Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Asi za 3 měsíce budu měnit olej a filtry kolik mám koupit oleje do motoru budou stačit 3 litry nebo mám koupit 5 litrovku mám motor 1.6 vti 88 kw a doma mám asi 0,75 litrů oleje je sice doma už asi 3 roky ale dá se ještě použít na doletí do motoru

Odesláno

Náplň s filtrem (litry): 4,3

Edit: to by odpovídalo tomu, že ti z minulé výměny zbylo 0,75 litrů z pětilitrovky :)

[upravil dne 20/3/14 13:12 od kirkiz]

Odesláno

ne koupil jsem 1 l oleje na doletí ale minule mi dali max tak jsem nedolíval asi koupit 5 litrů za 700 kč na netu nevím kolik by stálo těch 4,5 litrů autorizovaném servisu do autorizovaného nechci jít

Odesláno

Pokud nechceš jít do neautorizovaného servisu, tak tě bude stát servisní prohlídka přesně 4050Kč. Je to normovaná cena.

Pokud by sis nechal jen měnit olej bez servisky, tak litr oleje stojí v servisu cca 450Kč x 4,25l, filtr kolem 450Kč, práce cca 450Kč.

Odesláno

jo jasně kabinový a vzduchový filtr si vyměním to není problém ale nemám garáž tak kde dám skoro 4,5 litru oleje jo a zapoměl jsem kde je kabinový filtr u 308 někde vedle spolujezdce kde je schránka na věci

Odesláno
to není servisní prohlídka auto je po záruce ale je vyměna oleje po 2 letech nebo 20000 km

Takže uplynutím záruky se z auta stává až na olej bezúdržbový stroj?

Já neříkám, že musíš zrovna do autorizáku, ale není špatné, když se alespoň 1x za 2 roky na auto podívá někdo, kdo tomu rozumí, zkoukne brzdy, zkontroluje vůle, jestli někde něco neteče, načte chybová hlášení a třeba nahraje nový sofware... Pokud si to uděláš doma, OK.

Brzdovku máš koupenou? Protože ta by měla jít taky co 2 roky.

Pylový filtr je před spolujezdcem, dostaneš se k němu z motoru. Odděláš levou část (při pohledu zepředu) toho filcu na stěně mezi motorem a kabinou, drží na 3 nebo 4 čudlících. Pod filcem je dekl, co vypadá jako šuplík a za deklem už je filtr.

[upravil dne 20/3/14 19:44 od Ajap]

Odesláno

Ajap nic ve zlém, v zásadě máš pravdu, ale ruku na srdce kdo měníme brzdovku každé 2 roky. Já se přiznám, že ne, nikdy a na žádném autě :mad:

[upravil dne 20/3/14 19:58 od koblih69]

Odesláno

Ja menim brzdovku co dva roky.

..pote co se mi asi pred 10 lety stalo, ze jsem pred krizovatkou slap na brzdu a ono nic.

Navic vymena brzdovky je i v autorizaku za pakatel, takze proc to nedelat?

[upravil dne 21/3/14 05:27 od NiceOne2]

Odesláno

mám v plánu vyměnit olej a olejový filtr, kabinový filtr, vzduchový filtr to je vše brzdovku nevím ale nenajem jsem moc jsem rok bez práce tak nevím udělám to květen červen tohoto roku je pravda že jsem jezdil doposud do autorizovaného servisu ale tam přeplatíš olej o dost můžu sehnat 5l za asi 700 kč a filtry budou stát tak kolem 1200 kč + práce myslím že berou 400 kč na hodinu

Odesláno

Koblih:

Jo, je fakt, že tohle zatím dodržuju jen u Peugeotu, možná proto, že jsem auto kupoval jako nové. U Feldy předím jsem ji měnil cca co 3 roky. Ale zas jak píše NiceOne, i v autorizáku to stojí pakatel a jde o bezpečnost, tak proč to nevyměnit...

\"Výhoda\" brzdovky je, že degraduje, i když auto nejezdí.

Odesláno

taky se přiznám, že co dva roky brzdovku neměním, spíše 3-4, ale ani v autorizáku to fakt moc nestojí, aspon já už se s tím babrat nebudu, nestojí to za to :bojim

[upravil dne 21/3/14 21:11 od ozzy56]

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...