oddie Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 ...ale tak mám jednu slečnu už osm let.... A děti nechci, snad budu mít kliku a nebudou.... Počkej, až na slečnu přijdou biologické hodiny a začne chtít hnízdit Citovat
Kurt Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Se psem sice může bejt sranda, ale nezahnízdí. Ad kouření - je to v hlavě, buď jsi dostatečně silnej na to se přepnout do módu nekuřák, nebo ne. Mně se to povedlo díky tomu, že jsem veřejně slíbil, že až budeme čekat rodinu, nechám toho (naši oba kouřili doma a já to dodnes nesnáším). No a pak, když ta chvíle přišla, co mi zbývalo - shodit se před sebou i před druhýma? Kdepak, mám přece koule, to dám ne!? Teď je to nějakých 7 a půl roku. Zezačátku je největší problém volnej čas - byl jsi zvyklej si po ranním kafi zajít na cigárko a teď co? Někdo strčí něco do huby, aby mlel pantem, jinej si třeba jen vyběhne schody, atd. Ideál je vyhýbat se hospodám, aspoň pár měsíců. Citovat
godzila.01 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 ...ale tak mám jednu slečnu už osm let.... A děti nechci, snad budu mít kliku a nebudou.... Počkej, až na slečnu přijdou biologické hodiny a začne chtít hnízdit Nestraš.... Já fakt do tohohle světa nechci přivést dítě .... A navíc si myslím že bych to nedal Tetko jsem zrovna nachcípanej jako blbec, průdušky mi bolej, jsem rád že dejchám a co myslíte, přinutí mě to nekouřit ? Ne hulím statečně dál i když mi to nechutná, to je prostě konec se mnou Citovat
Vvitty Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 spíš zbaběle než statečně Když Ti to nechutná tak proč toho nevyužít? na to přestat je potřeba opravdu chtít, vlastní zkušenost. Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Máš pravdu, do tohoto světa přežraného blahobytem a plýtváním je čirý nerozum přivést dítě, lepší je počkat na nějakou příhodnější dobu, třeba válku... Citovat
godzila.01 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Nevím no... Já po dětech netoužím, dokážu si ten život užít jinak a předtsavit si ho bez nich.... Snad i ta moje to uvidí podobně Tak zbaběle no.... Prostě to nedokážu, se hodinu přemlouvám abych nešel na cigáro, ale ta chut je pak už nezvladatelná Citovat
Vvitty Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Pokud vazne chces prestat a neni to jen plkani, zacni tim ze vyhodis zasobu cigaret (pripadne ji venuj mistnim bezdomovcum, urcite budou mit radost). Je mnohem jednodussi odolat kdyz musis jit do obchodu nez kdyz musis jit jen do kapsy bundy... jenze to by musela chtit prestat i partnerka, ze.... Citovat
godzila.01 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 No ta přestat nechce, ale ta to alespon vydrží třeba celej den, narozdíl ode mne .... Tohle nezabere čoveče, jen letos jsem šel třikrát v noci dva kilometry na benzínu pro cigára.... zkusil jsem to dvakrát i zaspat, ale nemohl jsem usnout a po hodině převalování jsem se radši oblíknul a vyrazil do tmy ... Nejlepší by bylo kdyby existovala nějaká pilulka na odvykání.... Něco podobného bere jeden známý proti chlastu (je na odvykačce), když se napije alkoholu, tak se mu po těch práškách udělá neskutečně zle a kdyby toho vypil víc, tak se složí .... To kdyby existovalo na cigára to by byla krása ... Nevím no, já nechci kouřit, ale nemám sílu a vůli to překonat, když přijde chut na cigáro prostě at dělám co dělám tak neodolám .... A nejhorší je že když už se mi povede nekouřit delší dobu (několik hodin) tak ta chut na cigáro je pak tak obrovská že to co sem nenakouřil, zase rychle doženu ... No prostě hnus Citovat
Kurt Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 V tom případě vezmi 2 cigára a objednej se. Citovat
