Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Plynový turbokotel, lze dát koleno ven na tu trubku?

Recommended Posts

Odesláno

Tá trubka je asi dvojitá-sanie a výfuk,či sa mýlim?Predlžiť sa dá všetko (skoro všetko :D:D:D)

Odesláno

Čím více kolen na komíně tím hůř. Potřebuješ vědět jaká je max. možná délka komínu a podle toho upravovat. Každým kolenem se ta délka skracuje tuším o 1metr. Možná by bylo lepší jej nastavit už v domě nad kotlem a vyvést jej až výš skrz zeď. Pokud je to teda možný.

Odesláno

Dave: asi jsem to špatně popsal, mám turbo plynový, vývod skrz zeď. venku to potřebuju jednou zlomit a ohnout nahoru. Už jsem našel že budu potřebovat T kus, aby to bylo nahoru i dolu, dolu bude odtékat orosená voda. Teď jen řeším kdo to provede :) /odborně/ :)

Odesláno

Jasný. Já to pochopil, ale délka komínu u jakýhokoliv kotle není neomezená. Prostě od určitý délky už nefunguje. A vím, že kolena nebo jakýkoliv ohyby a změny směru jsou pro komín problémový.

Odesláno

http://search.seznam.cz/?q=plynov%C3%BD+kotel+dakon+duo+24+turbo+n%C3%A1hradn%C3%AD+d%C3%ADly&sourceid=szn-HP&sgId=90CohAmMQiu2zbPbpMW1zNwozi-vkipNkn4jYGLizw%3D%3D&oq=plynov%C3%BD+kotel+turbo&aq=3&thru=sug&su=c

Tady najdeš návod 4 odkaz

Podle způsobu přívodu spalovacího vzduchu a odvodu spalin dělíme odtahy na:

· KOAXIÁLNÍ - přívod spalovacího vzduchu i odvod spalin je proveden souosým potrubím. Celková tlaková

ztráta potrubí nesmí být vět.í ne. 80 Pa, co. představuje např. při pou.ití jednoho kolena celkovou délku max. 3 m.

· DVOUTRUBKOVÉ - přívod spalovacího vzduchu a odvod spalin je proveden separátně. Celková tlaková ztráta

potrubí nesmí být vět.í ne. 80 Pa, co. představuje např. při pou.ití dvou kolen součet délek jednotlivých dílů obou větví

max. 15 m při vodorovném provedení a max. 12 m při svislém provedení a průchodu přes střechu.

Odesláno

Já to mám asi jednoduchý, kotel je na zdi, skrz ní jde ven odtah, venku to kouká cca 12 CM. Tj, celková délka nyní je 52 cm.

Diky za info, jsem tedy v pohodě, a koleno, nebo teda spíš to T tam klidně dát můžu. :)

Guest Scratch
Odesláno

hele ty k tomu nemas navod? V instalacnim navode toto MUSI byt uvedeno....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...