JirkaK. Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 Zdravím kolegy, chtěl bych se zeptat moudřejších na radu. Pořídil jsem si 308, 1.6, e-HDI, 3 roky stará. Má systém start-stop, ale zatím jsem nezaregistroval, že by se aktivoval. Při vyřazení rychlosti a uvolnění spojky při cca 25km/h třikrát problikne modrá ECO kontrolka na palubovce, ale motor stále běží. Chtěl bych se poradit, zda je možné nějak ověřit funkčnost tohoto systému. Když jsem auto kupoval, byla vybitá baterka - v nějakém článku jsem četl, že se systém nemusí vždy aktivovat, zejména při nedostatečném nabití baterky. Nicméně od té doby už jsem ale najel 100km+, auto startuje perfektně, nic co by ukazovalo na slabou baterku, při běžícím motoru napětí je přes 14V. Za každou radu budu vděčný. Díky Jirka. Citovat
Mishanthrope Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 Blikání kontrolky signalizuje, že systém je aktivní, ale nejsou splněny podmínky pro vypnutí motoru, jako např. venkovní teplota nebo dostatečné nabití baterie, což asi bude tvůj případ. Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 pokud i přesto to nepujde asi bude vadny spojkovy spinac ale to muzes vyzkoušet tak ze vyzkousis jestli ti funguje tempomat Citovat
JirkaK. Odesláno 28. březen 2014 Autor Odesláno 28. březen 2014 Tak teplota byla cca 15 stupňů (nemám tušení, kolik je dost ), auto na semaforech samozřejmě stálo. Spojkový spínač asi špatný nebude (tuším, že pak by se ani nerozsvítila ta kontrolka?). Dám mu ještě nějaký čas, uvidíme, asi to fakt bude tou baterkou. Dík ta tipy. Citovat
Mishanthrope Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 a hlavně auto musí uplně stát. To musí jen u automatu, manuál ho vypíná při rychlosti pod 20 km/h a vyřazené rychlosti. Citovat
PietroPE Odesláno 3. duben 2014 Odesláno 3. duben 2014 Mal si zapnutý pás, keď si jazdil? Start-stop nefunguje pri nezapnutom bezpečnostnom páse. Čo sa týka teploty, systém sa vypína ak je menej ako -5 alebo viac ako 30 a súčastne je pustená klíma. Taktiež, ak je rozdiel teploty v interiéry a teploty, ktorú si nastavíš na klíme veľký (sorry, neviem presne ten rozdiel) tak sa systém vypne. Okrem toho spomínaný pás, otvorené vodičove dvere a tiež slabá batéria. Prípadne, ak je ešte studený motor, nemusí sa systém spustiť (aj keď to je skôr výnimka...aspoň v mojom prípade, mi stačí prejsť pár metrov a na prvom semafor pekne stíchne). Citovat
JirkaK. Odesláno 3. duben 2014 Autor Odesláno 3. duben 2014 Dík za odpověd. Zdá se, že to bude opravdu tou autobaterií. Po zaparkování má cca 12,4V, ráno už jen 12,1V a na těch to zůstane do dalšího nastartování. Alternátor dobíjí na 14,2V. Pás zapnutý mám vždy, moje 308 má tak hnusný zvuk signalizace rozepnutého pásu, že to bez pásu prostě nejde Klima byla vypnutá, 15 stupňů venku, dveře normálně zavřené. V době, kdy jsem to zkoušel, tak už jsem měl za sebou 30 km, takže motor studený nebyl. Takže jediné, co mi z toho vyplývá, že asi budu muset dát novou baterku, protože ani po 30 km se dost nedobije, aby se ten systém aktivoval. Citovat
PietroPE Odesláno 3. duben 2014 Odesláno 3. duben 2014 Možno by stálo za to sa zastaviť na diagnostiku v Peugeote....všeobecne sa ten systém označuje za dosť spolahlivý, možno to fakt bude len tou baterkou....držím palce...daj vedieť, ako si dopadol. Citovat
Paulz Odesláno 4. duben 2014 Odesláno 4. duben 2014 Dík za odpověd. Zdá se, že to bude opravdu tou autobaterií. Po zaparkování má cca 12,4V, ráno už jen 12,1V ani po 30 km se dost nedobije, aby se ten systém aktivoval. Já by jsem teda první autobaterii dobil nabíječkou. 30 kilometrů je málo na dobití. Citovat
