Berkoff Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 Čautě, hledám informaci o tom, zda na vývod plynového turbokotle / mám vývod skrz zeď ven/ lze dodatečně namontovat koleno a posunout tím ten výfuk o cca 20 cm nahoru? Díky za jakékoli nasměrování. http://berkoff.rajce.idnes.cz/Rekonstrukce# [upravil dne 17/4/14 11:14 od Berkoff] Citovat
ferinko2 Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 Tá trubka je asi dvojitá-sanie a výfuk,či sa mýlim?Predlžiť sa dá všetko (skoro všetko :D:D) Citovat
Dave_k Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 Čím více kolen na komíně tím hůř. Potřebuješ vědět jaká je max. možná délka komínu a podle toho upravovat. Každým kolenem se ta délka skracuje tuším o 1metr. Možná by bylo lepší jej nastavit už v domě nad kotlem a vyvést jej až výš skrz zeď. Pokud je to teda možný. Citovat
Berkoff Odesláno 17. duben 2014 Autor Odesláno 17. duben 2014 Dave: asi jsem to špatně popsal, mám turbo plynový, vývod skrz zeď. venku to potřebuju jednou zlomit a ohnout nahoru. Už jsem našel že budu potřebovat T kus, aby to bylo nahoru i dolu, dolu bude odtékat orosená voda. Teď jen řeším kdo to provede /odborně/ Citovat
Dave_k Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 Jasný. Já to pochopil, ale délka komínu u jakýhokoliv kotle není neomezená. Prostě od určitý délky už nefunguje. A vím, že kolena nebo jakýkoliv ohyby a změny směru jsou pro komín problémový. Citovat
Haryk Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 http://search.seznam.cz/?q=plynov%C3%BD+kotel+dakon+duo+24+turbo+n%C3%A1hradn%C3%AD+d%C3%ADly&sourceid=szn-HP&sgId=90CohAmMQiu2zbPbpMW1zNwozi-vkipNkn4jYGLizw%3D%3D&oq=plynov%C3%BD+kotel+turbo&aq=3&thru=sug&su=c Tady najdeš návod 4 odkaz Podle způsobu přívodu spalovacího vzduchu a odvodu spalin dělíme odtahy na: · KOAXIÁLNÍ - přívod spalovacího vzduchu i odvod spalin je proveden souosým potrubím. Celková tlaková ztráta potrubí nesmí být vět.í ne. 80 Pa, co. představuje např. při pou.ití jednoho kolena celkovou délku max. 3 m. · DVOUTRUBKOVÉ - přívod spalovacího vzduchu a odvod spalin je proveden separátně. Celková tlaková ztráta potrubí nesmí být vět.í ne. 80 Pa, co. představuje např. při pou.ití dvou kolen součet délek jednotlivých dílů obou větví max. 15 m při vodorovném provedení a max. 12 m při svislém provedení a průchodu přes střechu. Citovat
Berkoff Odesláno 18. duben 2014 Autor Odesláno 18. duben 2014 Já to mám asi jednoduchý, kotel je na zdi, skrz ní jde ven odtah, venku to kouká cca 12 CM. Tj, celková délka nyní je 52 cm. Diky za info, jsem tedy v pohodě, a koleno, nebo teda spíš to T tam klidně dát můžu. Citovat
Guest Scratch Odesláno 18. duben 2014 Odesláno 18. duben 2014 hele ty k tomu nemas navod? V instalacnim navode toto MUSI byt uvedeno.... Citovat
Guest Scratch Odesláno 18. duben 2014 Odesláno 18. duben 2014 tady treba od prothermu pp-6-1-ver-8-delky-odkoureni.pdf Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.