midas Odesláno 22. duben 2014 Odesláno 22. duben 2014 Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co by to mohlo dělat.V neutrálu, při nastartování něco chrastí od spojky nebo převodovky a jak zmáčknu spojku tak to přestane a pak už to nedělá jen když se znova nastartuje a to ne vždy.Za jízdy vše v pořádku.Je to 1.5D.Nevím kdy byl měněn olej v převodovce,mohla by pomoci výměna oleje?Má to najeto asi 200tis.Díky za rady. Citovat
kovy_s Odesláno 22. duben 2014 Odesláno 22. duben 2014 jestli má najeto 200tis , tak olej určitě vyměň.. Citovat
straki007 Odesláno 22. duben 2014 Odesláno 22. duben 2014 To je na 99% lozisko spojky. Jedine vymena. Citovat
midas Odesláno 22. duben 2014 Autor Odesláno 22. duben 2014 Díky za rady a jak je náročná výměna ložiska?Nechal bych vyměnit už asi komplet spojku.A dá se s tím ještě nějaký čas jezdit,nebo už si mám zajistit opravu? Citovat
Fr3sh Odesláno 22. duben 2014 Odesláno 22. duben 2014 s vymenou loziska se dela i spojka a naopak, pokud tedy jsi spojku treba pred 20tis nemenil. Jezdit se stim da bez problemu, jen to bude delat vetsi a vetsi hluk Ale nic by to udelat nemelo. Citovat
midas Odesláno 22. duben 2014 Autor Odesláno 22. duben 2014 Myslel sem si že to bude ložisko na spojce,jen mě bylo divný že ložisko je v činnosti jen když se zmáčkne spojka.Nechám to celý vyměnit i s lankem spojky,na kolik to zhruba může vyjít? Citovat
peter23p Odesláno 22. duben 2014 Odesláno 22. duben 2014 no ale nakonec se ložisko rosype a prolítne přítlačákem a pak si musí člověk dát rychlokurz v řazení bez spojky:D Citovat
chrnec Odesláno 2. květen 2014 Odesláno 2. květen 2014 Ahoj, mam taky 106tku v dieslu a mam uplně stejnej problém. Občas to chrastí a při sešlápnutí spojky to přestane. Všude mi řikali že na 99% ložisko ve spojce. Už mi to takhle dělá od tý doby co sem to koupil takže asi půl roku a pořád nic jen jen je to otravný. Jen se mi ted pokazila prevodovka tak sem premejslel jestli to nemuze bejt nejak spojeny ale kdyby se pry to lozisko vysypalo uplne tak uz nezaradis nic (a me nejde jen 5ka) Samotné spojkové ložisko nové stojí od 600 do 1300 + neco za praci ale nevim nevim jestli by se to chtělo mechanikum menit spis by ti dali celou novou spojku jestli nemas nakyho kamarada Cela spojka stoji 3 - 5000 ( oneco min kdyz mas znamiho mechanika co ma slevy na autodíly nebo tak neco..) + prace Citovat
midas Odesláno 3. květen 2014 Autor Odesláno 3. květen 2014 Určitě to nechám vyměnit komplet i olej v převodovce a lanko spojky taky.Řadí to normálně tak převodovka snad bude ok. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.