godzila.01 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Na tom byly kluci od nás, nikomu to nepomohlo.... já jsem čekal co to s nima udělá že bych na to šel taky, ale po jejich zkušenosti sem se na to vyprdnul.... Nevím tedy jestli to byla stejná společnost, ale princip přesně stejný i ty dvě cigarety ... Citovat
Kurt Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Nejde o společnost, ale o toho týpka, co to dělá - pokud bych k někomu s podobným problémem měl jít, byl by to právě Prokopjuk. Ale osobní zkušenost nemám, tak za něj ruku do ohně nedám. BTW: zdá se mi, že k tomu přistupuješ negativně - bude to chtít přetransformovat ten přístup \"stejně do nedokážu\" na \"bude super žít bez cigaret\". Citovat
godzila.01 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Taky jsem si všimnul že mám asi nějakej psychyckej blok ... Asi je to už zralý na nějakou odbornou pomoc .... Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Stačí změnit prostředí, vykašlat se na stresující práci, opustit kouřící slečnu a odejít někam jinam Citovat
godzila.01 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Jo tak leda někam do lesa .... To nejde, ani by mi to nebavilo... já stres potřebuju, jinak než ve stresu mi nebaví dělat Citovat
vendelinek Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 tak jí přemluv ať kouří ekologicky :D, to se tobě určitě chtět nebude a odnaučíš se to :D Citovat
godzila.01 Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 No to je zase výlev ..... To je sice fajn, ale žvejkat celej den se to taky nedá, na to nemám čas, chut ani náladu .... Citovat
punkac Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 takže vlastně kouřit nechceš přestat, tak co řešíš? Jestli to měl být výkřik do tmy, že si neumíš přiznat pravdu, žes trochu v této věci srabík, tak se ti to povedlo Kouřím asi od 14 s většíma či menšíma pauzama. Vždy jsem přestal kvůli nějakému vnějšímu důvodu jinému než moje zdraví.... Jednou to byla přítelkyně, jednou zdražení cigaret, jednou to že nedoběhnu trolejbus..... Abych se k tomu zlozvyku vždy vrátil, kvůli nějakému psychyckému problému.... Přítelkyně, práce a podobně..... Třeba vím, že až budu mít potomka, tak přestanu kouřit.... Klidně to říkám veřejně a tu, abych se pak nemusel stydět Citovat
godzila.01 Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 Chci přestat, ale neumím to .... nebo to prostě nedokážu.... Vždycky si říkám že nebudu kouřit, ale stejně si pak zapálím, protože to prostě už nevydržím .... V téhle věci nejsem srabík, ale velkej s*áč, protože i když chci, neumím a nedokážu si ten zlozvyk odpustit Citovat
reditel07 Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 Chci přestat, ale neumím to .... nebo to prostě nedokážu.... Vždycky si říkám že nebudu kouřit, ale stejně si pak zapálím, protože to prostě už nevydržím .... V téhle věci nejsem srabík, ale velkej s*áč, protože i když chci, neumím a nedokážu si ten zlozvyk odpustit No ve skutečnosti podvědomě přestat nechceš. Musíš v sobě cítit, že to chceš, ne si to jen říkat. Přesně takhle jsem to zkoušel já, řekl jsem si, že teď přestanu. Ale nešlo to, uvnitř sebe jsem cítil, že tomu sám nevěřím. Makám jako prodavač u mobilního grilu. Tak 10 hodin jsem na prodejním místě. Z toho čistýho času makám tak 5-6 hodin. Zbytek stojím u čumím po okolí. A čas jsem vyplňoval kouřením. Ani mi to nechutnalo, jen jsem zabíjel čas. A jednou jsem si řekl, že přestanu. A byl jsem v prdeli, nevěděl jsem, co s časem, furt jsem jen myslel na cigára. Vydržel jsem tak dva dny a běžel sem si pro ně. Protože jsem uvnitř sebe nevěřil, že to dokážu. Že dokážu to volnou chvíli v práci vyplnit něčím jiným. Tak jsem prostě hulil dál a furt myslel na to, že přestanu. A čekal na ten správný okamžik. A ten přišel. Cítil jsem, že teď to zvládnu. A zvládám to už přes rok. Musíš to cítit v sobě, věřit tomu, ne o tom jen plkat. To je na nic, to radši kuř dál, budeš mít aspoň klid. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.