klakson23 Odesláno 9. říjen 2014 Odesláno 9. říjen 2014 Tak dneska destičky vyměněny (přední i zadní). Najeto mám 65000 km. Kotouče nejsou potřeba měnit, prý mi ještě vydrží. Jen mi nikdo neřekl, jestli musím nějak ze začátku opatrně brzdit, jak jsem byl zvyklý u předchozího auta (než si destičky sedly cca 200 - 300 km) Citovat
HonzaZ Odesláno 9. říjen 2014 Odesláno 9. říjen 2014 Jj, jako u všech aut. Brzdit s citem, než se destičky usadí. Citovat
klakson23 Odesláno 9. říjen 2014 Odesláno 9. říjen 2014 takže automatická ruční brzda na to nemá žádný vliv? Citovat
HonzaZ Odesláno 9. říjen 2014 Odesláno 9. říjen 2014 Automatická ručka by měla fungovat při zastavení, ne? Jinak co se týká destiček a kotoučů , funguje úplně stejně jako mechanická ručka. Citovat
klakson23 Odesláno 9. říjen 2014 Odesláno 9. říjen 2014 No já jsem právě nevěděl, jestli je problém při automatické brzdě, že když se zatáhne, jestli moc tlačí destičky na kotouče a nemůžou se nějak pohnout. Jsem opravdu jen uživatel a proto se raději ptám. Takže děkuji za bleskové odpovědi... Citovat
maraaa Odesláno 24. únor 2015 Odesláno 24. únor 2015 Byl jsem v servisu na prohlídce po 2 letech (najeto 31 tis. Kč). Museli mi měnit zadní destičky - prý se špatně vracela brzda na jednom kole a jednu destičku to prostě "ojelo". Vyčistili a promazali mi všechny brzdy. Přední destičky jsou prý na 50%. Citovat
mirohrob Odesláno 25. únor 2015 Odesláno 25. únor 2015 Automatická ručka by měla fungovat při zastavení, ne? Jinak co se týká destiček a kotoučů , funguje úplně stejně jako mechanická ručka. Tak to vôbec nie je pravda. Pri automatickej či elektrickej ručnej brzde sa rozbiehaš ako keby si mal zatiahnutú ručnú brzdu a až po rozbehnutí Ti ju elektronika uvoľní. To musí nutne viesť k väčšiemu opotrebovaniu toho kotúča a doštičiek, ktoré sa toho zúčastňujú. Citovat
HonzaZ Odesláno 25. únor 2015 Odesláno 25. únor 2015 Když myslíš, ale toto bylo napsáno v jiné souvislosti, přečti si to celé ještě jednou. O opotřebení jsme se nebavili. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 8. duben 2015 Odesláno 8. duben 2015 Zdravim, dnes som bol u znameho v pneuservise na vymene pneu (zimne -> letne) samozrejme skontroloval mi aj oblozenie/kotuce a zistil, ze predne maju tak 30% a zadne su takmer zodrane najtensia ma cca. 1-2mm (ta najhorsia je lava zadna vnutorna dosticka), ostatne zadne tak 3 mm. Mam najazdenych len 51tis.km... Mam automat, avsak nejazdim brzda-plyn, tempomat vyuzivam co najmenej, cez zimu deaktivujem automaticku ruc. brzdu, zataz v kufry minimalna, a toto je vysledok? Tak som u neho objednal komplet dosticky na vsetky kola zn. Textar... vraj celkom kvalitne... Citovat
veldik Odesláno 9. duben 2015 Odesláno 9. duben 2015 (upraveno) Myslim, ze ten tempomat mozes kludne pouzivat - nebrzdí. :-) Upraveno 9. duben 2015 uživatelem veldik Citovat
Milhaus65 Odesláno 9. duben 2015 Odesláno 9. duben 2015 Nezdokumentovaná vlastnost, nikdo o ni nic neví, dotaz na vyšší místa a technická základna. U 508 s AM6 se při rychlosti nad 110km/h lehce zahřívají zadní brzdy, víc než přední, chtěl jsem napsat bezdůvodně, ale asito tak bylo myšleno. Neprší-že by nechalo zadní kotouče ESP občas utřít, teplota okolí je jedno, zátěž auta taky. Moje vlastní pozorování, strávil jsem s tím dost času. Zadní desky se sjedou o 20-30% rychleji než předky Citovat
