hláška airbag faul.

Na dignostice to píše: Trvalá závada. Roznětka modulu řidiče-hladina2. Přerušen obvod.

Jak už se tady psalo tak jsem se díval na konektor pod sedačkou,kroužek pod volantem+konektory na airbagu. Všechno v pořádku. Neřešil to někdo? Jedná se o Peugeot 307

[upravil dne 15/5/14 17:22 od Koča]

Odesláno

V COM modulu (modul páček) máš prasklej kroužek.... zatím jen nalomenej a nejde ti jedna roznětka, časem se nalomí i druhá a nakonec nepůjde ani houkačka :)

Je to na výměnu celého modulu ;)

Odesláno

Neboj tam ti nic nevypadne... je to jen jeden velký konektor ;)

Jinak když si nacvakával zpátky konektory airbagu do COM modulu ( na každou stranu modulu jeden), tak je možné že si skřípl kontakty k boku a nemáš je vůbec v konektoru.. vyndej konektor a posviť tam.. uvidíš zda jsou rovně a nebo uhnuté ke straně... :) Pokud jsou rovně tak bude problém v tom kroužku.. největší problém to dělá právě v mezních polohách volantu.. a pak stačí par ms bez kontaktu a trvalá chyba tam je hned ;)

Odesláno

Takže nový poznatek. Když sundám airbag z volantu nebo odpojím konektory od airbagu pod volantem tak mi tam skočí závada

Roznětka modulu řidiče-hladina1. Přerušen obvod.

Airbag dám nazpět tak smažu chybu ale pořád tam je chyba. Roznětka modulu řidiče-hladina2. Přerušen obvod. Nevíte někdo co znamená hladina 2. Dík

Odesláno
Takže nový poznatek. Když sundám airbag z volantu nebo odpojím konektory od airbagu pod volantem tak mi tam skočí závada

Roznětka modulu řidiče-hladina1. Přerušen obvod.

Airbag dám nazpět tak smažu chybu ale pořád tam je chyba. Roznětka modulu řidiče-hladina2. Přerušen obvod. Nevíte někdo co znamená hladina 2. Dík

Děláš to doufám při odpojené baterii :myslim

Odesláno

Jo dělám to při odpojené baterce. Takže jestli to dobře chápu tak hladina jedna je levý konektor pod páčkama a hladina 2 pravý konektor. To snad bude někde zlomený drát protože kroužek jsem testoval znovu a je funkční v celém rozsahu volantu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Máš starý model nebo facelift? U starého je vlevo pod volantem někde u BSI konektor, do kterého vedou kablíky právě od airbagu z volantu. Dej VIN a uvidí se

• O 1 rok později...
Odesláno

Hledám správné téma, kde bych popsal můj příběh s chybovou hláškou "Airbag fault" na Peugeot 307 2.0 HDi 66kW 2001. Zkusím tedy zde, aby to aspoň trochu bylo dokumentované a třeba i posloužilo někomu dalšímu.

Co se stalo a jak jsem se to snažil řešit:

1/ Na desce mi delší dobu svítila kontrolka AIRBAG a AIRBAG SPOLUJEZDCE. Systém vyhozoval hlášku "AIRBAG FAULT". Rozhodl jsem se to odkládat až do té doby, kdy mi kvůli tomu nechtěli dát STK (v STK Kunratice v Praze)

2/ Zajel jsem za členem Peugeot-Clubu HonzaZ (ještě jednou mu velmi děkuji), jež mi auto zdiagnostikoval, dal spoustu dobrých rad a informací a zjistil, že problém tkví v tom, že BSI vůbec nekomunikuje s řídicí jednotkou airbagů.

3/ Rozebral jsem tedy středový tunel, abych zjistil, že kdysi dávno se v držáku na kelímky s kafem (který je přímo u ruční brzdy) někomu kafe rozlilo a zateklo přímo do konektoru řídicí jednotky airbagů. Spolu s elektrickým napětím udělala voda v konektoru rychlý proces a došlo k úplnému uhnití dvou pinů v konektoru řídicí jednotky. Opravář televizí a zkušený páječ mi sdělil, že je to vlastně neopravitelné, takže jsem začal shánět novou jednotku.

4/ Jednotku jsem sháněl dle čísla na štítku tj. 96 501 094 80 a skutečně na vrakáčích kolem Prahy nějakou našel. Nejdřív jsem jel koupit jednu na vrakoviště OPCGROUP na Kutnohorské ve Štěrboholech. Dali mi jí za 800,- Kč a dušovali se, že není vystřelená. Doma jsem jí nainstaloval do auta a kontrolky svítily stále. Zajel jsem tedy na diagnostiku k autoelektrikáři Na Bělidle na Smíchově, který zjistil, že jednotka má vystřelené snad vše, co se dá, takže je z bouraného auta. Dobrá zpráva alespoň byla, že už BSI s ŘJ komunikuje, takže chyba není nikde v kabeláži.

5/ Vrátil jsem se do OPCGROUP a jednotku jim vrátil (naštěstí mi vrátili peníze - bohužel ne už čas, který jsem s tim strávil a peníze za diagnostiku). Pokoušeli se mi do auta dát jiné Peugeoťácké ŘJ aibragů, přičemž jsme to měli přímo tam připojené na diagnostiku, ale žádná neseděla - žádná také neměla stejný kód na štítku.

6/ Další ŘJ airbagů se stejným kódem jsem našel v AutoMalčev v Rostoklatech u Prahy. Jednotku jsem tam koupil za 1000 Kč a za další stovku nechal zdiagnostikovat jen jestli není vystřelená. Nebyla, ale kontrolky svítily dál a diagnostika vypisovala hlášení řídicí jednotky, že chybí satelity atd.

7/ Poslední instance byl pro mne Autoelektrikář Přeslička v Krči. Ten za půl dne zjistil, že jednotka není přímo na můj model auta (počet airbagů atd.), ačkoliv se čísla na štítku schodují. Proto řídicí jednotka předpokládala existenci bočních airbagů atd. Já mám jen základ, tedy dva přední airbagy a dva předpínače pásů.  Pak bylo jen dílem chvíle, než přehrál software ŘJ na správný počet airbagů a napínačů pásů a bylo po problému. Nechal jsem mu za to 1500,- Kč, ale rád, protože chlapi tam skutečně umí a svému řemeslu rozumí.

POUČENÍ:

- ačkoliv sedí typová čísla jednotky aibragů (u mne 96 501 094 80), nemusí se nutně jednat o jednotku, jež má nahraný stejný počet airbagů jako Vaše auto!

- nesnažit se za každou cenu vyřešit problém po svém a zkusit svěřit auto odborníkům - mě by to hned zkraje ušetřilo čas = peníze

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...