Přejít na obsah

JirkaK.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli JirkaK.

  • ID člena 46413
  • Hodnost
    Mám víc než 10 odpovědí :-)

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2011

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    -
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

  1. JirkaK.

    Větráček fouká teplý vzduch

    Díky za zprávy a tipy, zkusím kouknout na ty klapky, jestli něco neuvidím. Každopádně s topením to určitě nesouvisí, fouká to teplý vzduch už po nastartování, když je motor studený.
  2. JirkaK.

    Větráček fouká teplý vzduch

    Díky za zprávu, úplně mě to nepotěšilo, ale zdá se, že se s tím budu muset naučit žít
  3. Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Mám 308, parkuju u práce, mám auto celý den na sluníčku. Od nastartování po celou dobu jízdy (+/- 40 km) fouká do kabiny teplý vzduch, přestože mám teplotu nastavenou na LO (nejnižší), i když je venku třeba jen 15-18 stupňů. Když zapnu klimu, nechám auto vychladit, pak jí vypnu, po chvíli začne opět foukat teplý vzduch. Nicméně pokud nesvítí sluníčko a auto není "vyhřáté", fouká normálně studený vzduch. Netušíte prosím, co by to mohlo způsobovat, či jak se toho zbavit? Díky za tipy. Jirka
  4. Díky za tipy, zkusím prověřit.
  5. Jsem si celkem jistý, že v měřáku problém není. Chvíli před autobaterií jsem měřil baterii (6V) v motorce, tam byla hodnota 6.5V.
  6. Baterie ještě nemá 4 roky, ale řekl bych, že s ní není problém, baterka mi přijde v pořádku. Zaráží mě to napětí při nastartovaném motoru ....
  7. Zdravím vespolek, chtěl bych poprosit zkušenější o radu. Náhodou jsem o víkendu změřil baterku - v té době byla po cca šesti studených startech, bez jízdy, jen popojíždění z garáže a zpět. Baterka měla 12,15 V. Při nastartovaném motoru bylo pak napětí cca 12,6V. Když jsem dnes přijel z cesty 2x40 km, baterka při vypnutém motoru měla 12,5 V, po nastartování opět 12,6 V a hodnota se už nezvýší. Jsem si celkem jistý, že před cca rokem dobíjení při nastartovaném motoru dávalo cca 14 V. Nepozoruji ale žádný problém, starty naprosto v pohodě, všechna elektronika bez problémů funguje. Chtěl bych se poradit, co by mohlo být špatně ... alternátor evidentně dobíjí, ale je mi záhadou, že najednou místo 14 V dává jen těch 12,6V. Netušíte někdo, co by mohlo být špatně, kam koukat, kde hledat problém? Díky za tipy. Jirka
  8. Ahoj, jezdím denně 2x35km, sice trasa město - mimo město - vesnice - mimo - zase vesnice ..., ale těch 10 min rychlostí 70km/h + bych měl jet alespoň 1x denně určitě. Nepovedlo se mi zatím nějak rozpoznat, jestli regenerace probíhala, snad jen asi 2x za 5000 km co mám najeto, při dojezdu domů, po cca 3 posledních km v minimální zátěži a standardní minutce dochlazení turba, i po vypnutí zapalování stále běžel ventilátor - jestli by to mohlo znamenat, že regenerace probíhala, netuším. Ostřejší jízdu už jsem zkoušel po prvním výskytu té hlášky, zdá se že bez většího účinku. Takže zdá se, že se asi té diagnostice nevyhnu. Díky za odpověď. J. [upravil dne 30/7/14 20:44 od JirkaK.]
  9. Ahoj, díky za odpověď. Zkusím tedy servis, jestli tam něco zjistí. Spíš mě jen zajímalo, co čekat - jestli např. bude v háji jen nějaké čidlo, nebo jestli se mám bát, že odchází celý filtr. Jirka.
  10. Zdravím vespolek, chtěl bych poprosit o radu - během posledních 500 km se mi cca 5x stalo, že na display problikla zpráva \"Risk of particle filter clogging\", při tom se ozve písknutí a na displayi mezi budíky se zobrazí oranžový trojúhelník. Ta zpráva a trojúhelník tam zůstanou cca 2 sec, pak zmizí a i když v menu dám diagnostiku, zobrazí se jen No Fault. Nevíte, v čem by mohl být problém? Četl jsem, že když je problém s chybějící kapalinou pro FAP, nebo když opravdu hrozí ucpání, tak zůstává trojúhelník rozsvícený a chybová hláška v diagnostice ... Pokud to má nějakou souvislost, většinou se to stane, když mám nohu z plynu a pak začnu akcelerovat do kopce. Budu rád za každý tip, v čem by mohl být problém. Díky Jirka.
  11. JirkaK.

    Start&Stop na 308 1.6, E-HDI

    Zdravím vespolek. Start&Stop na té mé 308 začal konečně fungovat, asi čekal na sluníčko Chtěl bych se ještě zeptat, jestli nevíte, jak je řešeno při aktivovaném Start&Stop turbo? Jde mi o to, pokud např. pojedu po dálnici, turbo v zápřahu a dojedu kolonu, když se mi aktivuje Start&Stop a vypne se motor téměř okamžitě, zda nehrozí, že to turbo odskáče? Normálně, když zastavím, tak nechám \"dochladit\" turbo, tak jestli mysleli konstruktéři S&S i na toto ... Díky. J.
  12. JirkaK.

    Start&Stop na 308 1.6, E-HDI

    Hmm, já mám mojí 308 taky dovezenou z Francie, tlačítko tam je ...
  13. JirkaK.

    Start&Stop na 308 1.6, E-HDI

    Ahoj, tlačítko pro aktivaci/deaktivaci Start&Stop je na levé straně pod volantem, přesně jak je zobrazeno na obrázku - u pojistkové skříně, vedle nastavování naklápění světel. Jestli tam být musí, to netuším, já ho tam mám. [upravil dne 15/4/14 08:26 od JirkaK.]
  14. JirkaK.

    Start&Stop na 308 1.6, E-HDI

    Dík za odpověd. Zdá se, že to bude opravdu tou autobaterií. Po zaparkování má cca 12,4V, ráno už jen 12,1V a na těch to zůstane do dalšího nastartování. Alternátor dobíjí na 14,2V. Pás zapnutý mám vždy, moje 308 má tak hnusný zvuk signalizace rozepnutého pásu, že to bez pásu prostě nejde Klima byla vypnutá, 15 stupňů venku, dveře normálně zavřené. V době, kdy jsem to zkoušel, tak už jsem měl za sebou 30 km, takže motor studený nebyl. Takže jediné, co mi z toho vyplývá, že asi budu muset dát novou baterku, protože ani po 30 km se dost nedobije, aby se ten systém aktivoval.
×