Xantik Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Mám dotaz, kolega má 309-ku a mizí mu tam chladící kapalina. Cca co 500km doléva 1-2dcl směsi destilky s nemrznoucí kapalinou. Je to možné? Já mám 205-ku, najel jsem od bouračky 2000 km a hladinu mi to drží pořád stejnou. Jo a nikde to neteče, po dlouhém stání není nikde pod autem ani kapička. Čím to? Je možný takový úbytek. Kdyby to teklo při zahřátí, tak by to občas káplo i po dojezdu, ne? Citovat
oddie Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 A tlakuje to hadice, nebo ne? Pokud ne, tak má někde malou netěsnost, uniká to tudy, a stihne se to vypařit - po dojezdu to kapat vůbec nemusí. Citovat
Xantik Odesláno 22. září 2005 Autor Odesláno 22. září 2005 Nechápu co tím myslíš, že jestli to tlakuje hadice. Nezapomeň, že mluvíš s mulou přes auta. To jako, že by to trošinku protíkalo pod stahovací páskou a jak je chladič nahřátý, tak se to odpařuje? To by asi chtělo vyměnit ty stahovací pásky pokud je to tak, že? Citovat
oddie Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 No když jedeš delší jízdu (aspoň 50km), pak necháš běžet motor, zvedneš kapotu a zkusíš rukou zmáčknout hadici k chladiči (pozor, je horká ). Pokud je hadice měkká a jde zmáčknout, je to OK, pokud je vyloženě tvrdá (kamenná) a zmáčnkout nejde, tak je prasklá hlava nebo těsnění nebo tak něco, prostě výfukové plyny někudy jdou do vody a tlakují vodní okruh. Citovat
Xantik Odesláno 22. září 2005 Autor Odesláno 22. září 2005 Hadice je měkká, jezdí do práce cca 40km a po dojetí, když jsme se na to dívali a šahali na hadice jestli nejsou špatně upevněný, tak byly měkký a horký. Citovat
oddie Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 No, tak mu to jen někde netěsní, a únik je tak malý, že se to stihne vypařovat. Na tohle je nejlepší v servisu natlakovat vodní okruh takoým přípravkem, a kouknout, kde to začne kapat. Nebo, po dojezdu nechat běžet motor a koukat a šahat, jestli někde není mokré místo - ale spálíš se Citovat
Xantik Odesláno 22. září 2005 Autor Odesláno 22. září 2005 Já ne, a? se spálí kolega sám, každopádně dík za rady. Citovat
Xantik Odesláno 27. září 2005 Autor Odesláno 27. září 2005 Jupííí, dnes jsem na to kolegovi koukal znovu, nespálil jsem se ale odřel. Nicméně jsem našel ten problém. Malinko to kape za nádobkou na palivový filtr. Je tam kov na kov spojenej třema šroubama. Asi je v háji nějaké těsnění mezi tím. A teď dotaz, co je to za těsnění, kolik asi stojí, jaké má označení (kód), případně kde se dá sehnat. Dík Citovat
oddie Odesláno 27. září 2005 Odesláno 27. září 2005 Ňáko z toho popisu nevím, co máš na mysli. Citovat
Xantik Odesláno 27. září 2005 Autor Odesláno 27. září 2005 No je blok motoru od kterého je vývod na chlad, kapalinu, na kterám nahoře je namontována černej plastovej (nebo z čeho to je) válec ve kterém je palivovej filtr a myslím, že to slouží jako předehřev nafty, za tím je nějaký čidlo (termostat asi) a pak následuje gumová hadice ke chladiči. Hadice je napojená na kovový blok, kterej je zřejmě přes těsnění připevněn třema šroubama za ten palivovej filtr. Je tam kov na kov a tři šrouby, pak až je vedení gumovou hadicí ke chladiči. Škoda, že nemám fotku, zakroužkoval bych to. Zkusím na netu najít nějakou fotku motorovýho prostoru a pokud najdu tak Ti ji pošlu. Dík Citovat
oddie Odesláno 27. září 2005 Odesláno 27. září 2005 Jo už vim. To má dost novou, tu 309-ku, tenhle typ filtru přímo na termostatu je až od modelu 93. Jmenuje se to těsnění tělesa termostatu, číslo ti najdu, stojí cca 50,-Kč. A nebo to může ukázat v pažoutu na mikrofiši... Citovat
Xantik Odesláno 27. září 2005 Autor Odesláno 27. září 2005 Mám pocit, že říkal že je to r.v. 92, ale hádat se nebudu, neviděl jsem papíry. Tak to je v poho ta cena. Není v tom žádná záludnost a zvládnem to vyměnit sami, předpokládám, že se sundá nasávání mezi vzduch filtrem a motorem a pak se to povolí a vymění. Samozřejmě při vypuštěné chlad. kapalině. Šrouby jsou pěkně jetý, tak doufám, že to povolit půjde. Citovat
oddie Odesláno 27. září 2005 Odesláno 27. září 2005 No záludnost v tom je - ty šrouby bývaj zaoxidovaný, a dost často se utrhnou. A maj trochu atypickej rozměr - M7. Citovat
Xantik Odesláno 27. září 2005 Autor Odesláno 27. září 2005 Stříknu tam trošku takový tý sračičky na povolování rezlích šroubů a snad budem mít štěstí nebo pech a prácí se sháněním těch šroubů. Citovat
Xantik Odesláno 27. září 2005 Autor Odesláno 27. září 2005 Jo a ta cena za ten díl je pří u Peugeot nebo v nějakým jiným kaufu. Hledám ne netu u AUTOKELLY, ELIT a zatím to nikde nemůžu najít. Citovat
Xantik Odesláno 6. říjen 2005 Autor Odesláno 6. říjen 2005 Čoveče Oddie, včera kolega vytvedl v Peugeotu to těsnění a než to rozdělám, tak se radši zeptám. Nějak se mi nezdá tvar. Je takovej oválnej, jestli chceš tak to vyfotím mobilem a pošlu na mejl. Tvar toho bloku je spíš kulatej a šrouby jsou umístěny do trojůhelníku, kdež to u toho těsnění jsou šrouby umístěny excentricky. Citovat
oddie Odesláno 6. říjen 2005 Odesláno 6. říjen 2005 No vyfo? to, a taky vyfo? v motoru to místo a označ, který těsnění to má být - kde je. Podle toho tvého popisu není úplně jasné, které to mělo být. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.