PeugeotHDi Odesláno 10. duben 2015 Odesláno 10. duben 2015 Ved to.... sam som bol prekvapeny, ked mi to v servise ukazali ako mam zodrane zadne platnicky...doporucuju okamzitu vymenu... brzdove platnicky zn. Textar som teda objednal aj na predok...a uz ich mam... snad je to dobra znacka, ziadne maslo.... Citovat
merlin99 Odesláno 10. duben 2015 Odesláno 10. duben 2015 (upraveno) Textar je celkom ok, zial tie brzdy vzadu nemate len vy, aj zahranicne fora s tym hlasia "problem". Peugeot sa tam tvari ze vsetko ok, ze to je automatickou brzdou:) Zakaznik sa postazuje , zaplati nove platnicky a fici.sa dalej... Upraveno 10. duben 2015 uživatelem merlin99 Citovat
PeugeotHDi Odesláno 16. duben 2015 Odesláno 16. duben 2015 Zdravim, tak uz mam vymenene platnicky na vsetkych 4 kolesach...vymena pri 51 330 km... zadne mali cca.1-2mm, predne boli este celkom ok cca. 4-5mm. Co ma pri vymene prekvapilo: nemam ani na jednom kolese snimac opotrebovania platnicky. V krabici s novymi platnickami zn. Textar (kompatibilne aj pre 407ku, 5008, C5ku..atd) boli aj snimace s kablikmi a ked zhodil mechanik stare predne platnicky, tak nikde ziadny kablik ci pripojenie na platnickach...Zvlastne... Citovat
stefano Odesláno 16. duben 2015 Odesláno 16. duben 2015 Len pre info, ja mám pripojenie len na ľavom prednom kolese. Citovat
jarda20 Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Ahoj všem, může mi prosím někdo znalý poradit s výměnou zadních brzdových destiček ....... Jde mi konkrétně o problém s automatickou brzdou, stačí před výměnou deaktivovat systém automatické brzdy v menu mezi budíkama, vyměnit destičky a opětovně aktivovat systém automatické brzdy. Jinak řečeno je nutné bezpodmínečně demontáž a montáž destiček řešit přes diagnostiku. Děkuji za odpovědi. Citovat
HonzaZ Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Ahoj, v servisním manuálu se píše, že se musí diagnostikou uvést el. parkovací brzda do demontážní polohy. Kolega měnil také zadní destičky u el. park. brzdy na C5 X7 a v manuálu se psalo to samé. Normálně ji deaktivoval v menu PP a lanko šlo demontovat bez problémů. Možná se to tam píše z důvodu, že u některých aut nejde deaktivovat parkovací brzda v menu PP. Citovat
jarda20 Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 (upraveno) Díky za odpověď, také si myslím, že by problém neměl být, v PP mě systém aut. brzdy jde vypnout. Mám najeto 53 tkm a zadní asi 2mm, takže vyměnit (přední ještě vydrží cca 10 - 15 tkm). Ptal jsem se ze zvědavosti ve dvou neznačkových servisech (upozornil jsem na aut. brzdu a diagnostiku), shodně, že výměna není problém. Ještě taková úvaha ..........., jestli při nových deskách bude stejná síla systému aut. brzdy na kotouče (stejný brzdný účinek). Mám na mysli jesti to umí automatycky nastavit sílu v závislosti na opotřebování destiček .... asi ano. Upraveno 23. duben 2015 uživatelem jarda20 Citovat
HonzaZ Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Síla bude vždy stejná, nezávisí na tloušťce destiček. Jen pro zajímavost, mám najeto cca 61 tkm, mám manuální ručku a také zadní levá vnitřní destička je sjetá prakticky na plech. Ostatní OK cca 3 mm. Takže to asi nebude problém el. parkovací brzdy, ale prostě typu auta. O víkendu se chystám komplet na brzdy. Budu měnit zadní kotouče i destičky a pokud budu mít čas, tak i komplet přední. Kotouče by možná ještě vydržely, ale radši vyměním vše. Od Badisáka mě to komplet vyšlo něco málo přes 6 tisíc, takže není co řešit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.