Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Závada na grafice nebo monitoru?

Recommended Posts

Odesláno

Při koupi grafiky doporučuji nejdřív mít odsledováno, jaký typ slotu máš na základní desce. Jestli je to starší PC, klidně by mohl mít ještě i AGP slot, jinak pak můžeš koupit kartu asi jakoukoliv do PCI Express slotu nebo i do standardního PCI. Jen se obávám toho, že pokud ten obraz blbne i v BIOSu, tak nějaké přeinstalace ovladačů, které jedou jen pod Widlemi a na BIOS nemají absolutně žádný vliv, k ničemu nepovede. Obzvlášť když dosud ovladače fungovaly bez problémů a pochybuju, že na kancl PC bys, Miníku, cokoliv přeinstalovával, doinstalovával, nebo na XP v dnešní době stahoval aktualizace (aby mohla mít přeinstalace ovladačů nějaký vliv, resp. mohly být původní ovladače nějak narušeny či znefunkčněny). :)

[upravil dne 2.5.2014 10:54 od Stifler]

Guest minimaxa
Odesláno

Ovladače na to vliv nemají, slot tam je PCI Express 16, kabel jsem zkusil ručně projít, beze změny. Zkusím jiný monitor, ale pokud ukazuje vlastní menu OK, netipoval bych to na něj.

Guest minimaxa
Odesláno

OPRAVENO, napájecí kabel byl málo zasunutý do monitoru, když jsem za něj vzal, prskal, tak sem ho vytáhnul a znova zatlačil a je po rušení. Díky za rady, vyplatilo se to nejdřív vše projít.

Odesláno

tak to byla snadna oprava, trochu mi to pripomelo, nedavno jsem byl u znameho, ten mel sice kabel zapojeny do PC, zarazeny az na doraz a zasroubovany, ale po odpojeni jsem zjistil, ze jeden pin na kabelu je ohnuty do 90stupnu, tudiz bez kontaktu.

Guest minimaxa
Odesláno

Mě stalo to samé jako tobě při výměně displeje u mobilního telefonu, málem letěli do koše oba, jak dárce na displej, tak i ten opravovaný, než jsem tak učinil, spojení plochého pásku - konektor do desky jsem raději ještě jednou rozdělal a zjistil totéž, jeden z těch pidi mikro pinů byl ohnutý ;)

Odesláno

Když jsem viděl video, napadl mě hnedka kabel, protože to bylo jemné chvění jako při horším kontaktu.

Nicméně já doma mám pro všechny účely v záloze obyčejnou PCI grafiku, tudíž na takové problémy jsem připraven ... ač tedy volný kabel do monitoru bych tím neodhalil :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...