Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,potřebuju poradit... když je chladný motor,tak to vždycky cvrliká,nejen při volnoběhu,ale i při jízdě... jak se dostane teplota nad 70,tak to přestane... nedávno se dával nový klíňák,protože starý prasknul a na řemenici se dělaly rysky a jsou pořád stejné. Díky za odpovědi.

PS:Tak mě napadlo,jestli to nemůže dělat napínací kladka...

[upravil dne 8/4/14 20:01 od Tom93]

Odesláno

Koupil jsem sprej na klínové řemeny a zdálo,že je to dobré... ale při každém novém startu to začne cvrlikat znova a eště víc než předtím a když tam zase stříknu ten sprej,tak to přestane a tak je to furt dokola...

Odesláno

Právěžě řemen od DAYCO tam je... a mýdlo jsem zkoušel,to vydrželo ještě kratší dobu(cca 15 sekund,pak to začlo cvrlikat znova).

Odesláno

Musíš najít reálnou vadu např:

- kladky nejsou v ose

- některá kladka nebo řemenice hází

- unavenej automatickej napínák

- nefunkční volnoběžka

- dvouhmotová řemenice má větší rozkmit než má mít

- neočistil jsi dokonale řemenice před namontováním nového řemenu

- nesprávně napnutej řemen

- nevhodná délka řemenu (někteří výrobci dělají ty řemeny +- 2 mm)

- opotřebované řemenice - musí se na nich srazit ty špičky jinak řemen nazapadne celkou plochou

.....

Odesláno

Ok,ok,podívám se na to... jen je zvláštní,že starý řemen ani nepípnul a to mohla být zima nebo horko,chladný nebo zahřátý motor... Zatím díky.

Odesláno

Ten starý praskl proto,protože se v něm udělala malá dírka( nejspíš od kamínku... nemám kryt pod motorem...) a ta se zvětšovala,až to jednoho dne prdlo... Myslel jsem,že tady je samonapínací systém,že si to ta kladka napne sama... Já jsem to právě nedělal sám,nejsem zas až takový znalec,kámoš automechanik mi s tím pomáhal.

[upravil dne 12/4/14 23:12 od Tom93]

Odesláno

No předpokládám, že máš obvyklou sestavu - tedy automatický napínák + napínací kladku. Tou to napneš nahrubo tak aby ses dostal mezi rysky na sutomatickém napínáku... pokud bys tam dal jen řemen tak to asi bude dost mimo.

Odesláno

U mňa to začalo rovnako, najskôr popiskovanie remeňa pri štarte, časom to naberalo na intenzite, až to raz skončilo roztrhnutím klinového remeňa, ktorý mi automatický napínák zhodil, lebo kladka na ňom bola vyosená smerom nahor. Po nahodení remeňa a naštartovaní bolo vidno ako sa pomaly práve od neho po drážkach remeníc posúva, až kým ho nezhodilo... skončilo to výmenou, cenovo to bolo do nejakých 70e :)

Odesláno

Aha,tak o tom jsem nevěděl... mě kámoš přesvědčoval,že je tam jen jeden napínák...Ale každý se někdy zmýlí. Mohli by jste pls postnout obrázek,kde je vidět ta napínací kladka?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...