Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poté, co mi někdo na zahradě u baráku vykradl karavan jsem se rozhodl, že do něj pořídím alarm. Nejprve jsem myslel, že bych koupil jen nějaký obyčejný, např. jak mám v 405, který při otevření dveří nebo po zjištění pohybu ultrazvukovými senzory spustí sirénu, ale teď jsem na aukru narazil na alarm, který disponuje i funkcí GPS a dá se zapnout i přes mobil apod... Např zde: http://aukro.cz/auto-alarm-gps-gsm-lokator-tracker-sms-gprs-znacka-i4121654290.html. Nemáte někdo s takovýmto čínským alarmem zkušenosti? Případně nemontuje tu někdo alarmy do aut? Díky za rady :)

Odesláno

Tak nepředpokládám, že nějaký vocas, co si leze do karavanu pro autoradio a digitalni hodiny jí bude mít. Nejde mi o to, abych mohl karavan sledovat kde je, pochybuju, že by mi ho někdo ze zahrady odtáhl, parkuju před ním auto, tak to je téměř vyloučené, ale o to, že když do něj zas někdo poleze, alarm mi napíše sms a já tam můžu přijet.

Odesláno

alarm s GSM určitě ;) Záleží kolik do toho chceš zainvestovat... pokud nějak neřešíš rozpočet, podívej se na Jablotron...

Odesláno

Jablotron bych rád, ten mám i v té 405, ale co jsem tak rychle koukal, ceny jsou kolem 7000-8000 Kč a to už je zbytečně moc, proto se ptám na nějakou tu čínu, jestli to v rámci možností funguje, nebo je to zbytečně ztracenej čas za montáž a pak to akorát žere baterku...

Odesláno

Ta cena na ebay je parádní, ale teď jsem zjistil, že to nemá ultrazvukové senzory, ale jen otřesové čidlo a to by asi v zaparkovaném karavanu nebylo úplně spolehlivé, tak ještě někde kouknu po alarmu s ultrazvukem a GSM

Odesláno

Podotýkám, že pro tyto účely bych se taky zajímal o provozní podmínky. Přecijen elektronika v mrazech může selhávat. Proto bych se zajímal o něco, co má napsáno aspoň -20st.C. My ve firmě musíme montovat zařízení do -35st.C. A mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že už při -10st.C nám jeden z typů modemů a některá další elektronika uměla selhávat. Rovněž kondenzace vlhkosti na tištěných spojích může být problém. A číňan tišťáky zrovna dvakrát nelakuje...

Takže obecně... fakt na provozní podmínky u elektroniky pozor.

Odesláno

Já tuhle zkušenost nemám. Děláme docela Rusko a problém je se startem třeba v -30, ale jakmile se to nahodí a po nějaké době stabilizuje tak nebývá problém. Tedy myšleno s trvalým provozem. Dělali jsme i nějaké mrazové testy a pod. a ve chvíli kdy už to jede tak to nezlobí, když to máš v mrazu zapnout tak problém jsou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...