Danny85 Odesláno 8. duben 2014 Odesláno 8. duben 2014 Jak už tu bylo řečeno, systém vypne motor jen pokud jsou splněny všechny podmínky pro bezpečné vynutí. Tedy: venkovní teplota - teplota motoru/vody/oleje není až tak důležitá, nám se motor vypne i po necelém kilometru od prvního nastartování úroveň \"komfortu\" na klimatizaci - pokud není v nějakém rozumném dosahu od nastavené hodnoty, tak se motor nevypne rozepnutý bezpečnostní pás a nedovřené dveře řidiče úroveň nabytí obou baterií - jak hlavní autobaterie, tak vysokokapacitního kondenzátoru, který se dobíjí regenerativním brzděním a používá se pro opětovné nastartování motoru tlak v brzdovém okruhu - to je spíš záležitost až po vypnutí motoru, kdy tlak v brzdách stačí na 2-3 povolení a opětovné sešlápnutí brzdy, například když jedu z kopce v koloně a neustále se skokově brzdí při popojíždění V příručce ještě píší něco o zapnutém odmlžování či posilovači řízení, ale to nemám odzkoušeno. Jinak tam taky píší, že pokud je něco se systémem STOP&START v nepořádku, tak bliká a pak svítí kontrolka ECO OFF na tlačítku vypnutí systému vlevo dole vedle volantu. Ale pokud se ti rozbliká modře na přístrojovce, tak to by mělo být vše v pořádku, jen není splněna nějaké ta bezpečnostní podmínka. Také se mi už několikrát stalo, že dojíždím na křižovatku, čekám na vypnutí motoru a jsem odměněn jen modrým zablikáním. To se mi stávalo hlavně, když jsem s autem jezdíval opravdu krátké trasy, na nákup a zpět, třeba každý den jen pár kilometrů. Chtělo to pak trochu delší vyjížďku, aby se srovnala baterka a bylo vše OK. Citovat
klm16 Odesláno 14. duben 2014 Odesláno 14. duben 2014 Zdravím mam tiez otazku.... Chystam sa kupit 308 e-Hdi, pri skusobnej jazde sa mi motor nevypol... (perdpokladam ze tiez bateria auto asi dlhsie stalo v servise) Avsak ked pozeram fotky tak mi tam taktiez chyba tlacitko na zapnutie / vypnutie systemu start stop... kde sa tooto tlacitko nachadza ? Musi sa nachadzat ? je system vypnutelny ? Citovat
JirkaK. Odesláno 15. duben 2014 Autor Odesláno 15. duben 2014 Ahoj, tlačítko pro aktivaci/deaktivaci Start&Stop je na levé straně pod volantem, přesně jak je zobrazeno na obrázku - u pojistkové skříně, vedle nastavování naklápění světel. Jestli tam být musí, to netuším, já ho tam mám. [upravil dne 15/4/14 08:26 od JirkaK.] Citovat
klm16 Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 celkom zaujimaveze auto ktore chcem kupit ho tam nemaa pritom je to E-Hdi aj podla vinka :/ Citovat
Paulz Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 Možná to dobře nechápu, ale tam chybí to tlačítko ECO Off co vypíná a zapíná Start stop? Citovat
klm16 Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 presne tak .... Na aute ktore chcem kupit nieje, ale motor ma oznacenie E-Hdi aj podla VINka vsetko sedi Citovat
Paulz Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 To vypadá jako vyrobené ze dvou aut-motor+VIN a zbytek. Pokud je tam start stop- tlačítko deaktivizace by tak určitě mělo být. [upravil dne 15/4/14 12:33 od Paulz] Citovat
Mishanthrope Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 Je to docela divné . To auto je nové? Pokud ne, bral bych to jako signál, abych se mu obloukem vyhnul. Citovat
Danny85 Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 Tak asi není nic jednoduššího, než se zeptat čím že se stopStart vypíná. Občas to člověk může chtít někdy vypnout (myslím že v manuálu o tom něco píšou, ale nikdy sem nepotřeboval). A pak ještě, když dojíždíš na křižovatku, nebo na místo kde očekáváš že se motor vypne, a nestane se tak, tak na přístrojové desce někde v budíkách (záleží na verzi) bude blikat modré ECO. To může být také vodítko ke zjištění jestli tam ten systém skutečně je. Citovat
Mishanthrope Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 Přesně tak, ta modrá kontrolka by měla monitorovat vypnutí motoru, případně blikáním, že je systém neaktivní z výše uvedených důvodů. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.